Diabetesz lap
Csőben sűlt vegyesköret
Köretek
Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
150 g apróbb sárgarépa 62 7
250 g karfiol 63 13
250 g brokkoli 58 13
10 dkg reszelt sajt 341 2
2 dl kefir 110 8
1 ek. liszt 70 14
1 ek. RÁMA margarin 43 0
2 húsleveskocka 30 1
0 0
bors 0 0
Szerecsendió 0 0
Összesen: 777 58
Egy adag: 195 15
Elkészítése:
A répát szeleteljük fel, a karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. Készítsünk alaplevet 4 pohár vízzel és a Knorr Tyúkhúsleves kockával. Dobjuk az alaplébe a répát, főzzük 2 percig, ezután adjuk hozzá a karfiolt, a végén a brokkolit is. Az egészet főzzük még 3 percig. Öntsük le a vizet és tegyük át a zöldséget egy tűzálló tálba. Készítsünk besamel mártást:olvaszd fel a margarint egy lábosban, adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután vegyük le a lábost a tűzről, öntsünk bele kefirt, fél kefírespohár vizet és keverjük egész idő alatt, nehogy csomós legyen. Tegyük a lábost kis lángra és főzzük, gyakran kevergetve, míg a mártás besűrűsödik. Fűszerezzük sóval, borssal ill. őrölt szerecsendióval. Öntsük le a zöldséget a mártással, szórjuk meg durvára reszelt sajttal és süssük 30 percig 180 fokra melegített sütőben.

Eredeti:
Eredeti recept

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru