![]() |
Káposztaleves Levesek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 40 dkg káposzta | 100 | 23 |
| 1 erőleves-kocka | 30 | 1 |
| 1 közepes hagyma | 40 | 8 |
| 2 gerezd fokhagyma | 10 | 2 |
| 10 dkg sárgarépa | 41 | 10 |
| 10 dkg zeller | 42 | 10 |
| petrezselyemzőld | 30 | 5 |
| 5 dkg zöldpaprika | 14 | 3 |
| bazsalikom | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 307 | 62 |
| Egy adag: | 77 | 16 |
| Elkészítése: |
| A káposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fuszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tuzön puhára fozzük. |