Elkezdődött a negyedik félév

Holnap le is tudom az első hetét. Van egy csomó hülye tárgyam, amit csak a kreditek miatt vettem fel, de azért a Zöldséghajtatást, meg a hasonló marhaságokat nem vettem fel, mint a sok hülye, akit majd ugyis ledobálnak a szakidegen tárgyakról. Mindenesetre, sok sikert nekik.

Nem is tudom, mi hajt Titeket arra, hogy ezt a blogot olvassátok…
Nincs semmi középpontja, nem szól semmi kiemelt témáról, ritkán frissül, akkor sem sokat.
Most is MySQL-t kéne felkonfigolnom, de nem megy ideiglenesen a Gentoo Wiki, úgyhogy ez most pihen. Úgysem volt kedvem hozzá igazán. Inkább írok. Figyelted az í betűt? Sikerült megtalálni. altgr+i, illetve altgr+j. Remek.
Matekos tárgyam alig lesz ebben a félévben, de lesz Számításelmélet, ami izgalmasnak, és nehéznek ígérkezik. Turing-gép, RAM-gép, Pokol-gép, lesz minden.
Aztán ott lesz a Programozási környezetek, C#(szí-sárp)-ot fogunk tanulni. Ki kell nyomoznom, hogyan lehet ezt a nyelvet, illetve a .NET-et Linux alatt megoldani, ha meg lehet egyáltalán. Ha jól sejtem, meg. Annyi dologról próbáltak már lebeszélni, hogy így nem megy, meg úgy nem megy, aztán meg mégis. Biztos vagyok benne, hogy megoldható. Főleg, hogy tudomásom szerint Java konkurrensnek szánja a PiciPuha Zsarnokgyík, ami ugye platformfüggetlenségéről híres, nevezetes, és sikeres.
Kíváncsi leszek.
Az utóbbi idők legnagyobb dobása a PiciPuhától, akár még izgalmas is lehet. Aztán majd kiderül, hogy hány, és mekkora töke van a menyasszonynak. Jó lenne megismerni a Visula Studio-t is, elvileg, a hamarosan lejáró Campus szerződésben benne van ez is. Ki kéne próbálni, milyen MS termékekkel MS oprendszerre fejleszteni.
Ha már itt járok, tán megemlítem, hogy mennyire felesleges aggódni a Campus halála miatt. Hiller elvtárs megoldja majd, nem kell felni. Újabb 25 milliárd pattan a PiciPuha zsebébe.
Ahogy hallom, egy bizonyos másik párt, aminek nevét meg nem vagyok hajlandó ideírni, 5 milliárdos szerződést akar megcsinálni Open Source beszállítókkal. Jó lenne. Egy kicsit nőnének a szememben ezek a nyakkendős anarchisták. De csak annyit, hogy elérjék a béka seggét.

Elkanyarodtam.
De ha már politika… Észrevette valaki, hogy teljesen véletlenül, szépen egyenként elszakítják, vagy valamilyen más módon megszüntetik a vonalakat a Szuezi-csatornában?
Volt az első…
Egyiptom kiesett egy pár órácskára az Internetből, sebaj. A másodikról nem hallottam, aztán a mikor már a harmadik kábelről jött a hír a Slashdot-on, akkor esett le az egész mocskos hazudozás, maszatolás, ami megint megy. Szép lassan tökvéletlen megtalálták a -az egyiptomi források szerint nem létező- hajók azokat a kábeleket, amiket el kellet szakítani. Srááácok, tényleg ennyi próbálkozásba tellet, vagy csak szórakoztok ott a Pentagonban? Pénteken az ötödiket sikerült eltalálni. Eddig évek alatt egyet sem szakítottak el, most két alatt ötöt. Nevetséges ez az egész.
Ki találja ki, melyik ország szakadt le az Internetról, hm?
Úúgyvan. Irán.
Itt szépen látszik jelen pillanatban, 2008 Február 6.-án, hogy az iráni fő router 100% packetlossal érhető el, azaz sehogyse. Nincs kanóc az Internet, és Irán közt. (Frissülő adatok, lehet, hogy már változik a helyzet, mikor olvasod.)

Visszatérve a sulihoz, tanulok majd még Delphi-t is, nagyon örülök neki. Annakidején már vizsgáztam belőle. Bementem a vizsgára, másfél óra volt rá. Egy óra alatt megtanultam, negyedóra alatt megírtam, és be is adtam. Ötös. Szerdán ennyi lesz, reggeltől tizenegyig Dephi. Nagyszerű. Viszem a saját gépem, van rajta Simpsons, ülök a hátsó sorba.

Ami viszont ennél komolyabb rossz hír, az az, hogy az egyik kedvenc tanárom itthagyott minket, a DE-re ment tanítani, ahogy a pletykákat hallom.
Francba is, de fog hiánynozi, hogy “hihető ez?”, meg a szemlesütve elmondott kicsinek tűnő, ám belegondolva egy kis gógyival, nagyon súlyos poénok.
Kár, mert remek tanár, türelmes, alapos, precíz volt velünk. Aki nem akarta, az nem értette csak meg az anyagot nála. Vizsgaidőszak utolsó előtti napján még bent volt, az első tanítási nap már nem. Azt mondják, mindenkit meglepett, hirtelen lépett. Nem mondom, meg tudom érteni, egyébként.
Azt hiszem, a szimpátia nem volt kölcsönös köztünk, de én így is kedveltem a tanárurat.
Viszlát, sok sikert, K.Á.!

A minap korán kellet volna keljek, és mivel korán kell kelni, aludni kéne, tehát nem tudok, így meghalgattam Norah Jones összes számát a Deezer-en. Olyan jó, hogy nincs agyonhype-olva, és így szép halkan lett a kétezres évek egyik legzseniálisabb énekesnője. Olyan zenével, mintha a természet játszana a hangszereken. A zongora olyan, mintha az ereszből csöpögő víz nyomkodná a billentyűket, de tényleg. Annyira érzik rajta New York. Olyan, mintha a Scenes form a Memory minden egyes számát még kifejtenék egy album formájában.
Érdemes meghallgatni. És kit érdekel, kinek a lánya, és hogy a 9. legjobban kereső énekesnő.
Nagyon-nagyon nem tudom, miért vannak oda azért a crackwhore Amy Winehouse-ért?!

Lehet, hogy költözök innen. Utálom ezt az atw-t, még akkor is ha ingyenes. Találtam jobb ingyenes helyet. Sokkalt többet ad, semmi reklám, és nagyon profi az egész. Lesz elég hely a fotóimnak, lehet több adatbázist használni, undsoweiter, ecetetrá, satöbbi.
Csak azt kéne megoldanom, hogy kinyerjem innen az adatbázist olyan formában, hogy a másik szolgáltatónál csak be kelljen tölteni. Egyelőre úgy néz ki, hogy szép kriksz-krkasz lesz az ékezetes betűkből, akármit csinálok. Márpedig muszáj átemelnem az adatbázist. Nem tudom, hogy hogy, de megoldom ígérem.
Majd idejében szólok az új helyről, hogy tudjátok.

Ilyen csapongós, politizálós lett a mai poszt, utlólag is bocsánatot kérek előre. Az zipsylon és yé cserékért, és az esetleg hiányzó ekezetekert is. Olvassatok napirajzot, hallgassatok Norah Jones-t, és álmodjatok Maserati Granturismo-ról!

Egyébként, a szokásos második félévi náthámat töltöm. Idén korán jött.
Tavaly ilyenkor csak hazaugrottunk egy teára, de olyan vacakul voltam, hogy inkább maradtunk. Összebújva aludtunk egy órácskát, és sokkal jobban lettem, magam is meglepődtem.
Ez sincs már.
Olyan régen volt. Csakúgy száguldanak bele az setét múltba a dolgaim, amiket szerettem. Túl költői, tudom. Akkor költő vagyok.

This entry was posted in linux, metablog, zene, élet. Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.

  • Barátok