Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Programtervezet - NÖJ


Kulturális programok a nemzeti összetartozás jegyében
2018 - 2019. évi programok


Egyesületünk 18 éves működése során - négy fontosabb működési csoportban - mindig törekedett, hogy a társadalmi igényekhez, szükséglethez igazítva végezze tevékenységét.

1.1) A „Hagyományok útja a határon túli magyarokért” hálózati rendszerünk bővülő tagsága jelzi, hogy a határon túli magyar szervezetek, intézmények igénylik a kezdeményezés fenntartását és számítanak az abban kínált szolgáltatásokra.
1.2) A határon túli magyar települések, szervezetek jelzései alapján a rendezvényeiken való történelmi bemutatóink meghirdetésével, sokkal többen részt vesznek az eseményeiken, eredményesebben tudják vállalt feladataikat teljesíteni. Így továbbra is számíthatunk együttműködésükre.
1.3) Saját rendezvényeinken - pl. Európa étekkertje kulturális szemlével vagy az Aratófalatok Ünnepe - rendszeresen részt vesznek határon túli magyar partnereink. Nagy élménnyel jönnek Magyarországra, hogy megmutathassák, ők is a magyar nemzet tagjai és nagyon hálásak, ha ezt a tényt bizonyíthatják nálunk.

2.) Térségünkben nagy elismerést váltott ki az „1956-os” közéleti színterünk megnyitása. Az itt zajló kulturális rendezvények egyedisége miatt – pl. interaktív korhű történelmi jelenetek előadása, élő történelemórák – egyre nagyobb a társadalmi elismertsége, az érdeklődés fokozatosan növekszik.

3.1) Hagyományápolással kapcsolatos tevékenységünket a kuruc kor eseményeivel, illetve II. Rákóczi Ferenc történelmi személyiségének méltatásával kezdtük. Munkáink során tapasztaltuk az ez irányú nagyfokú társadalmi érdeklődést, különösen a nagy számban e témában érintett települések részéről. A fejedelem születésnapjának nemzeti emléknappá történő nyilvánítása ezt még tovább fokozta. Ebből adódóan elhatároztuk, hogy Kuruc Múzeum alapításával bővítjük tevékenységünket, mely a mostani évben valóra válhat a több évig gyűjtött és rendszerezett ereklyék bemutatásával. Így, az „1956-os” múzeummal együtt egészen komoly társadalmi érdeklődést vált majd ki.
3.2) Komolyzenei hagyományok gondozása a nagy sikerű „Kotta Online” 9.483 regisztrált tagja közül kb. 3.500 tag határon túli magyar.

4.1) Európai integráció terén török és bolgár partnereink rendkívül fontosnak tartják együttműködési terveinket, mely nem csak szervezetünkre és településünkre, de a térségünkre is pozitív hatást gyakorol.
4.2) Vallással kapcsolatos tevékenységünket a helyi vallásgyakorlók nagy elismeréssel fogadták, így a többi programunkba is be tudjuk őket vonni.

Társadalmi hatás:
- határon túli magyar szervezetek határokon átívelő kapcsolatrendszerének és társadalmi ismertségének bővülése
- magyar-magyar partnerség szélesítése
- magyarságtudat és nemzeti öntudat erősítése
- nemzeti értékeink előtérbe helyezése, megmentése
- történelmünk, hagyományaink népszerűsítése
- az európai integráció elősegítése
- a civil társadalom erősödésének elősegítése
- munkahely-teremtés lehetőségének bővítése
- civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése
- információáramlás szélesítése.

Útvonalak 1.
Nagykunsági barangolások
Útvonalak 2.
Erdély I. - Szatmárnémeti
Útvonalak 3.
Erdély II. - Szatmárnémeti
Útvonalak 4.
Felvidék - Nyitra és környéke
Kiadvány 1.
Hagyományok Útja - 2009. január
Kiadvány 2.
Hagyományok Útja - 2009. április
Kiadvány 3.
Hagyományok Útja - 2010. február
Kiadvány 4.
Hagyományok Útja - 2010. március
Kiadvány 5.
Hagyományok Útja - 2010. április
Kiadvány 6.
Hagyományok Útja - 2010. május
Kiadvány 7.
Hagyományok Útja - 2010. június
Kampány
Új Néplap hirdetések
Kampány
Programok
Kiadvány
Hagyományok útja az iskolákban
Szakmai kiadvány
Kuruc kori hagyományok az iskolákban
Ez az oldal a Kuruc Hagyományőrző Egyesület tulajdomát képezi.