Pince_Fejlec
Borkínálatunk

Borainkat a saját magunk által termesztett szőlőkből készítjük, melyek az egerszalóki, az egerszóláti és a demjéndi dombokon terülnek el, így biztosítva évről évre a kiváló minőséget. Több borunk is Ezüst érmet nyert az Aranytőke Borszemlén.

Minden borunkat hagyományos technológiával készítjük, a préselés majd az erjedés után a bor tölgyfahordókba kerül, ahol a tél folyamán szépen be tud érni, átvéve a hordók gazdag ízvilágát. Később, miután a bor már beérett kisebb (70-100 literes) hordókba kerül átfejtésre, hogy a pincébe látogatók vendégek számára is elérhető közelségbe kerüljön.

Vörösborok

Antonius
2011-es évjáratú az Egri Borvidékre is előszeretettel termesztett Kékfrankosból készült minőségi, száraz vörösbor. Bár a Kékfrankos fővárosának Sopront tarják, fűszeres karakterisztikája miatt Magyarország legelterjetteb vörös borszőlőfajtája.
Ára: 440 Ft/l

Thermal Cuvée
2011-es évjáratú Ezüst érmes száraz vörösbor. Kiváló zamatát a benne rejlő négyféle vörösbor házasítása adja. Erőteljes savgerinccel és magas extraktartalommal rendelkezik, elsősorban azoknak ajánljuk akik szeretik a markáns, száraz vörösborokat.
Ára: 440 Ft/l

Blauburger 2012
Nevéből is adódóan a 2012-es évben készült, száraz vörösbor. Maga a szőlőfajta Sopron környékén volt elterjedt, de később az Egri Borvidékre is betelepítették és így már a híres Egri Bikavér egyik összetevőjeként tartják számon (a többi 9 szőlőfajta mellett). Bár száraz bor, a szőlőfajra jellemző különleges zamata kellemes, lágy ízt adva a nedünek így azok is bátran fogyaszthatják, akik egyébként nem rajongonak a száraz borokért
Ára: 480 Ft/l

*** 2014-ben kapható***
Agria Cuvée
Kékfrankos alapú, száraz borházasítás a 2012-es évből. Igazi, az egri borvidékre jellemző ízeket tartalmaz ezért a viszonylag magasabb savtartalma ellenére is kifejezetten lágy bornak érezni. Jelenleg még nem érett be teljesen, de várhatóan a követekző év elejére már átfejtésre kerül, így az ide látogató vendéget saját maguk is megízlelehetik zamatát.

Fehérborok

Fehér Bor
2012-es évjáratú, muskotályból készült száraz fehérbor. A muskotály a legősibb szőlőfajták egyike, melynek több nemesített változata is ismert. Erőteljesn íz- és illatvilága miatt csemegeszőlőként is igen kedvelet. A bor illata nagyon kellemes, csábító, íze zamatos, lágy.
Ára: 350 Ft/l

Félszáraz Muskotály
Szintén 2012-es Muskotályból készült, azonban a mustot nem engedtük teljes mértékben kiforrni, így félszáraz bor készülhetett. Elsősorban azoknak ajánljuk akik az édesebb és illatosabb borokat kedvelik.
Ára: 350 Ft/l

Leányka
2012-es évjáratú, fajtajelleges illatú lágy és tüzes száraz fehérbor. Leginkább az egri, móri és bükkaljai borvidéken terjedt el.
Ára: 350 Ft/l

*** 2014-ben kapható***
Félédes Muskotály
2013-as évjáratú Muskotályból készült félédes fehérbor.

Rosék

Rosé 2011
Kékfrankosból készült félédes rozébor. A Rosé borok kékszőlőkből készülnek úgy, hogy a szőlőt a szüret és bogyózást követően egyből kipréseljük és az erjesztőkádakba fejtjük. Így a vörösborokkal ellentétben a must nem a szőlő héjjon erjed ki, éppen ezért nem is veszi át teljesn mértékben a vörös színt. Lágy, üde bor. Az édesebb borok kedvelőinek ajánljuk.
Ára: 440 Ft/l

Rosée 2012
Száraz, szintén Kékfrankosból készült Rosébor, azonban a must erjedése nem lett megszakítva, így egy friss, üde száraz nedü készülhetett.
Ára: 440 Ft/l

*** 2014-ben kapható***
Rosé 2013
2013-as évjáratú Kékfrankosból készült, várhatóan félédes/félszáraz Rosée bor

Cabernet Rosé
2013-as évjáratú Cabernetből készült Rosée bor