Honlapunk elköltözött! A továbbiakban híreink itt olvashatóak: A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség honlapja

Üdvözlünk a Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség hivatalos honlapján!

A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség (MHS), hároméves szakmai előkészítő munkát követően 2014 Január 15.-én alakult, mint országos sportági szövetség.

Ezáltal a hosszúkardvívás önálló sportági elismerést nyert Magyarországon. A szövetség célja, hogy ezen új sportág keretei között lehetőséget biztosítson a középkori európai történelmi gyökerekkel rendelkező hosszúkardvívás, mint önálló harcművészeti ág modern, sportszintű gyakorlására; a holt vívókészségek újbóli felélesztésére, tesztelésére, összemérésére. Bízunk benne, hogy sokan – legyenek akár hagyományőrzők, haditornászok, középkorkutatók, vagy egyszerűen csak sportolni vágyó emberek – minél előbb megismerik majd a sportágat, és bizalmat szavaznak neki. Tagegyesületeink sok szeretettel várják a vívni vágyókat!

Az aktuális versenykiírások, versenyszabályok, csatlakozási lehetőségek megtalálhatóak a Dokumentumok link alatt.

Az MHS alapító tagja az International Federation of Historical European Martial Arts (IFHEMA) nevű nemzetközi sportági szövetségnek is.

Az MHS tagja továbbá a Historical European Martial Arts Coalition-nak is (HEMAC), amely a középkor európai harcművészetek kutatóit és oktatóit fogja össze.

Az MHS Elnökségi Összetétele