Diabetesz lap
Bárányborda fűszerkéregben
Főétel/Bárányból készült ételek
Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
2 egész bárányborda 2394 0
15 dkg vaj 1119 1
dijoni mustár 64 7
4 szelet szénhidrát csökkentett kenyér (száraz) 1158 32
2 gerezd fokhagyma 100 20
őrölt bors 0 0
csombor 0 0
Kakukkfű 0 0
zsálya 0 0
0 0
Összesen: 4835 60
Egy adag: 1211 15
Elkészítése:
A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) zsemlét és a vajat hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk.
Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 borda jusson az egyes darabokba. A bordák között kissé bevagdossuk a húst.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük.
A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük és egy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát a mustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük.
Eredeti:
Nosalty.hu A Nosalty.hu-n feltüntetett értékek a szénhidrát csökkentett kenyér miatt térnek el.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru