newshead

 

Újsághír: " Elhunyt Daczi Zsolt gitárművész. Hosszantartó betegség után 38 éves korában érte a halál."

Az ember élete csak egy hír? Nem. Ennél sokkal több. A születéstől kezdve, az ovi, az iskolák, a munkásság felett átívelő életpálya. Percek, órák, napok, hetek, évek. És mindegyik fontos. Minden perc egy emlék. Bendegúz szerencsés volt, mert az ő percei nem csak neki volt emlék, hanem sokezer embernek is, akik halhatták a gitár Paganinijének játékát, láthatták a színpadon. Bizony , kivételes tehetséggel megáldott gitáros volt. Tudását rengeteg gyakorlással szerezte, de hihetetlen ambícióval tudott játszani a gitáron. Egyszerre volt szelíd és vad, érzelmes és szilaj. Gyönyörű dalokat szerzett. Gitárjátéka rengeteg fiatalt indított el a zenélés útján. Zenei pályája töretlenül ivelt felfelé, szerencsésen álltak fölötte a csillagok, amikor 19 évesen a Bikinibe került. Nagy volt a kihívás, hiszen az egyik legnépszerűbb hazai együttesről volt szó. És Bende kiállta a próbát. Még hogy kiállta! Sokkal többet tett le az asztalra annál, mint egy egyszerű gitáros. Csodálatos dalokat szerzett. És játszott. Fantasztikusan. Piros Kramer gitár, hosszú haj. Ez volt Bendegúz névjegye. Azután nem csak a Bikini lett fontos a számára, pláne, hogy jó pár évig szünetelt a csapat, hanem a Tirana Rockers, melyet ő alapított, az Omen, melynek Bende a keresztapja és a Carpathia Project, mely a külföldi hírnevet hozta meg neki. Ezek a projektek mind más és más zenei világot mutatnak be, ez bizonyítja a kivételes képességét, zenei sokszínűségét. De nem csak nekik írt zenéket, hanem sok előadó énekelte Zsolt szerzeményeit. Miért beszélek múltidőben róla, hisz ő nem volt, most is és mindíg is itt lesz köztünk. A Temesvári vasárnap, melyet húga Barbara emlékére írt, felrepítette őt a Halhatatlan Gitárosok Csarnokába. Igen elment, de nem távozott el. Dalait, gitárjátékát megőrzik a bakelitlemezek és a CD-k, így azok örökre ittmaradnak nekünk. Mi, akik szerettük és tiszteltük őt, nem feledjük el soha, emlékét megőrizzük a szívünkben. Bendi élete nem csak egy hír volt. Ő a lelkét adta nekünk, azt a lelkét, melyet zenébe öntött, hogy emberek százezreivel tudjon beszélni a zene nyelvén. Csodálatos dolog ez. Egy csodálatos embertől.

Isten Veled Bendegúz!

newshead
newshead
 

Szeretnék köszönetet nyilvánitani az oldal készitőjének és az összes hozzászólónak.
Köszönet az együttérzésért mindenkinek.
Köszönet Zsoltnak, hogy vele élhettem, hogy egy ilyen csodálatos
embert megismerhettem.
Soha nem feledem, hiszem, amit Ő is hitt, hogy mindig velem marad.

Dacziné Bekker Anita

 
newshead
 

Köszönettel tartozom mindazon személyeknek kik tisztelték fiamat
és elkisérték Őt utolsó útjára,örök nyugvó helyére Barbara hugához és édesapjához.
Köszönöm a részvétnyilvánitásokat az együttérző lelkeknek.
A nap minden percében imádott gyermekeimmel vagyok.


Daczi Dezsőné
Gyászoló Édesanya.

 
newshead
 

Felkerült az MP3 oldalra a Zsolt barátai által írt és előadott Jó utat barátom! című dal. A zenét Ángyán Tamás, a szöveget Molics Zsolt írta. Közreműködnek: Ángyán Tamás, Molics Zsolt, Deák "Bill" Gyula, Rudán Joe, Gubás Tibor, Katona "Főnök" László, Nagyfi László, Mohai Tamás.

 
newshead
  Zsolti szellemisége, zenéje tovább él! Amióta az égi zenekarban játszik öt általa írt és feljátszott dal jelent meg Deák "Bill" Gyula lemezein, négy a Hatvan csapás, egy pedig a Király meséi című albumon. A Hatvan csapáson a Péntek esti blues, Az országút előttem, az Angyalok asztalodon, az Intések fiamnak, Míg a Király meséin az Éjféli piac című dalokat jegyzi Zsolti.  
newshead
  Zsolt a legnagyobb internetes enciklopédiában, a wikipédián! Kattits ide!  

 

 

newstop

 

bende1

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen Neki Könnyű A Föld.

Gyújtottam egy gyertyát, amellett ülök, régebbi Bikini és Bon Scott Tribute felvételek hallgatása közben. Ittam egy Unicumot és egy sört az egészségére, mert asszem ezt így illik talán. Nem többet.

Így elmereng az ember, mi kell ahhoz, hogy valaki 38 éves korában elmenjen. Sajnos ismerem az egész sztorit....Bár ne így lenne. Fáj ez az egész.

Nem ismertem személyesen, de sokan mondják, Bendegúz egy szeretetre méltó emberke volt, betegsége ellenére tele tervekkel.
Nem akart meghalni, nagyon nem és ez nem is volt szükségszerű.

Ne feledjük: Ő csak előrement. Találkozunk.

Legyen Neki Könnyű A Föld.

EOX

Forrás: www.zenekar.info

 

számláló
piroga
newstop1
newsbot1