newshead

 

memo1

Arra kérem Bende minden olyan kedves ismerősét, zenésztársát, akinek kedves története van róla, azt küldje el a daczizsoltnak@extra.hu e-mail címre, vagy hívjon fel a 06-20-2150944 -es számon.

Németh Lojzi:

Daczi Zsolt, Kató Zoltán és Berecz Endre együtt készülődött Bécsbe. Előzőleg valutát kellett kiváltaniuk, de akkora volt a sor az illetékes helyszínen, hogy Daczi inkább otthagyta társait. Csatlakozott a vidékre induló zenekarhoz, szólt, hogy ketten késni fognak, s Kacorékat arra kérte, hogy közös albérletükből vigyék magukkal a felszerelését.
A kicsit megkésett kettős érkezésének úgy megörült a Bikini, hogy azonnal a színpadra pattant a társaság. Belekezdtek egy dalba - egyedül Daczi nem tudott mit csinálni, mert a gitárja otthon felejtődött... Ez azért feltűnt a többieknek is, leállt a zenekar. Az egyik technikust, Hudák Misit szalajtották, hogy valahonnan szerezzen hangszert. Nyolc perc múlva a helyi presszóból meg is érkezett egy gitár. Igaz, effektek és minden más kellék nélkül, Zsolt egy kétforintossal pengetve játszotta le a koncertet. A siker mégsem maradt el, a közönség díjazta a bravúrt.

Forrás: A Bikini hivatalos honlapja

newshead

 

newshead

 

Gondoltam leírom egy élményemet.Lehet, hogy nem túl érdekes, de nekem
akkor is nagy élmény volt akkor és az is marad mindig!

"Én Bendével 2001. augusztus 10-én találkoztam a Bagi csárdánál egy koncert előtt, ahol volt szerencsém beszélgetni Vele.Nagyon nagy dolog volt ez nekem, mert már akkor 7 éve gitároztam, és nagyon felnéztem Rá.A Bikini lemezein nőttem fel, s aztán egyszer csak ott állt előttem.Nagyon közvetlen volt, semmi nagyképűség vagy távolságtartás a rajongóktól.Kérdeztem, hogy kiket szeret a gitárosok közül, s mondta, hogy a Mohai Tomi, meg a Tátrai Tibusz a kedvence.A háttérből a Makovics Dénes is egyetértően hümmögött:).Apum megkérdezte Tőle, hogy játsszák e majd a Temesvárit, mert Apumnak az a kedvence: erre Zsolti kissé viccesen elváltoztatta a hangját..és "jajj mindenki a Temesvárit akarja":) Hiába,Őt ezzel a számmal azonosítjuk.Úgy éreztük, hogy egy kicsit talán már unja, hogy mindenki ezt a számot várja Tőle. Akkor említette, hogy a gitárja átesett egy kis baleseten, letört a
feje.Meghívtuk egy korsó sörre, amelyet persze el is fogadott, de ez a koncerten semmit nem vont le a zseniális teljesítményéből.Nagyon jó koncert volt,örök emlék Nekünk."

Üdv.: Majoros Balázs

Balázs történetét a daczizsoltnak@extra.hu -ra küldte.

 

newshead

Mivel sokat jártam Bendegúzhoz, tőle tanultam gitározni, elmesélek én is egy történetet.

Vettem egy ugyanolyan cuccot, mint amilyet Zsolti használt, hazavittem, erősítő be, megdöbbenés: ez nem úgy szól, mint nála. Nem volt mit tenni, felkaptam a telefont és felhívtam. Hozd ki, belőjük, hangzott a válasz. Cucc a kocsiba, irány Tahi. Bende levitt a stúdióba, összerakta a cuccot, állított egy kicsit a POD-n és elkezdett játszani. Édes Istenem! Megszólalt a hőn áhított Daczi sound! Fantasztikus volt. Összecuccoltam és hazarohantam. Erősítő be, megdöbbenés: ez nem úgy szól, mint nála. Újra telefon: Bende! Valami nem stimmel! Nem úgy szól, ahogy beállítottad! Hol van a Sound? Rögtön jött is a válasz: A Sound az a kézben van! Számomra ez egy örökérvényű mondás. A gitáros soundja a kezében van.

Bárány Attila "Atesz"

newshead

 

 

 

newstop

 

bende1

 

 

 

 

 

 

 

 

Magányos gitár
-Bendegúz emlékére-

Este lett, elcsendesült egy gitár,
Szomorú hangja felsírt, majd véget ért a nyár.
Az utolsó akkord melege a húrokra tapadt,
A Pilis fölött éjszaka lett, lassan lement a Nap.

Az égen apró fénypont a csillagok között,
Egy magányos gitár most oda költözött,
Lassan, egy új dallamot játszik csendben,
A végtelen űrben, Csillagösvényen.

Tudott szilaj lenni és volt romantikus,
Fiatal volt még, mikor felvette a busz,
Színpadok, utak, végtelen utazás,
Turnék, stúdiók, nagy volt a rohanás.

És a dalok szóltak, sírtak a húrokon,
Csendben hazaérni egy párás hajnalon,
A Kedves karjai közt csendben megnyugodni,
Hogy azután szabadon lehessen szárnyalni.

Az égen apró fénypont a csillagok között,
Egy magányos gitár most oda költözött,
Lassan, egy új dallamot játszik csendben,
A végtelen űrben, Csillagösvényen.

Magányos gitár, fájó néma csend,
Nehéz szótlan szavak, fájdalmas döbbenet,
Tudtuk, de nem hittük, hogy az idő eljön,
Hagyva kíméletlen hogy a dallam csendesüljön.

Az égen apró fénypont a csillagok között,
Egy magányos gitár most oda költözött,
Lassan, egy új dallamot játszik csendben,
A végtelen űrben, Csillagösvényen.

2007. augusztus 6.

 

piroga
newstop2
newsbot2