![]() |
Káposztaleves Levesek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
40 dkg káposzta | 100 | 23 |
1 erőleves-kocka | 30 | 1 |
1 közepes hagyma | 40 | 8 |
2 gerezd fokhagyma | 10 | 2 |
10 dkg sárgarépa | 41 | 10 |
10 dkg zeller | 42 | 10 |
petrezselyemzőld | 30 | 5 |
5 dkg zöldpaprika | 14 | 3 |
bazsalikom | 0 | 0 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 307 | 62 |
Egy adag: | 77 | 16 |
Elkészítése: |
A káposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fuszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tuzön puhára fozzük. |