![]() |
Frankfurti leves Levesek |
Főoldal | Szakácskönyv | Levesek | Főételek | Főzelkek | Köretek | Saláták | Desszertek | Uzsonnák | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
40 dkg kelkáposzta | 140 | 16 |
20 dkg virsli | 460 | 0 |
egy evőkanál olaj | 90 | 0 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
1 gerezd fokhagyma | 50 | 10 |
majoranna | 0 | 0 |
őrölt kömény | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
fűszerpaproka | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 960 | 56 |
Egy adag: | 240 | 14 |
Elkészítése: |
A virslit szeleteld fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzd meg!) A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben. Adj hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot. Amikor a káposzta majdnem puha, tedd bele a virslit is. A lisztből és a kefirből pirospaprikával készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levest. |
Eredeti: |
Saját receptem. Az interneten található receptekből állítottam össze. |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Saját táblázat |
Kalóriaguru |