Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Felhívás
Hagyományok Útja, Sunday 28 December 2008 - 22:39:07


A Kuruc Hagyományőrző Egyesület
a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával


új fejlesztési programot kezdeményezett, mely a

Hagyományok Útja
KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI ÚTVONALAK LÉTREHOZÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE

elnevezést kapta.


A rákóczifalvai Kuruc Hagyományőrző Egyesület 2007-ben elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye Címet. Az elismerés arra ösztönöz bennünket, hogy a továbbiakban még nagyobb lelkesedéssel és odaadással dolgozzunk hazánk turisztikai fejlődésének elősegítésében.

Ennek érdekében kezdeményeztük a "Hagyományok Útja" elnevezésű programunkat, melyben a természeti és kulturális értékeinket őrző és ápoló önkormányzatokat, intézményeket, szervezeteket és vállalkozókat kapcsoljuk össze bizonyos szempontrendszer szerint. Hagyományaink sokszínűségéből az egymáshoz illő kulturális és turisztikai programok, látványosságok és attrakciók összeillesztésével az idegenforgalmi kínálat erőteljesebb, vonzóbb és eredményesebb lesz.

Az összehangolt természeti és kulturális értékeink kínálatából - konkrét programok létrehozásával - több új turisztikai vonzerő hozható létre. A kialakított útvonalak egyes pontjai, állomásai nem konkurensei egymásnak, hanem segítőtársai, ezáltal erejüket megsokszorozva eredményesen veszik fel a versenyt a vendégekért, látogatókért folyó versenyben. A kezdeményezés elindítása további fejlesztéseket generál. Újabb lehetőségek feltárására inspirálja a résztvevőket, s az esetleg önmagában nem nagy vonzerőt jelentő programok, látványosságok számára is ismertséget, fejlődési lehetőséget teremt. A "Hagyományok Útja" projekt a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg, mely nagymértékben elősegíti a széleskörű kapcsolati és hálózati rendszer kialakítását és további eredményes és folyamatos működtetését.

Kérem, hogy amennyiben kezdeményezésünk az Ön tetszését is elnyerte, akkor csatlakozzon tervünkhöz. Lehetőségei szerint segítse programunk megvalósítását, propagálását, s vállaljon aktív szerepet a közös siker elérésében.


1.) Célkitűzések

1.1. A természeti és kulturális értékeinket őrző és ápoló - a közös érdekekért, szakmai célokért dolgozó - önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek tartós, széles körű összekapcsolása.

1.2. A témakörbe bekapcsolódók és abban aktívan tevékenykedők között hosszútávon fenntartható, hatékony és fejlődőképes partneri együttműködés létrehozása. Az egyes települések színvonalas kulturális és idegenforgalmi tevékenységének elősegítése. Hagyományaik feltárásában, ápolásában, s annak megőrzésében való törekvéseik támogatása.

1.3. Az önmagukban esetleg nem nagy vonzerőt képviselő kezdeményezések, programok, helyi hagyományok rendszerbe való bekapcsolásával lehetőségeik kiszélesítése, ismertségük növelése és folyamatos fejlődésük biztosítása.

1.4. Az útvonalak állomásain a központi témához kapcsolódó garantált - a marketingkommunikációs észközök által megadott időpontban és feltételek mellett garantáltan elérhető - programok, attrakciók létrehozásának előmozdítása.

1.5. Fogyatékosokat, egészségkárosodottakat tömörítő és egyéb körülmények miatt háttérbe szoruló, hátrányos helyzetű civil szervezetek fejlődési lehetőségének, kulturális tevékenységének segítése.

1.6. Az érintett települések turisztikai lehetőségeinek kiaknázása, idegenforgalmi fejlődésének biztosítása.

1.7. Nemzetközi kapcsolatok kialakítása, fejlesztése.


2.) Működés

2.1. A projekt működtetését - a társszervezetek közreműködésével - a Kuruc Hagyományőrző Egyesület végzi. Alapvető feladatuk az együttműködések kialakítása, az eredményes tájékoztatás és kommunikáció megteremtése, a közös érdekképviselet biztosítása a partneri kapcsolatok létrehozásával.

2.2. Éves program- és cselekvési terv kidolgozása a hosszú távú együttműködés biztosítása érdekében.

2.3. A projekt központi irodája a Kuruc Hagyományőrző Egyesület székhelye: 5085 Rákóczifalva, Kossuth Lajos út 23.,
telefon/fax: 56/441-464, e-mail: terenyei@t-online.hu

2.4. Az egymás közti kommunikáció, kapcsolattartás, tájékoztatás - költségkímélő okok miatt - elsősorban interneten történik.
3.) Együttműködési forma

3.1. A „Hagyományok útja” projekt megvalósításának tagjai lehetnek mindazon önkormányzatok, intézmények, bejegyzett vagy be nem jegyzett civil szervezetek, vállalkozók és vállalkozások, valamint magánszemélyek, akik a fent felsorolt célkitűzésekkel egyetértenek, s együttműködési szándékukat kifejezik.

3.2. Az együttműködés feltétele a partnerség, az egymás közti egyenrangúság és a közös érdekek tiszteletben tartása.


4.) Várt eredmények

4.1. - új kapcsolatok, hálózati rendszerek létrejövetele
4.2. - több szervezettel, településsel való közös együttműködés kialakulása
4.3. - kulturális és turisztikai vonzerő létrehozása
4.4. - a résztvevő tagok ismertségének növekedése
4.5. - az önmagában esetleg nem nagy vonzerőt képviselő programok fejlődési
lehetősége az együttműködéssel
4.6. - az egyes települések kulturális és turisztikai fejlődése
4.7 - nemzetközi kapcsolatok gazdagodása
4.8. - hagyományaink ápolása, az utókor számára történő megőrzése


5.) Egyéb

5.1. Az együttműködő tagok használhatják a „Hagyományok Útja Projekt Tagja” elnevezést és annak logóját, pályázataik benyújtásánál hivatkozhatnak a közös együttműködésre és az elért eredményekre, mint referenciára.


Kérjük, amennyiben kezdeményezésünk elnyerte tetszését és Ön is részt kíván venni a program megvalósításában és működtetésében, akkor küldje el együttműködési szándéknyilatkozatát, vagy írjon e-mail-t nekünk.

A nyilatkozat visszaküldésével mindenféle elkötelezettség nélkül jelezheti együttműködési szándékát a programhoz.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Útvonalak 1.
Nagykunsági barangolások
Útvonalak 2.
Erdély I. - Szatmárnémeti
Útvonalak 3.
Erdély II. - Szatmárnémeti
Útvonalak 4.
Felvidék - Nyitra és környéke
Kiadvány 1.
Hagyományok Útja - 2009. január
Kiadvány 2.
Hagyományok Útja - 2009. április
Kiadvány 3.
Hagyományok Útja - 2010. február
Kiadvány 4.
Hagyományok Útja - 2010. március
Kiadvány 5.
Hagyományok Útja - 2010. április
Kiadvány 6.
Hagyományok Útja - 2010. május
Kiadvány 7.
Hagyományok Útja - 2010. június
Kampány
Új Néplap hirdetések
Kampány
Programok
Kiadvány
Hagyományok útja az iskolákban
Szakmai kiadvány
Kuruc kori hagyományok az iskolákban
Ez az oldal a Kuruc Hagyományőrző Egyesület tulajdomát képezi.