![]() |
Bárányborda fűszerkéregben Főétel/Bárányból készült ételek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 2 egész bárányborda | 2394 | 0 |
| 15 dkg vaj | 1119 | 1 |
| dijoni mustár | 64 | 7 |
| 4 szelet szénhidrát csökkentett kenyér (száraz) | 1158 | 32 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| csombor | 0 | 0 |
| Kakukkfű | 0 | 0 |
| zsálya | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 4835 | 60 |
| Egy adag: | 1211 | 15 |
| Elkészítése: |
| A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) zsemlét és a vajat hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk. Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 borda jusson az egyes darabokba. A bordák között kissé bevagdossuk a húst. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük. A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük és egy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát a mustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük. |
| Eredeti: | |
| Nosalty.hu | A Nosalty.hu-n feltüntetett értékek a szénhidrát csökkentett kenyér miatt térnek el. |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Saját táblázat |
| Kalóriaguru |