Kazinczy Ferenc Gimnázium
 Angol Munkaközösség
Kezdőlap Érettségik Nyelvvizsgák Kisvizsgák Versenyek Galéria Feladatok

ECL nyelvvizsga

Az ECL nyelvvizsga az Európai Uniós tagországok konzorciuma által létrehozott nyelvvizsgarendszer, melynek hossza kb két óra. Az ECL nyelvvizsga a globális szövegértésre és a nagyobb szókincsre koncentrál. A nyelvismereti részben nincsenek nyelvtani feladatok, szótár használata pedig nem megengedett.

Nemzetközi és államilag elismert bizonyítványt is kapnak a vizsgázók.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: készségenként és összességében véve a sikeres vizsgához min. 60%-ot kell teljesíteni.

   Az ECL nyelviskola hivatalos oldala

 

 

EURO nyelvvizsga

Az EURO nyelvvizsgarendszert az International House fejlesztette ki. Egy- és kétnyelvű változata van, amelyek közül választani lehet. Mindenütt érvényes, államilag elismert bizonyítványt ad. Azoknak ajánljuk ezt a nyelvvizsgát, akik erősek a kommunikációban, kétnyelvű vizsga esetén - fordításban és közvetítésben. 
Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: 65%-tól sikeres a vizsga, de készségenként el kell érni a 40% fölötti eredményt.

 Az euroexam nyelviskola hivatalos oldala

 

 

TELC nyelvvizsga

Európa szerte elfogadott nemzetközi nyelvvizsgarendszer, melynek főbb jellemzője a kommunikativitás és a köznapi élethelyzetekben előforduló szituációk megfelelő alkalmazása.

Nemzetközileg elismert bizonyítványt adnak.

Legnagyobb előnye, hogy a szóbeli részére időszakosan kerül sor, mindenkit visszahívnak egy adott időpontra, tehát nem kell egész nap bent várakozni.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

                                                             A TELC nyelviskola hivatalos oldala


 

 

 

BME nyelvvizsga

A BME nyelvvizsgát a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéke fejlesztette ki. Maga a nyelvvizsga három és fél órás, írásbeli és szóbeli részből tevődik össze. Nagyon fontos, hogy ismerd a feladat-megoldási stratégiákat, hiszen rengeteg bonyolult és hosszú szövegrésszel találkozol majd. A vizsgázók államilag elismert bizonytíványt kapnak.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: A nyelvvizsga 60 ponttól sikeres.

BME nyelvvizsga hivatalos oldala

ITK-ORIGO nyelvvizsga

Az ORIGO államilag elismert, akkreditált nyelvvizsga. A legnehezebb vizsga mindközül, ugyanis a pontozásnál a rossz válaszokra mínusz pontokat is osztogatnak, ezért mind írásban és szóban is nagyon fel kell készülni a nyelvtan helyes használatára, valamint a magyar nyelv pontosságára.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: A vizsga akkor tekinthető sikeresnek, ha a szóbeli (A), írásbeli (B) vagy komplex (C) részeken eléri a 60%-ot.

ITK-ORIGO nyelvvizsga hivatalos oldala

 

 

 

 

Iskolánk weboldala