Kezdőlap
Betyár krumpli
Hús krumplival
Tepsis csirkecomb

 

 

Rakott krumpli


Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
    20 dkg (füstölt) párizsi
  • 1/2 szál száraz paprikás kolbász
  • 4 tojás
  • 1,5-2 doboz tejföl
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk gulyáskrém
  • só, kevés olaj

Elkészítés:

  1. A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
  2. A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 tk gulyáskrémmel.
  3. Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Letöltés
© 2009-2016 Kaszás Csaba