Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A meleget adó tüzifára ismét hideg vizet ihatnak a rászorultak

Hírek2014-ben is meghirdetésre került a Belügyminisztérium által a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló rendelet.

Emlékezhetünk, hogy tavaly ilyenkor Szabó Gergely képviselő javasolta a testületnek a tűzifavásárláshoz kapcsolódó támogatás igénybevételét, de akkor azt a jelenlévő Anderkó József polgármester, Váradi Károly alpolgármester és Pinczés Edina képviselő leszavazta.

Idén Tállai András parlamenti államtitkár még a facebook bejegyzésében (lásd lentebb) is felhívta az Önkormányzatok figyelmét a tűzelőanyaggal kapcsolatos pályázati lehetőségre és az október 6.-i határidőre, ezért érthetetlen, hogy a hejőszalontai vezetés miért nem kívánt segíteni a településen élő rászorultakon. Talán úgy gondolják, hogy hasznosabb a tüzelőanyag helyett pálinkát osztani?
Hozzászólások

7 #1 bamba
- 2014. October 11. 09:20:03
Ez a tyúkeszű banda képtelen megírni egy pályázatot ???
Testületi ülésen csak le kell szavazni minden szociális célú kedvezményes pályázatot és nincs tovább gond vele. Vajon hány ilyen lehetőséget szalasztottak el ezek a helyi mindentudók ? Aljas trükkökkel átverik a szellemileg magatehetetlen réteget ? Az ember nem kell, csak a nagyon értékes X. Hejőszalonta a semmi közepén tántorog és vannak akiknek ez tetszik.
Kinyalják a vezető valagát és még csettintenek is hozzá.
Neked kedves polgár nem jut az államilag finanszírozott javakból, míg te választástól-választásig 15-20 millió forintot teszel a főnök zsebébe.
Barbária újra ragyog! Nahát:
10 #2 Real
- 2014. October 25. 22:34:53
Ez nem tyúkeszű banda és a dolog nem egy pályázatról szól. Te is tudod, mert korábban nagyon is írtál a rejtett erőforrásról. Akkor mi is a valódi véleményed? A rejtett erőforrás szerezze meg magának munkával a tüzelőjét, ez nem az önkormányzat dolga és kötelessége. Persze ne lopással, mert azt büntetik, ugye?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.21 másodperc
107,292 egyedi látogató