Köhögés csillapítás

Köhögés csillapítás

Hárs tea, hárs méz ( köhögés csillapító )
A hárs tea nemcsak hárs mézzel a legfinomabb, hanem köhögéscsillapító hatásuk egymást erősíti. Lefekvés elött mindenképp fogyasszunk egy pohár mézes hárs teát. Hatását fokozzuk 1 ek hársméz lassú elszopogatásával is.

Mézes feketeretek ( köhögés csillapító, immunerősítő )

A feketeretket megmossuk, keresünk egy poharat, amire szépen felül. A tetejét levágjuk, mint egy kalapot. A belsejét kivájjuk, apróra vágjuk, az üregbe mézet teszünk és a feldarabolt retket, majd a kalap is a helyére kerül. Egy tűvel megszúrjuk az alját, akár több helyen is, s a pohárra ültetjük. Ügyeljünk a szúrásokra, mert azon keresztül fog kicsöpögni az értékes lé, s ne a pohár mellé kerüljön.
Köhögéscsillapító hatását, fokozhatjuk, ha hársmézzel készítjük. Finom, édeskés, egyáltalán nem csípős. A retek gazdag vitamintartalma is kioldódik, s a méz értékes összetevőivel együtt egy komplex hatóanyagtartalmú sziruppal segítünk be immunrendszerünknek.

Hónapos retek borogatás
A piroshéjú hónapos retket mossuk meg, reszeljük le, majd tegyük egy kendőre, amit kössünk a nyakunk köré. Úgy tegyük, hogy a retek érintkezzen a bőrünkkel ott, ahol a légcsövünk, torkunk, manduláink vannak. Bár a bőrünket is ki fogja csípni, s piros lesz, de hatásos. Lehetőleg éjszakára kössük be.

Kék kendő ( gyulladás csökkentő )
Mindenféle gyulladás csökkentésére alkalmas a kék szín, akár anyag formájában, akár fényterápiaként - színterápiaként. Köhögés csillapítására, főleg torok-mandula gyulladás esetén, vagy csak piros toroknál, vagy megfázásnál kössünk nyakunkba kék kendőt. Egyébként is jól fog esni ilyenfor a kendő. Egész nap legyen rajtunk, éjszaka is.
Ha nehéz légzésünk, eldugult az orrunk, akkor kenjük be nyakunkat még valamilyen légzéskönnyítő balzsammal, kínai olajjal, - balzsammal.
Ha nem akarunk venni készíthetünk magunk is hidegensajtolt bio növényi olajból, ha pár evőkanálnyihoz pár csepp 100%-os természetes illóolajokat keverünk és jól zárható tégelybe ( ne műanyag legyen ) tesszük, alaposan összerázzuk. Tehetünk hozzá például borsmenta olajat ( csak 1 cseppet, mert nagyon bőrizgató hatású ) erdei fenyő olajat, boróka olajat, kakukkfű olajat.

Disznó zsír
Mellkast lefekvéskor kenjük be zsírral, tegyünk rá egy kendőt, hogy ne kenjünk vele össze semmit, majd alaposan takarózzunk be, vagy takarjuk be gyermekünket. Érdemes mézes teát is inni elötte. Például kakukkfűteát.
Különösen, ha meghüléses megbetegedéssel együtt járó köhögésről van szó.