ATi Catalyst 10.2:

Lévén, hogy több komolyabb újítással készültek a „vörösek” így azok bevezetése 2 hónap alatt fog zajlani. Az első és talán a legfontosabb lépés már megtörtént, amely a multi GPU-s konfigurációkat érinti. Az alant látható kép jól prezentálja az itt történt változtatásokat.
A meghajtó és a CrossFire támogatásért felelős optimalizáció, ezentúl külön utakon jár. A megoldás előnye, hogy havonta többször is elérhetőek lesznek azok a frissítések, amelyek a fent említett konfigurációk (multi GPU) esetében garantálják a hardverek maximális kihasználtságát. Ehhez továbbra is az AMD oldalát kell felkeresnünk, ahol egy kisméretű XML fájlt kell letöltenünk. Hivatalos lett a többkártyás rendszerek Eyefinity támogatása is, amely az 5760x1200 és az ennél magasabb felbontásoknál már fontos tényező.
Kisebb fajsúlyú, de azért mindenképpen említésre méltó az energiamenedzselést érintő változatás, amely üresjáratban 10-14 Watt megtakarítást ígér a „felesleges” grafikus processzor kiiktatásával. Nyilván egy HD 5870 CFX tulajnak nem a fogyasztás volt a fő prioritás a vásárlás során, azonban nem szabad elfelejteni, hogy rengetek CrossFire képes kártya létezik.
Főoldal | Rólunk | Áraink | Szolgáltatásaink | Galéria | Elérhetőségek
Készített: Garzó László @ 2010 © Minden jog fentartva.