A répát szeleteljük fel, a karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira.
Készítsünk alaplevet 4 pohár vízzel és a Knorr Tyúkhúsleves kockával. Dobjuk az alaplébe a répát, főzzük 2 percig, ezután adjuk hozzá a karfiolt, a végén a brokkolit is. Az egészet főzzük még 3 percig.
Öntsük le a vizet és tegyük át a zöldséget egy tűzálló tálba.
Készítsünk besamel mártást:olvaszd fel a margarint egy lábosban, adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután vegyük le a lábost a tűzről, öntsünk bele kefirt, fél kefírespohár vizet és keverjük egész idő alatt, nehogy csomós legyen.
Tegyük a lábost kis lángra és főzzük, gyakran kevergetve, míg a mártás besűrűsödik. Fűszerezzük sóval, borssal ill. őrölt szerecsendióval.
Öntsük le a zöldséget a mártással, szórjuk meg durvára reszelt sajttal és süssük 30 percig 180 fokra melegített sütőben. |