Diabetesz lap
Frankfurti leves
Levesek
Főoldal Szakácskönyv Levesek Főételek Főzelkek Köretek Saláták Desszertek Uzsonnák Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
40 dkg kelkáposzta 140 16
20 dkg virsli 460 0
egy evőkanál olaj 90 0
1 csapott evőkanál liszt 70 14
2 dl kefir 110 8
1 közepes vöröshagyma 40 8
1 gerezd fokhagyma 50 10
majoranna 0 0
őrölt kömény 0 0
őrölt bors 0 0
fűszerpaproka 0 0
0 0
Összesen: 960 56
Egy adag: 240 14
Elkészítése:
A virslit szeleteld fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzd meg!) A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben. Adj hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is. A lisztből és a kefirből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest.
Eredeti:
Saját receptem. Az interneten található receptekből állítottam össze.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru