Hús krumplival-tepsiben
Azt hiszem, a hús +
krumpli összeállítás még mindig a
leggyakoribb menü. De sokan, akik változtatni akarnak ezen
az egyhangúságon, már átesnek a ló
másik oldalára, és ezt teljesen száműzni
akarják az étrendből. Pedig szerintem nincs ezzel semmi
baj, ha van más is az étrendben, illetve, ha nem csak
zsírban sült hús és olajban sült krumpli
kerül az asztalra. Én például, sok más
mellett, ezt is szeretem.
Most egy nagyon egyszerű változatot választottam.
Pulykamell-szeleteket (kb. 40 dkg) zöld
fűszerkeverékkel megszórtam, kis időre
félretettem. Meghámoztam, és vékony
karikára vágtam ¾ kg krumplit és
felkarikáztam legalább 30 dkg hagymát.
Tepsit csirkezsírral kikentem, beleszórtam a krumpli
felét, a hagymát, a krumpli másik felét,
rétegenként megsózva. Tetejére fektettem a
húsdarabokat. Két evőkanál tejjel meglocsoltam a
húsokat. Lefedve tettem a sütőbe.
A hús, a krumpli és a hagyma is levet enged, ebben puhul
majd meg. Amikor már közel puha volt, levettem a fedőt,
erősítettem a hőfokot. Mikor elfogyott a leve, a húsokat
megkentem egy kevés tejföllel, megszórtam reszelt
sajttal. Még addig sütöttem, amíg a sajt
ráolvadt a húsra.