Delegáció érkezett a kertbe!

Kispesttel együtt mintegy 300 település nevezett a Magyar Turizmus Zrt. idei, 20. Virágos Magyarországért elnevezésű környezetszépítő versenyére. A héten zsűrizték a kerületet.

A zsűri tagjai, akik ellátogattak a kertünkbe: Kanászné Szandy Éva elnök, Grigor Zsuzsanna, a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya Környezetvédelmi Csoportjának munkatársa és Spanyár Dávid, a Közép-Dunavölgyi Környezet- és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársa, valamint kerületünk Önkormányzatától és a Zöldirodától kedves ismerőseink…

A bejáráson megtekintették csoda kertünket, megismerkedtek néhány kertészünkkel, és a burjánzó zöld-sziget minden növénykéjével is. Kíváncsian járták körbe be az ágyásokat, nézegették a terméseket, és vissza-vissza gondolva a régi időkre….mosollyal az arcukon említették: „…anno a nagymamánál, a kertben…emlékeznek még rá, szedték a paradicsomot bőszen…és csak úgy ették és ették…” Bizony nemcsak kertészkedni jó ide lejönni, de egy kellemes beszélgetésnek, jó hangulatú kikapcsolódásnak is örömmel ad otthont ez a zöld kis sziget fogalmazták meg. Mi ezen gondolatok mentén meséltünk a sütögetésről, a laza össze jöveteleinkről. Kíváncsian nézegették fotóalbumainkat, a kezdeteket, az első évet, a jelen látványa magával ragadta őket.

Kaptunk dicséretet, nem is keveset és lelkesítést, hogy bizony szükség van rá, és még hasonlókra.

Bevalljuk őszintén, büszkék is vagyunk, nagyon, és szeretnénk a továbbiakban is szépen ápolni, gazdagítani a már meglévőt.

Búcsúzóul a saját termesztésű levendulánkból sütött házi-keksszel, szárított zöldfűszerekkel és ízletes-roppanós paradicsomainkkal ajándékoztuk meg látogatóinkat, majd mindannyiunk egészségére egy pohár mentás-limonádéval frissítettük magunkat.

(Képek hamarosan…)

Egy hozzászólás a(z) “Delegáció érkezett a kertbe!” bejegyzéshez

  1. Több kertésztársammal együtt részese voltam a fogadó csoportnak. Izgalommal vártuk a delegációt. Közösségi kertünk szépségével remélem, hogy hozzá járulunk, hogy ismét díjat nyerjen a kerületünk a versenyen.

    Mária

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>