Honlapunk elköltözött! A továbbiakban híreink itt olvashatóak: A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség honlapja

Az MHS tagegyesületei

AULE

Az AULE (Anjou Udvari Lovagok Egyesülete) 2004-ben alakult, debreceni székhelyű csapat, edzéseiken a hosszúkard vívás mellett találkozhatsz egyéb középkori fegyvernemekkel is.

ARS ENSIS

Az Ars Ensis oktatói 2003 óta foglalkoznak a hosszúkardvívás kutatásával és oktatásával. Budapesten, Szegeden, Nagykanizsán, Sopronban és Győrben egyaránt látogathatod edzéseiket. Az Ars Ensisben a hosszúkard vívás mellett találkozhatsz a középkor egyéb fegyvereivel is.

SÁRKÁNYOS SZÖVETSÉG LOVAGJAI

A Sárkányos Szövetség Lovagjai (Societas Draonistratum) tevékenységükkel a Sárkányos Lovagok XV. századi fénykorát igyekeznek megjeleníteni. Saját rendezésű vívóversenyeket tartanak, valamint oktatják a hosszúkardvívás mellett a páncélos hadviselés rejtelmeit is.

ZSONGVÖLGYI HADITORNA EGYLET

A Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet 1997-ben alakult, azóta a 14. századi Magyar Királyság fegyvereit, vértezeteit, katonai táborát igyekeznek megmutatni. A hosszúkardvívás versenyein kívül buhurtokon is részt vesznek. Saját haditorna versenyüket Ebesben rendezik.

Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Sportegyesület

Az egyesület tagjai 2003 áta kutatják, oktatják és gyakorolják a középkori hosszúkardvívást, de foglalkoznak messer vívással és szálfegyver kutatással is. Edzéseik szabadon látogathaták Győrött, Budapesten és Rév-Komáromban. A Kard Rendje által szervezett vívászemináriumaik bejelentkezéssel látogathaták minden érdeklődőnek. Rendszeres résztvevői a Győri Szt Lászlá Napoknak, ahol korhű ruhában fegyverzettel és technikákkal vesznek részt.