ÜZENŐFAL

Börze  Cikkek  Képtár
 

 

 

küldjetek cikkeket , képeket !!

 

IMPRESSZUM

ARCHIV 1

 

 
       

2008.03.12.

 

A MEGHATÁROZÓ HELYMEGHATÁROZÓ

 

A piaci igény hozta világra, mármint az autók gyári navigációs rendszerének az a hiányossága, hogy hazánk és a környező országok térképrészletességével igen szűkösen bánnak a különböző autógyártók. Csatolható szinte minden gyári megjelenítőhöz, de használhatjuk utólagos multimédiás fejegység vagy különálló monitor kiegészítőjeként. Megjelenésében egyenértékű a "gyári" navigációval, de tudásvilága összehasonlíthatatlanul nagyobb!

A NavNGo weboldalán megjelentek a hivatalos információk az iGo 2007, pontosabban a NavNGo iGo 8 szoftverről. Olyan fejlesztések kerülnek bele a CeBIT 2007 Hannoveri bemutatójáig, mint a valódi 3D megjelenítés épület modellekkel, melynek következő lépése lesz a műhold képek megjelenítése. Vagy újdonság a teljesen felfrissített felhasználói felület is. Az új NavNGo iGo 8 már tudni fogja a megtervezett útvonal melletti POI keresést is, azaz valóban a legközelebbi benzinkutat adja majd ki a keresési eredményünk.

Akik kifejezetten egy gépjárműbe épített iGo-t szeretnének autójukban használni, mintha az egy gyári navigáció lenne, nekik készül a NavNGo Limousine készülék, melyet fixen beszereltethetnek majd. Bár azt is el tudom képzelni, hogy ráugranak a megoldásra az autóforgalmazók.

 

Beépített navigáció

 

A Nav N Go Kft. célkitűzései között első helyen szerepel a vezetés közbeni biztonságos tájékozódás elősegítése. Cégünk legújabb navigációs megoldásával, a NavNGo NavNGo Limousine-nal ez már a járművekbe épített rendszerekben is megadatik. Az iGO My way GPS-navigációs szoftver autóba telepíthető változata ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a népszerű, hordozható készülékeken futó szoftver. A  NavNGo Limousine olyan, akár egy mindentudó másodpilóta a műszerfal mögött.

Ez az autós GPS-navigációs megoldás azoknak szól, akik szeretnék nagyméretű, műszerfalba épített képernyőn kihasználni az iGO My way GPS-navigációs szoftvert, annak megszokott pontosságával, megbízhatóságával és magas színvonalú grafikai megjelenítésével együtt.

A NavNGo NavNGo Limousine kitűnő választás azoknak az autósoknak is, akik már rendelkeznek autóba épített, gyári navigációs rendszerrel, de szeretnék új térképekkel kiegészíteni. Ugyanakkor jó megoldás azok számára is, akik csak most tervezik, hogy műszerfalba építhető képernyőt vagy autóhifit vásárolnak, hiszen a NavNGo NavNGo Limousine a legtöbb ilyen kijelzővel kompatibilis.
                                            Tovább is van , mondjam még ?

 


2008.03.11.

 

Még van idő ha valaki át akarja húzni a kempingszéket, de lehet menni a boltba is ....

 

BARKÁCS SAROK

 

A fa- vagy csővázas kempingszékek, kerti bútorok, nyugágyak éveken át használhatók, ha időnként a vázénál jóval rövidebb élettartamú bevonatukat kicseréljük. A legerősebb, sűrű szövésű vásznat is tönkreteszi a tűző nap, az eső, s egy-két év alatt a színét is veszti. Vászon sokféle színben és szélességi méretben kapható. Szabásnál, mintának az eredeti bevonatot használjuk fel. A kopott háttámla, ill. Ülés vásznat éles késel fejtsük le (1). Az új anyagot (esetleges beszegés után) a széleit visszahajtva helyezzük a vázra, körülölelve vele a csövet (2) .Duplán vett erős cérnával 2-3-szoros hurkolással kezdjük a varrást (3), majd  az előző tűnyomban visszaöltve sűrűn  varrjuk a behajtott szélt a csöveket körülvevő anyaghoz (4). Az új ülésbevonat másik végét (ugyancsak vissza-hajtva) borítsuk a csővázra , s varrás előtt gombostűkel rögzítsük (5).

A favázas nyugágyakra szegekkel is felerősíthetjük (az eredetihez hasonlóan) az új huzatot. A régit tartó kárpitosszegeket véső segítségével húzogassuk ki (6). Az új, méretre vágott (beszegett) nyugágyvásznat 8-10 cm-nyire hajtsuk vissza, s a dupla szélt a fej, ill. a láb felőli oldalon egyszer teljesen körbeforgatva a lécet, hajlítsuk a vázra (7). Előbb ritkán, majd sűrűn bevert szegekkel rögzítsük az anyagszélt a fakerethez (8).

A kapható csővázas székek egy részének a bevonatát nem varrással erősítették a kerethez , ill. a vázhoz. A támla és az ülés tartócsöveibe két oldalról befúrtak, sa furatba pattintott rúgózó acélrúddal

rögzítették a vászonülést. Ennél a megoldásnál előzőleg 4-5 szélesen, dupla vagy többszörös varrással szegjük be a vásznat. Dugjuk a szegélybe a  kipattintott acélrudat, majd íves alakba megfeszítve illesszük a végeit a csőváz furataiba. Ezermester

 

 

nagyításhoz katt a képre

 


2008.03.09.

 

Sokáig gondolkoztam rajta, hogy írjak e erről a kempingesek között nagyon elterjedt étkezési szokásról ami talán nem is magyar találmány  és nem is egészséges étel de mégis rendkívüli népszerűségnek örvend.

Itt is egy kép róla .. ami persze ismerős mert hát nemrég  készült az összejövetelen.

 

Szalonnát sütni mindenki szeret  és remekül tudd,  persze minden társaságban van (általában egy nő) aki jobban tud másoknál és nem felejti el elmondani, hogy csak a parázs felett szabad, ne tartsuk a lángba és ne tunkoljuk vele a kenyeret. Pedig ez egy egyszerű  dolog , törünk egy ágat amire rátűzzük a szalonnát vagy már újabban van aki virslit vagy egyebet és jól megégetjük  nincs ennek semmi tudománya, az meg tényleg csak legenda amit már mindenki kívülről fúj , hogy a betyárok nádszálon sütötték, próbált már valaki egy szalonnát rászúrni egy nádra és a tűzfölé tartani? Vegetáriánusoknak itt nem sok babér terem  ez nem az a világ, hogy bedobok egy levél salátát vagy egy kis uborkát,  itt a zsír, a kenyér , a hagyma és a korom az úr.

Az igazi művészek a szalonnát is jól megtudják sütni és nem érdekli őket, hogy időnkét kigyullad a nyárson vagy ép bele pottyan a tűzbe , eloltás után ugyan úgy lehet folytatni, és nincs is finomabb egy koromfekete jól átsült szalonnánál. Gépi nyársakat a Zsibiben lehet kapni 12O-600 ft között, sikerült is családot a hétvégén felszerelni vele ... ja a tányér ne legyen műanyag, fa korongokon vagy vágódeszkán szabad szalonnázni azt nem teszi tönkre a hő.

Tippek

Ha szalonnát sütünk, a szalonnából kocka alakú darabokat vágjunk, s ezt a bőrkéjén keresztül szúrjuk át, s ezen a résen keresztül szúrjuk fel a nyársra. A szalonna felső részét párhuzamos, majd erre merőleges metszésekkel vagdossuk be.

A pirítást 40-50 cm hosszú nyárson végezzük. Ha fából készítjük a nyársat, a végét hegyezzük ki, és héjától mintegy 10 cm-es darabon tisztítsuk meg. Bármiből is készül a rúd, sütés előtt mindig olajozzuk be, mert az étel ráragad.  (Tausz György)

 

CAMPING BOGRÁCSBAN

 

Szalonnák nyárson

Hozzávalók személyenként egy nyárson: 10-20 dkg füstölt szalonna, 2-3 szelet kenyér, 1 hagyma, kökény-, fűz-, vagy akácnyárs.
"Hosszú, erős nyársat vágunk kökényből, akácból vagy fűzfából. A vastagabb végét leháncsoljuk, laposra és hegyesre faragjuk. A szalonnabőrön vágott két nyílás egyikén bedugjuk, a másikon ki. Így nem fordul el és nem esik le. Közben már jó, ha ég a tűz, gyűl a parázs, mert e felett nem füstölődik, nem szenesedik meg a szalonna. A zsírját a tűz melletti tányérokra vagy papírra szeletelt hagymakarikákkal fedett kenyérre csorgatjuk."

Hasaalja-szalonna nyárson krumplival

Hozzávalók személyenként: 15-30 dkg füstölt hasaalja szalonna, 7 krumpli, 1 fej hagyma, só, kenyér.
"Nyárson sütve nagyon finomak a hasaalji húsos szalonnák, mert nem túl zsírosak. A sütendő darabot megfelezem. Először felhúzom az egyiket, mögé fél krumplit, fél hagymát és még egyszer az egészet. Hosszú nyársat használok, mert állva, rézsút lefelé tartva sütöm, hogy a szalonnazsír végigfolyhasson az egészen, végül pedig a tűz melletti kenyérszeletekre. Csak parázs felett sütöm, így nem kormolódik, nem szenesedik meg a szalonnám."

 

 


2008.03.08.

 

A Füzesgyarmati találkozóval kapcsolatban már a jó időnek kell biztosnak lennie, mert ahogy a szavazást elnéztem kempingesben már nem lesz hiány. 14 biztos résztvevő és 2 bizonytalan ....

Végül is ezzel az eredménnyel zárjuk a szavazást. Szívesen vennénk ha a fórumba megírnátok, hogy milyen témákról olvasnátok .. sokban megkönnyítenétek a honlap frissen tartását.

Így legtöbbször 2-3 ember ötletei alapján kerülnek kiválasztásra a tartalmak...

 

BARKÁCS SAROK

 

Ma az abszorpciós hűtőszekrényeket vesszük górcső alá (a kompresszoros és a többi megoldásra nem térünk ki )

Többekben érthetetlenségnek ad hangot az a dolog, hogy melegítéssel működik egy hűtőgép .. (elektromos és gáz vagy ritkább esetben petróleum) fűtést alkalmaznak, nagy ipari berendezéseknél előfordul melegvizes vagy gőzfűtés. Az alábbi linken szépen lemodellezve megnézhető, hogy mi is történik a hűtőben ha bekapcsoljuk ..--KATT IDE--

Alapesetben a hűtővel semmi dolgunk, elég időnként az asszonynak kitakarítani és a férfi embernek megkeresni benne a sört. De más a helyzet ha elromlik vagy éppen csak nem hűt. A tapasztalat azt mutatja, hogy az abszorpciós hűtők igen strapabíró jószágok, ha gond adódik vele az általában egy kisebb dugulás lehet a folyadék rendszerben .. ilyenkor fáradságosan kiszedjük a hűtőt a helyéről és 2x3-szor fejre állítjuk, jól halhatóan a folyadéknak mozognia kell a rendszerben, ha nem hallanánk akkor fordulhat az elő, hogy valami kis résen elpárolgott a hűtőfolyadék .. de ennek minimális az esélye. Egyébként a szakszervizekbe se foglalkoznak újra feltöltéssel. Általában az elektronikus javításig tudnak megoldást (kapcsoló , fűtőpatron , gáz, piezo).

Mielőtt visszaépítjük, próbaképpen kapcsoljuk be ( kb 2-3 óra múlva ha a csövek hátul melegek és bent meg hideg) mehet vissza a helyére, nagyon fontos a vízszintes elhelyezés mert csak akkor működik majd hibátlanul és jó hatásfokkal.

Az ajtó csuklópántja állítható kivitelben készült. Ellenőrizzük, hogy az ajtó mindenhol szabályosan záródik-e, ha kell korrigáljuk a beállítást, mert a "szelelő" ajtó miatt a fagyasztó tér lejegesedik, ami rontja a hűtés hatásfokát.
A készülék tisztításánál ügyeljünk arra, hogy a fagyasztótér alumínium hőcserélőjét  nehogy megsértsük éles, hegyes tárggyal, mert ez gázszökést fog eredményezni. Azt bizonyára már mindenki messziről látja egy lakón, hogy van e benne hűtő vagy nincs, árulkodnak a szellőzőrácsok ..

De mi van mögötte ???  Möglich kollega volt szíves és egy képsorozat erejéig leszedte a rácsokat, hogy beleselkedhessünk...

 

A 2 rács egymás felett... kép ITT

Rács alatti rovar háló.. kép ITT

Háló kiszerelve, íme a hűtő felső része  kép ITT

Alsó nyílás hálóval kép ITT

És háló nélkül kép ITT

 

Mivel ennek a  típusú hűtőnek a hatásfoka csökken a külső hőmérséklet emelkedésével szükség esetén lehet a felső rácshoz kisegítő kis ventilátort szerelni , van aki beépíti és van aki csak kívülről a szívó oldallal felfüggeszti a rácshoz. A gyári megoldás ITT még házilag jóval olcsóbban megoldható ha egy PC bontóból szerzünk egy régi tápot(200 w) és kiszedjük belőle a hűtőventit . Sok pénzt ne adjunk érte mert már ezek a kis teljesítményű tápok ( kép ITT ) nem beépíthetők . A ventije az 12 voltos .. gondolom senkinek nem okoz gondot majd az áram ellátása.

És ha venni szeretnétek ilyen hűtőt akkor ha új kell irány a METRO vagy a LYONKER szakbolt, de ha jó a használt akkor érdemes szétnézni a Vaterán vagy a Teszveszen is ..már láttam 2000 Ft-ért

eladó kis 30 literest .

 

CAMPING BOGRÁCSBAN

 

Jókai bableves

18 dkg szárazbab, 1 füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fűszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.
A babot megmosom és előző este beáztatom. A csülköt 1,5 liter vízben vajpuhára főzöm. Másnap a hideg léről villával leszedem a zsírt és abban megpirítom a karikára vágott gyökérféléket. Mikor megbarnult, hozzáteszem a babot az áztatóvízzel együtt, hozzáöntöm a csülök főzőlevét, majd babérlevéllel, kevés fokhagymával, apró kockákra vágott paprikával és paradicsommal, valamint a csülök sósságától függően kevés sóval főzöm. Időközben a kolbászt a zsírban megsütöm, kiveszem a zsírból, majd vékony szeletekre vágom. Mikor a bab megpuhult, a kolbász sütőzsírjából liszttel és apróra vágott hagymával világos rántást készítek. A végén megszórom paprikával és vágott petrezselyemzölddel. Mikor a rántással felforrt a leves, belekeverem a kevés liszttel elkevert tejfölt. Végezetül belefőzöm a csipetkét és a kolbászkarikákat. Tálalás előtt a csülköt kis darabokra vágom és fölémerem a forró levest. Az asztalnál mindenki utána ízesítheti ecettel, vagy tárkonyecettel.

 

 


2008.03.05.

 

Áprilisban érkezik az épületeket is modellező iGO 8 navigáció

A rendkívül népszerű iGO navigációs szoftvert fejlesztő Nav N Go a hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron jelentette be, hogy partnerei szállítják a háromdimenziós épületeket, domborzatot is bemutatni képes iGO 8-cal szerelt navigációs berendezéseket, illetve áprilistól a szoftvert bárki megvásárolhatja majd SD-kártyán.  tovább>>>>>


2008.03.04.

 

Hasonlóan a CAMPING BOGRÁCSBAN rovathoz egy új sorozatba kezdünk bele . A neve ..

 BARKÁCS SAROK .. itt megpróbálnánk néhány hasznos írást illetve rajzott közkincsé tenni , minden nemű forrást használva . Nagyon jó lenne ha küldenétek jó kis írásokat és képeket az új rovathoz ...

 

BARKÁCS SAROK

 

Hori barátunk fórumos beírása miatt legyen az első téma Az utánfutók sima futását biztosító, a veszélyes oldallengéseket csökkentő stabilizátor alkalmazása . Elsősorban mint technikai lehetőségeket lehet itt olvasni , a korszerű megoldásokhoz majd a post végén  néhány link fog mutatni.

Az utánfutót húzó gépkocsinál menet közben gyakran fellépnek olyan veszélyes jelenségek , amelyek a menetstabilitást károsan befolyásolják: legveszélyesebb a kanyarodáskor vagy oldalszél hatására fellépő kígyózás, kellemetlen a hullámos, egyenetlen útfelületen a vontató hátsó részére ható ütő-döngölő hatás, és fékezéskor az utánfutó bólintó hatásából a gépkocsi-hátsórész lenyomása.

A vontatmány kígyózási hajlamának csökkentésére stabilizátorokat szerelnek fel. Elterjedt a 70a ábra szerinti megoldás, amikor a vonófej mellé vízszintes síkban, szimmetrikusan két hidraulikus teleszkópos lengéscsillapítót építenek be a megfelelően kiképzett konzolokhoz csatlakoztatva. Hatásos csillapítás csak tökéletes állapotban levő lengéscsillapítóktól várható el. A teleszkópokat rögzítő konzolokat csavaros bilincsekkel szerelik a kapcsolófejre, időnként tanácsos ellenőrizni a bilincseket felerősítő csavarok meghúzottságát.

Újabban olyan érdekes, egyszerű szerkezetű stabilizátorokkal találkozhatunk, ami a kígyózó lengéseket a súrlódás elvén csillapítja, a bólintó mozgásokat is csökkent, és mint leszakadás biztosító, a másodlagos kapcsolószerkezet szerepét is ellátja. A 70b ábra szerinti megoldás (Oris-tipus) legfontosabb eleme két acél laprugó, amit úgy építenek be, hogy a kapcsolófej két oldalán szimmetrikusan elhelyezkedve a vontató vonófeje melletti konzolhoz csuklósan csatlakozik. Az utánfutó vonórúdjára csavarokkal rögzítik a vízszintesen két oldalra nyúló konzolt, amelynek szárán súrlódó betétek vannak. E betéteket rugós, csavaros előfeszítő berendezés szorítja össze, ráfeszítve a közöttük elhelyezkedő acélrugólapokra. E szerkezet a súrlódási veszteségek révén emészti föl a kígyózás lengési energiáját, de a bólintó mozgásokat is csökkentheti.

A 70c ábra szerinti stabilizátornál (Toba-tipus) a kanyarodáskor előforduló tárcsaszerű elemet dörzsbetétekkel fékezve emésztődik fel a kígyózás lengési energiája. Mindegyik típus csak akkor működhet hatásosan, ha felfüggesztő-, rögzítőelemeinél nincs kotyogás, "lógás".  Szénich Sándor

 

AL-KO  SMID

 

ÁBRÁK..     nagyításhoz kat az ábrára

 


2008.03.03.

 

Füzesgyarmati ajánlat...  Március 22-én 14 orrától kerül megrendezésre a

 

TISZÁNTÚLI RÉGIÓS TWIRLING VERSENY

A verseny helyszíne: Városi Sportcsarnok, Füzesgyarmat  Széchenyi u.2.

 

Mi is ez a sport ? Talán a Mazsorettre hasonlít leginkább , A Twirling olyan sport, ahol a bot – sporteszköz – a testen és a test körül forog, közben gimnasztikai gyakorlatokat végez a versenyző. A repertoárban magas dobások és fergeteges botforgatási elemek vannak.

E sportágban Európa- és Világbajnokságokat is rendeznek már több évtizede a világban. A versenyeken kötelező és szabadon választott elemekből összeállított kűrökkel, egyéni, páros és csoportos versenyszámokban lehet részt venni.

Természetesen a lányokon kívül egyre inkább terjed a fiúk részvétele is e csodálatos sportágban.

Ízelítőnek itt egy videó a sportrol..--KATT IDE-- 

 

CAMPING BOGRÁCSBAN


Csirkepaprikás

1 bontott csirke, 3 ek olaj, két nagy fej hagyma, só, 3 - 4 ek paprika, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, 2 ek liszt. A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, sózom, majd lefedem. A levét időnként pótolva párolom, majd fél óra múlva beleteszem a felkarikázott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Mikor a hús megpuhult, belekeverem a liszttel elkevert tejfölt.
 


2008.03.02.

 

Talán emlékeztek  a vekerinél elhangzott beszámolóra Földesről .. köszönet érte Sanyi bácsinak .. Megpróbáltam összeszedni egy kis infót , hogy ne csak az emlékezet maradjon Földessel kapcsolatban . Magáról a kempingről hallgatnak a weblapok , de a környékről és a fürdőről már olvashatunk.

A kemping a strandfürdő területén található .. Szabadidő Központ és Strandfürdő  Tetétleni útfél
 

A Földes térségében kiaknázható nagy vízhozamú Felső-Pannon rétegbeli hévíz, 30 éve tört fel a földből és gyógyászati szempontból kiváló tulajdonságú. Az utóbbi években rohamosan fejlődött. A pihenni és gyógyulni vágyók a fürdőkultúrán túl számos sportlehetőséggel is élhetnek. A magyar orvosok, így a közel eső Debrecenben és Hajdúszoboszlón praktizáló specialisták igen magas ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek a hévíz gyógyászati célú felhasználásában. A víz igen magas sótartalmú, alkálikloridos jellegű, brómos, jódos HÉVÍZ, kiváló gyógyászati lehetőségekkel. (Kifolyási hőmérséklet: 67 °C, Talpmélység: 1344 m, Vízhozam: 500 l/s.) A meglévő termálkútra épült strandfürdő családias hangulatú, nem zsúfolt. 33 m-es úszómedencéje, gyógymedencéje, gyermekmedencéje minden korosztály számára ad választási lehetőséget. A strand a századelő hangulatát ébresztő kabinsorral és büfével rendelkezik, kiváló helyi ízeket kínáló konyhával

 

Látnivalók

Földesi Tájmúzeum a Közösségi Házban
Cím: 4177 Földes, Fő u.4.
Tel: 06 54 531-042
Műemlék jellegű Református templom
Karácsony Sándor állandó Emlék kiállítás
Cím: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6.
Tel: 06 54 531-042
 

képek  ITT meg ITT és ITT

 


2008.03.01.

 

Egy rövidke film a magyar kempingezés kezdetéről . részlet a Balaton Retro című filmből.....

 

 

 

CAMPING BOGRÁCSBAN

 

Marhapörkölt fiatal bikából

1 kg lábszár, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 babérlevél, só, száraz vörösbor.
A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel tálalom.
 


2008.02.26.

  

Elkészül a baráti társaság új lógója .. utazoknak köszönhetően  íme..

 

 


2008.02.22.

 

Első Debreceni Kempinges Nyúlkereső Kupa.

 

Húsvét vasárnapján a kemping területén nyulat lelhet aki elégé fürge és ügyes. A közösségi helyiségben kerül majd kiplakátozásra  ( cetlizve ) a nyúl tartózkodási helye (GPS koordináták).

De nagyon igyekezni kell mert se második se harmadik helyezést nem lehet elérni .. csak az nyer aki elkapja ezt a szökevényt . Jó keresgélést mindenkinek . A verseny kezdetéről majd a helyszínen a pletykákból lehet értesülni.

 

CAMPING BOGRÁCSBAN

 

Bakonyi betyárleves

40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, pár percig pirítom, majd hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott húst. Sózom, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a kockákra vágott leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a felkockázott gombát, paprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén hozzáadom az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát és paradicsomot. Levesbetétként csipetkét főzök bele.
 

 


2008.02.21.

 

Egy rovatott indítunk itt a honlapon... amit a jövőben a spottok alján lehet majd olvasni...

 

Kedves klubtársak, kempingező barátok!

Jön a tavasz , jön a kempingtalálkozók ideje , ezzel együtt jön a szabadban főzés és grillezés időszaka is .

Ehhez szeretnénk új rovatunkban a "CAMPING BOGRÁCSBAN" néhány repcetett a figyelmetekbe ajánlani.

 

A bogrács vasból vagy rézből készült, domború fenekű, füllel rendelkező főzőedény, amely nyílt tűzön való használatra készült. Elnevezése tájegységenként változott: a keleti régióban üstnek hívták, a Duna–Tisza közén bográcsként ismerték, Nyugat-Magyarországon pedig vasfazék névvel illették. A főzőalkalmatosság különleges formája nem újkori találmány, hanem ősi tradíció; a kora Árpád-kori régészeti leletek közt szép számban akadnak cserépbográcsok, melyek gömbölyű fenekű, a peremen fúrt lukak segítségével tűz fölé lógatható edények voltak, űrtartalmuk pedig 4-7 literre rúgott. Valószínű, hogy a nyílt tűzön való sütés-főzés eme eszközét már a honfoglalás előtt is ismerték az ősmagyarok, és a bográcsot eleink hozták be a Kárpát-medencébe. Maga a kifejezés oszmán-török eredetű, a bakrac, azaz rézüst szó torzulásával jött létre. Mivel jól használható, sokoldalú edénynek bizonyult, gyorsan elterjedt, és főként a parasztság körében vált népszerűvé; már 1420-ból is van írásos adatunk, miszerint a vasüst a jobbágyház jellegzetes tartozéka. Ekkortájt még inkább rézből készült edényeket használtak, az öntöttvas bográcsok a 18. század közepétől terjedtek el széles körben.
A hagyományos magyar konyha anyagtól és kialakítástól függően négyféle bográcsot ismer: a bogrács vasból vagy rézből készült, szája lehet felfelé szélesedő vagy szűk (az Erdélyben használatos, majdnem félgömb formájú bográcsok egy harmadik mintát képviselnek). A különböző méretű bográcsokat változatos módon használták: nem csupán főztek bennük, de sütöttek is.

 

CAMPING BOGRÁCSBAN

 

Kakasherepörkölt bográcsban

1,5 kg kakastöke, 10 dkg zsír, fél kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fűszerpaprika, 15 dkg lecsó, só.
Megtisztítom és megmosom a kakasheréket. A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Megszórom a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a kakastökét és a szétzúzott fokhagymagerezdeket. lassú tűzön főzöm, majd mintegy 20 perc múlva hozzáadom a lecsót, majd készre főzöm. 
forrás... internet
 


 

2008.02.20.

 

A legutóbbi összejövetelen került szóba , hogy a következő szalonnasütés hármashegyalján kerülne sorra . Na ezt találtam ezzel kapcsolatban...

Zsuzsanna napi vonatozás

2008. február 23, szombat

 
A Zsuzsi Erdei Vasút évadnyitója alkalmából, az Erdei Vasút hármashegyaljai végállomásnál, télbúcsúztató hagyományőrző rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők. A téltemetés alkalmából kiszebáb égetést, télűző rítusokat láthatnak és hallhatnak az idelátogató érdeklődők. Közreműködik a 15 éves Szeredás Együttes és a debreceni Városvédő Egyesület.

Műsor időpontja: 2008. február 23. 11.30h

A kisvonat indulása 10 órakor.

Hármashegyalján melegétkezést biztosítunk. Bővebb információ: 52/417-212

 


2008.02.19.

 

A Húsvéti baráti találkozóval kapcsolatban nézetek meg egy pár képet Füzesgyarmat-ról.

 -- KATT IDE -- infó..  A napi ár 3900ft lesz egységenként. A kaja még nincs eldöntve , ha esetleg a szakácsok is úgy gondolják dobhatunk fel egy szavazást a kajáról , De az összedobós lesz , majd kiderül a helyszínen , hogy mennyivel kel beszállni .

 

A hétvégén lezajlott hajó és kempinges kiállításról kaptunk egy fénykép sorozatott Horitól . Nézzétek meg mi is volt ott .. -- KATT IDE --

 

Kedves Kempingező Barátok !

 

Figyelmetekbe ajánlom a 2008 őszén Magyarországhoz elérhető közelségben rendezendő lakókocsi, lakóautó és kempingfelszerelés kiállításokat .

 

CARAVAN SALON DÜSSELDORF  2008.08.29.-09.07   -- KATT IDE --  és -- KATT IDE --

MONDO NATURA RIMINI  2008.09.13.-21. -- KATT IDE --

AUSTRO CARAVAN  ALLRAD TULLN  2008.10.16.-19. -- KATT IDE -- és -- KATT IDE --  

     


2008.02.18.

 

Hogy is készül egy lakókocsi ? A választ megkapjuk ha végig nézzük az alant lévő videót.

Mondjuk fogalmam sincs , hogy milyen típust építenek ....

 

 


2008.02.17.

Baráti kempinges találkozó lesz húsvétkor a Füzesgyarmati Thermál Castrum Kempingben.

A tervezet program....

Március 21 vagy 22.-én érkezés a Füzesgyarmati kempingbe. Sebaj és Hori 22.-én reggel indul, de bárki mehet pénteken a kemping nyitva. Szombat elhelyezkedés, fürdőzés, "MATYI" megkeresése. Vasárnap közös főzés, LOCSOLKODÁS!
Hétfőn következő találka megbeszélése, fürdés, hazautazás.

 Mint látjátok egészen kevés programot szerveztek a fiúk , de a főzéshez önkéntes kuktákat és krumpli hámozókat keresnek . A locsolkodásban a részvétel kötelező !

Infók....http://www.fuzesgyarmat.hu/camping.htm  GPS:N 47° 5,7230'  E 21° 12,2930'  Csánki D. u.1.

 


2008.02.15.

 

Ezen a februári hétvégén rendezik a Hungexpo Boat Show és Karaván Szalon kiállítást Budapesten .

Remélhetőleg sokk újdonsággal és jó programokkal várják a kempingezés szerelmeseit . Több barátunk is látogatást tesz a rendezvényen és remélhetőleg majd a fotóikkal egy kis ízelítőt  adnak azoknak is akik otthonmaradtak.

Hamarosan kezdődik a kempinges szezon és Möglich segítségével egy kis írást is feltettünk a honlapra,

Mit is vigyünk magunkkal címen, biztos van aki még nem teljesen profi a bepakolásba  annak jól jöhet ez a kis útmutató. Tovább a CIKK-hez

 


2008.01.29.

A mai naptól a kempingweb oldal reklám mentes ..ez nagyban megkönnyíti a fotóalbumok használatát.

 


2008.01.28.

kattints a képre

 

Hírekre és szalonnára éhesen gyűltek össze a Debreceni Erdőspusztán a Vekeri tavi kemping mellett a Kempingezést kedvelők Debreceni baráti csapata . Volt is mit a tűzbe tartani és alkalom volt megbeszélni a közelmúlt és jelen történéseit illetve a közös terveket ...

Várjuk a baráti csapat észrevételeit és ötleteit , hogy esetleg ebből is merítve mindenki az általa legjobbnak vélt módon tudja eltölteni az ide kempinges szezont ....

 

Infó.... MCCC tagsági érvényesítési lehetőség van Erdeiné Rozikánál

a Többi klubról nem tudom , hogy Debrecenbe lehet e érvényesíteni tagságit ...

Kösz a képeket Hori  !!        jejee

 


2008.01.10.

 

A különböző Kemping Klubok honlapját nézegetve úgy látom, hogy minden kempinges barátunk kempinges társaságban töltötte az év utolsó napját. Nem volt ez másképpen a debreceni kempingezők táborában sem. Társaságunk egy rész Ausztriában a Cellam-Zee mellett, másik része Debrecenben baráti társaságban töltötte a 2007-es év utolsó óráit.

 

Íme Hori képei.

 

Lenyűgözően szép téli környezetben szilvesztereztek Paziék is. Ausztriában a Cellam-Zee tájain.

 

Íme Pazi képei.

 

 


2007.12.21.

 

Nagyításhoz kattints a képre

 


2007.12.10.

 

Debrecen tüdeje és egyik turista látványossága  nagyerdő , és közel a stadionhoz van egy illegális szemétlerakó hely .. talán van olyan akinek ismerős a környék  .. talán van olyan akinek még könnyet csal a szemébe az ott átélt élmények .. de nekünk sajnos ez már csak szemét domb . Pár éve már olvashatunk egy cikket a Nagyerdei Campingról a vagy.hu oldalon de azóta is változik a helyzet a tavalyi állapot az alul látható képek alapján megítélhető .. gondolom ez a Kemping már nem fog soha többet működni ...

 

  foto.. luilui geocaching

 


2007.11.24.

 

Néhány gondolat egy alig-alig lakókocsistól (jejee) a lakóautóról .. Mi a leginkább probléma a lakóautóval ?? Talán az értékvesztés, ami egy új lakóautónál bizony tetemes költségnek láttok a hirdetési oldalakat böngészve, de ha nem is tökéletes de van megoldás  ennek az elkerülésére .. ez pedig a sufni tuning .

Veszünk egy 2T Wartburgot mondjuk 3O.OOOft ért , és egy bontásra ítélt régi lakókocsit amiben azért benne van a belső felszerelése kb 90.000ft  ezt össze barkácsoljuk és kész a közel milliós autónk ...

 

 

Tessék megnézni micsoda komoly paraméterekkel is rendelkezik ez a járgány ..

 

Link az autóhoz .. még meg lehet vásárolni ..  

Persze nem igen kell Jejee-t mindig komolyan venni .

 

 


2007.11.09.

A Debreceni és Hajdú-Bihar megyei MCCC szervezette  a soronkövetkező klubestjét 2007. November 16.-án pénteken 17 órakor , a CARAGANA Éttermébe tartja (Debrecen Sámsoni út 37.) Szeretettel várunk minden klubtagunkat.

 

  Üdvözlettel : DAKU ISTVÁN elnök

 

 


2007.11.01.

73. FICC-Rally a Kelták földjén IRORSZÁG-ban   2007.07.07-08.05

 

Kedves Klubtársak , a képek bemutatásával szeretném átadni nektek a nyári élményeinket , amit Írországi utunk során láttunk.

Képek ITT és ITT

 

Harminc napos Írországi utazásunk képeiből látattok most 106 darabot..

Klubtársi üdvözlettel 

       Ábrók László

 


2007.10.13.

Friss... a szilveszteri buli érdeklődés hiányában elmarad!  Sajnáljuk ....

 Szabóné Erzsike és Ungváriné Marika Hajdúböszörményből


2007.10.05.

 

MHKK. Évadzáró a Kiskőrösi Termálkempingben !........ITT

 

Országos Évadzáró Kempingtalálkozó az MCCC szervezésében....... ITT

 


2007.10.01.

 

 

Kedves Klubtársak!

 Szilveszteri baráti találkozóra hívunk benneteket Hajdúböszörménybe!

                        PROGRAM:   Gyülekezés 19 órától.

                        19.30-tól műsor, majd 20 órától vacsora

                       VACSORA: birkapörkölt, főtt burgonya, savanyú uborka, kenyér

                        ÉJFÉLI MENÜ: 1 pohár pezsgő

                                                 1 pár debreceni páros, kenyér,    mustár,  sütemény

HELYSZÍN:   Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium ebédlője  Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós u. 3.

 

 Busz indul a kempingből 18.30-kor, vissza a kempingbe hajnali 4 órakor.

 

 Szórakoztatásunkról 3 fős zenekar gondoskodik az éjszaka folyamán.

 Italt ízléseteknek és kapacitásotoknak megfelelő mennyiségben hozzatok!

 

A kemping december 27-től elfoglalható, szabadon választott helyre állhatnak a vendégek a lakókocsikkal. A szállásdíj 4000 Ft/2 fő/1 éjszaka. A fürdőbelépő ingyenes, hétköznapokon este 7-ig tart nyitva, szilveszter napján este 6-ig. Január 1-jén a fürdő zárva tart. 
 

 

 RÉSZVÉTELI DÍJ: 6.000,- Ft, amelynek egyösszegű befizetését kérjük.

 

JELENTKEZÉSI ÉS FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2007. OKTÓBER 10.

 Fizetni a 11773384-31166807 számlaszámra lehet.

 A részvétel korlátozott, az ebédlő befogadóképessége miatt 110 fő.

 Telefonon érdeklődni lehet:  30/253-7666 vagy 10/370-3876 számon Szabóné Erzsikénél   illetve

                                                      70/771-4654 számon Ungváriné Marikánál

                                                      (mindketten hajdúböszörményi klubtagok vagyunk)

 

  SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET! LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN EGYÜTT SZILVESZTERKOR!

 

                                                                                                                   Üdvözlettel:

                                                                                                                 Szabóné Erzsike

                                                                                                                          és

                                                                                                              Ungváriné Marika

                                                                                                                 klubtagtársak

      


2007.09.24.

kattints a képre

 

Hogy kerül a káposzta az asztalra ? Lehet gondolkozni a válaszon de aki ott volt a MCCC Debreceni és Hajdú-Bihar megyei szervezet taggyűlésén az tudja a választ kapásból . A káposzta is fontos alkotó eleme a kempingezésnek de nem a legfontosabb , a barátság és a kellemes kikapcsolódás az igazán fontos egy ilyen hétvégén .

Nekünk újoncoknak akik még nem voltunk ilyen baráti összejövetelen nagyon kellemes élményt  adott ez a hétvége  , bepillantást engedet a találkozók mikéntjébe a közös vacsorákba és az aktív pihenésbe.

De gondolom majd elmesélik a nálunk régebben kempingezők is mi is volt Böszörményben.

    Jejee     

 Addig is Hori képeit ajánljuk figyelmetekbe ...

      ide is írhatjátok a megjegyzéseiteket


2007.09.18.

 

Volt aki az augusztust nem a magyar tenger partján töltötte hanem inkább a hegyek között nézet széjjel . Ha megnézitek Sipka képeit amit Sárospatak és környékén készítet,  joggal mondhatjuk , hogy megint egy igen jól sikerült fotó sorozattal gazdagodott a honlap . Lassan nekem is illene leírni , hogy mi merre is jártunk a nyáron ... 

  kattints a képre

 


2007.09.17.

 

Több Debreceni kempinges is részvett a  XI. DAHLIE RALLYE-n ami az idén Szlovákiában volt .

Habár az időjárás nem fogadta kegyeibe "a kis debreceni csapatott" legalább az itthon maradók is megnézhetik Székely Pista jóvoltából miről is maradtak le . Az MCCC honlapon található írásos beszámoló is  ITT is megtaláljátok .

 

  kattints a képre

 


2007.08.26.

 

Minden évben megrendezik a CARAVAN GRAND PRIX nevű versenyt , van futam az USA-ban és van Nagybritanniában .. Tudomásom szerint még soha nem indult magyar versenyző , én szívesen részt vennék de se az autóm se a lakóm nincs a versenyre felkészítve .. itt az alkalom ha valaki elsőnek indulna a Magyarok közül .. egy kis ízelítő az egyik futamról ..

 

 


2007.08.24.

 

Alig került fel a sok kép tegnap de máris újabb adag Zamárdis fényképet lehet végignézegetni .Akik részt vettek a kempinges találkozón azoknak minden ismerős lesz , de ha akad olyan aki kihagyta az meg egy kis ízelítőt kap a találkozó hangulatából .Aki bemutatja ..a Debreceniek oszlopos tagja HORI

kattints a képre

 


2007.08.23.

 

Régen volt ilyen bőségesen a kempingweb képekkel ellátva , Utazok és Sipka is igen csak használta a fényképezőgépét . Először is a múlt héten tartott MCCC országos találkozóról és persze Zamárdiról készültek a fényképek , de megismerhető a környék és mind azon helyszínek ahol egy kempinges szívesen barangol kattints a képre

 

Sipka útja is a Dunántúlra vezetett de ő inkább a történelmi emlékhelyeket kereste fel .. Tata-Komárom-Cseke-tó környékét ismerhetjük meg , részemről egy nagyon érdekes fotó sorozattal találkoztam .. mert mindig is érdekelt a Monostori erőd és jó volt látni , hogy gondozzák , építgetik ..

Ehhez kapcsolatban ideszúrom Sipka idézetét .."Íme a Monostori Erőd mely a szovjet csapatok kivonulása után az erődrendszer legjobban helyreálított tagja. Az Erődrendszer minden használható tagja a szovjetek ittlétekor az ő fennhatóságuk alá tartozott mely nem igazán vált az épületek hasznára. .Mikor elmentek csak a pusztulás maradt utánuk.  Azt hiszem ezt a képeken is lehet látni."

 

 

kattints a képre
 


2007.08.05.

 

El is érkeztünk a második rejtvényünkhöz... az itt fent látható kép nem is olyan rég készült egy magyar kempingben ... és elégé jellegzetes része lett megörökítve  ... a valamikori képeslap így feladványként is kitűnő. Ha figyelmesen végig nézitek a képeslapokat az segít a rejtvény megoldásán .. Kérdésünk Melyik kempingben készült a fenti kép ?

Ha elővesszük a régi képeslapokat akkor egy kis időutazást is teszünk a magyar kempingezés történetében , jó ha térképpel is rendelkezünk , hogy tudjuk merre is van az a hely ahonnan a képeslapot küldhették. A MCCC térképe 1965 - ből. Majd nézünk szét Dunántúlon, Ábrámhegy  Orfű  Pécs  Abaliget  .. persze ki nem felejtve a Balaton környékét  Zamádi1  Zamádi2  Zamádi3  Zamárdi4  Zamárdi5  Zamárdi6  Vonyarcvashegy  Földvár  Szántód  Balatonvilágos  Boglár1  Boglár2  Majd a térkép közepén rá bökünk Budapestre  Romai-part   Fent északon  Salgótarján és a kunságban Berekfürdő.

A helyes megfejtéseket ide a Hozzászólok rovatba kérjük ... Segítségül ... a hely Barlangjáról is híres ...

 


2007.08.02.

 

Igen hamar sikerült megfejteni a kerekes feladványt és Sipka volt az első aki meg is nevezte , hogy egy Skif sátrasról van szó , gratula Sipkának .

A következő rejtvény az már nehezebb lesz....

 

Ezeket a szépséges OLD TIMEREKET a Camponában mutatták be és Sipka örökítette meg számunkra , hogy megcsodálhassuk.    kattints a képre

 


2007.07.30.

 

Egy igen fontos kempinges eszközről készült fénykép látható itt fent . Igaz egy részlete , de egy fontos részlet. Talán van aki így is felismeri a jellegzetes dísztárcsáról ... Ha tudják a pontos nevét és típusát akkor legyetek szívesek a "Hozzászólok" segítségével írjátok meg ... megfejtés illetve eredmény hirdetés egy párnap után.

Csak a nevet kell kitölteni és a commenthez írni a véleményt .. a publish gomb megnyomása után már nem lehet korrigálni....

 


2007.06.30.

 

Umag, Park Kemping Horvátország. 2007 Juniús vége.

utazok képeivel  kattints a képre


2007.05.30.

 

Füzesgyarmat 2007 .Köszönet Horinak a képekért . kattints a képre


2007.05.24.

 

2007. május 18-20. Mezőkovácsháza kempinges találkozó volt

a MCCC szervezésében , nézzétek meg Hori képeit  kattints a képre


2007.05.16.

 

II. HAJDÚ RALLY rövid bemutatása Hori fotóin keresztül

kattints a képre


2007.05.01.

 

Ízelítő a Ceglédi találkozóról... Hori és Utazok képeivel

kattints a képre


2007.04.13.

 

Kisvárdai pillanatok .. 2007 tavasza.  Hori képeivel....

kattints a képre


2007.03.19.

 

Tiszakécske 2007 tavasz.... katints a képre 

Ja és el ne felejtsem .. mások is fotóztak (Kovács Lajos, Madarász Banid, Orbán Misi és Wind Laci ) a ő képeiket meg ITT találod..


2006.11.02.

 

A magyar tenger partján Zamádiban a MCCC Nemzeti találkozója.

Hori barátunk képeiben.   kattints a képre


2006.10.24.

 

MCCC Országos évadzáró találkozó Pápa 2006.

Kirándulások a környéken . kattints a képre és itt meg Hori képei


2006.10.04.

 

Az MCCC Debreceni és Hajdú Bihar-megyei csoportja évadzáró találkozóját rendezte Hajdúböszörményben, melynek keretében vidám jó hangulatú hétvégét tölthettünk, baráti társaságban.

Tekintsétek meg Hori képes beszámolóját.  kattints a képre


2006.09.12.

 

MCCC Csongrád Megyei Szervezet évadzáró találkozóján vettünk részt Szentesen .   Nézzétek meg Hori képeit


2006.09.06.

 

Kirándulásunk

 

Végre elérkezett az indulás Csehországba a 10. Dhalie Rallyre.

Estére oda is értünk egy szép erdei kempingbe, amit egy gyors folyású patak szegélyezett Dobrovnikba. Másnap sétát tettünk a környéken, ahol a táj felüdítő nyugalmat árasztott. Fakultatív buszos programon vettünk részt a Javornik város felett elhelyezkedő János kastélyt és a Na Pomezi barlangot csodáltuk meg. Estére a kempingben parázson sült halat ízlelhettünk. A hozzáértő társaink pedig hatalmas mennyiségű gombát gyűjtöttek az erdőből.

Majd felkerekedtünk és meglátogattuk Frankfurtba egy nagyon régi kempinges barátunkat. A náluk töltött kellemes néhány nap után megérkeztünk Düsseldorfba az utazási kiállításra. A Rajna partján ütöttünk tábort. A kiállításon felejthetetlen élményben volt részünk. Jó volt látni az ember által alkotott legújabb csodákat. Innen Utrahba érkeztünk az Attersee partjára. A hegyekkel, tavakkal teleszórt táj hatalmas élmény, különösen az alföldi ember számára.

Nagyon jól éreztük magunkat, kipihenve és élményekkel tele tértünk haza. Izgatottan várjuk a következő utazást.

Tekintsétek meg képeinket a galériában.

 

Utazok

 


2006.07.12.

 

A nagy összecsapás a bajai halakkal. A gyerekek győzelmével , persze Hori barátunk képeiben. kattints a képre


2006.06.12.

 

Pozsony-Brno-Párga , Pákozdi Laci kép riportja kattints a képre


2006.05.22.

 

2006 Május 19-21 ..egy hétvégi baráti találkozó ahogy Pákozdi Laci látta.  kattints a képre


2006.05.02.

 

Országos évadnyitó Cegléden , Hori barátunk szorgalmából képekben.

 kattints a képre


2006.04.18.

 

Ínycsiklandozó malacpecsenye a Füzesgyarmaton husvétolók kedvére .

Hori barátunk képriportja és  Bodo Sanya írása a hétvégéről.


2006.04.03.

 

I. Puszta-Rally Karcagon a Debreceni kempingezők szervezésében

 ,a vidám hangulatú képeket hori leste el .  kattints a képre


2006.02.16.

 

Beindult az évad.  kattints a képre


2006.02.16.

 

Mit szoltok ? Vajon itt merre kell tekerni a kormányt ?

              kattints a képre


2006.02.03.

 

Sosi képei Korzikáról   2003  kattints a képre  


2006.02.1.

 

A Minimundus, a wörthi tó melletti Kis Világ, az egész világ nevezetességeinek a gyűjteménye, saját magának is adott egy nevezetes ismertető jelet: egy hatalmas földgömb üdvözli a belépőket. Ez a földgömb egy golyó, 3m átmérővel, amely 2 percenként fordul meg maga körül. 

Folytatás a cikkekbe ill. a képtárban.


2006.01.31.

 

Európai Barangolások kattints a képre


2006.01.30.

 

Egy képes visszatekintés a közelmúltba , egy

ugrás a 15-2O éves emlékek közzé.  katints a képre


2006.01.3. 

Szilveszteri malackodás Füzesgyarmaton , avagy miért visít

a  malac ?

És még ami volt, képekben !   Milyen volt a buli ? ...


Kiskörös 2005


 

 

Programok  - Találkozók

MCCC

BCC

 

Kempingek GPS koordinátái

iGO My Way Kemping POI

 

Kemping Klub Web

Magyar Camping és Caravaning Club

Magyar Hagyományos Kemping Klub

Baranyai Camping Club

Magyar Lakóautó Klub

Vasi Kempingezők

 

Stellplatze

Ausztria

Franciaország

Németország

Olaszország

Spanyolország