Alapító Tagok

Halász Dorka"Dorci"

A kutyakozmetikus szakma mellett egyetemi hallgatóként tájépítészmérnöknek tanulok. Szabadidőm legnagyobb részét saját uszkárom köti le, akit 1994-ben kaptam. Azóta tart-e fajta iránt érzett határtalan szeretet és Ő is inspirált a szakma elvégzésére. Nagyon fontos számomra, hogy a kutyus kozmetikázása alatt a Gazdi és Kedvence is jól érezze magát, illetve, hogy minőségi munkát végezzek. Céljaim között szerepel az uszkárok szőrének kiállításra való felkészítésének megtanulása, illetve természetük és anatómiájuk lehető legpontosabb ismeretének elsajátítása, de természetesen minden fajtáról igyekszem minél több ismeretet összegyűjteni.
Honlapom: www.kutyakucko.tvn.hu

"Mazsóca"

Gyerek korom óta "kutyafüggő" vagyok, első kutyámat 7 évesen kaptam. Első schnauzerem 1990-ben került hozzánk, nagyjából innentől kezdve foglalkozom schnauzer kozmetikával. Hivatalos vizsgámat 1998-ban tettem le. Természetesen más fajtákkal is foglalkozom, de fő profilom a trimmelős fajták. Legnagyobb sikereimet schnauzerek és golden retrieverek kiállítási felkészítésével értem el (BOB, HCH, HJCH, ICH, HDGY,CACIB stb.) Nagyon szeretem ezt a szakmát, természetesen a kutyák miatt:)
Honlapom: http://mazsoca.oldal.biz/

Sz.Tünde "Tina83"

1997-ben kaptam meg első uszkáromat,azóta tanulgatom a szakmát.A munkám egyben a hobbym is, mindenem a kutyák körül forog:)
Honlapom: www.dreamrose.atw.hu www.kutyaszepseg.hu

Bangó Katalin "Bonykozmi"

Gyermek korom óta, mindíg volt állatom, kutyám, cicám, és más egyéb apróság, mellettük nottem fel. Az elso saját kutyám 6 évesen kaptam, o Németjuhász volt, ettol a fajtától azóta sem tudok elszakadni, kozmetikám névadója is mostani németjuhászom. A kozmetikáról és vele együtt a Schnauzerekrol 3 éve szól az életem, akkor vettük meg elso törpe schnazinkat. Vele kezdodött. Azóta elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot és azon igyekszem, hogy kedvenc fajtám, és a trimmelős fajták kozmetikáját minél jobban megtanuljam. Ebben óriási segítséget kapok a barátaimtól, akiknek zömét az Index fórumon ismertem meg. Ma már azon szerencsés emberek közé tartozom akiknek a hobbyuk a munkájuk is. Imádom csinálni és nem tudom elképzelni, hogy valaha mást szeretnék. Nagy álmom, kutyák kiállítási felkészítése talán egyszer sikerül elérnem.:)
Honlapom: www.bony-kozmetika.gportal.hu

Koncz Anna "molly174"

1991-ben végeztem el a kutyakozmetikus tanfolyamot A Bell szalonban,Szűcs Marikánál.Gyakorló kozmetikusként szinte minden fajtájú kutyávat nyírtam már,a kilencvenes években szettereket,bobtailokat készítettem fel kiállításokra és megtiszteltetésként vettem,hogy a pointer és szetter klubb vezetőségi tagja lehettem.Jelenleg nagyrészt otthoni kedvenceket kozmetikázom,fontos hogy ők is csinosak és ápoltak legyenek.Dolgozom még kiállításokon ringtitkárként,hobbim a z agility.2 kutyám van-Molly aki ír szetter és Droopy aki egy közép uszkár.
Honlapom: http://annakozmetika.extra.hu/

Lelkesné Perémi Katalin " Tündimanó"

Lelkesné Perémi Katalin vagyok, gyermekkorom óta állatmániás. Minden vágyam az volt, hogy majd egyszer állatokkal foglalkozhassak, ez az álmom teljesült is. Volt kutyusom, cicáim, nyúlaim, kis rágcsálóim és madaraim. A másik kedvenc elfoglaltságom a madarak tenyésztése volt, ezt még majd szeretném folytatni. Tanulmányaim alatt és nyári szünidőkben kisállatkereskedésben segédkeztem. Pályakezdőnként is egy díszállatkereskedésben helyezkedtem el, ahol üzletvezetőként dolgoztam és elsajátítottam a vállalkozási szakmát. Mégis vágytam egy sajátra, végül 2001-ben megnyítottam saját bejáratú kutyakozmetikámat, amit nagy élvezettel csinálok.
Honlapom: www.goofyallatkozmetika.bookmark.hu

Csóka Krisztina "Cicoma"

1982 óta vagyok uszkártulajdonos, nagyjából azóta folyamatosan tanulom a kutyakozmetikát. Uszkártenyészetemmel, a Damona kennellel aranykoszorús mestertenyésztő címet értem el, kutyáim Európa-szerte híresek voltak. Jelenleg már nem tenyésztek, de uszkárjaim, keverék kutyám és macskáim vannak. A hosszú évek alatt a társasági kutyák, uszkárok, tibeti terrierek, kistestű nyírós fajták specialistája lettem. Igyekszem jó viszonyt fenntartani a kollégákkal.:)
Honlapom: www.damona.uw.hu

Baliczkiné Téri Piroska " Gizimama"

Honlapom: www.sunofdixieland.atw.hu

Khreisi Amira " Amira "


Tiszteletbeli "Alapító" Tagok


Harmat Erika Ildikó "Elinor"

Nevem Harmat Erika Ildikó Budapesten születtem, és a mai napig itt élek.Több iskolai végzettségeim közül kutyakozmetikusként dolgozom. Állatszeretetem körülbelül 10 éves korom óta imádattá erősödött. Kutyák,cicák,és lovak társaságában megtanulhattam mindennapi ápolásuk, gondozásuk,nevelésük fontosságát. Ma már lehetőségem nyíllik arra,hogy hivatásszerűen foglalkozhassam kedvenceim ápolásával.
Honlapom: www.allatiszepseg.lapunk.hu

Tagok

Szallabek Erika "Rizetta"

Első schnauzerkeverék kutyám inspirált arra, hogy a kutyakozmetika iránt érdeklődjek, ezért 1991-ben elvégeztem egy tanfolyamot.Azóta több-kevesebb kihagyással foglalkoztam a szakmával, de csak első airedale terrierem érkezésével kezdtem rendszeresebben trimmelni.Terrieres tenyésztő barátaim segítségével, kutyáik, valamint airedaleim majd bedlingtonjaim „közreműködésével” egyre inkább elsajátítottam a terrierkozmetikát.Kiállításra airedale-t, kerry blue-t és bedlingtont készítettem, szerénytelenség nélkül mondhatom, sikerrel.A kiállítási címeken túl, legkedvesebb visszajelzés nekem a tulajdonos elismerése. Igyekszem, hogy munkáimmal kiérdemeljem egyszer a terrierspecialista elnevezést.
Honlapom: www.jumperhunter.hu

Csirke Andrea "Szöszi"

Az első fehér közép uszkáromat 1991. -ben kaptam.Ő vele kezdődött minden.1995.-ben vettem meg a Damona család egyik kis tagját.1996- tól már én készítettem fel a kiállításra a saját kutyáimat. 1998-ban tettem le a kutyakozmetikus vizsgámat Vácon, az anivetbe jártam tanfolyamra.Az uszkárok kozmetikázásában nagyon sokat segített és tanultam Cs. Krisztitől. Azóta kutyakozmetikusként tevékenykedem Pécsen.A szüleim berni pásztor tenyésztéssel foglalkoztak és nekem is volt 1 bernim az uszikon kívül. Jelenleg 2 fehér közép uszkárom van ,mert társasházban lakunk.Ők teljes családtagok nálunk.

Hegyi Katalin "Nyuszedli"

Születésem óta állatokkal körbevéve élek. Számos kutya, macska, szőrös, tollas, pikkelyes barátom volt, akiket életem végéig a szívemben őrzök! Régebben lovagoltam is és nagy kitartással figyeltem a környezetemben élő házi és kevésbé házi jószágainkat, hogy minél többet tudjak meg életükről, viselkedésükről, tartásukról. Szüleim beleegyezésével és sokszor a nélkül, egész szép kis állatkertet gyűjtöttem össze, nem csoda, hogy az állatorvosi, állatorvos-asszisztensi pályán indultam, de sajnos több körülmény eltérített ettől a szép szakmától. Közben a jövőre is gondolva elvégeztem egy kutyakozmetikus tanfolyamot, amit azóta is szívvel-lélekkel végzek, bár most csak másodállásban. Szeretnék még nagyon sokat tanulni, mindent, amit csak erről a szakmáról tudni lehet és érdemes! Kozmetikusként a szőrmók, nyírós kutyákat kedvelem legjobban, remélem egyszer elismernek mint a nyírós fajták szakértője! Hobbim a kutyázás és emellett az olvasás. Természetesen leginkább állatokról szóló, tudományos, illetve regényszerű műveket. Kedvencem: James Heriott, Gerald Durrell és Fekete István, de szinte bárki jöhet. Emellett sokat rajzoltam, főleg a kedvenc állataim képeit. Sajnos erre ma már nem sok időm akad, de nem örökre hagytam abba! Azt szeretném, ha a kutyatartásnak (és más állatok tartásának) itthon, Magyarországon lenne kultúrája, állatszeretetünkkel és tartási körülményeinkkel kimagaslanánk a környező országok közül, így a kutyakozmetika is elismert, megbecsült szakma lenne!
Honlapom: www.kutyakozmetika.org

Lovró Szilvia "Bluerus"

Lovró Szilvia vagyok, Székesfehérváron élek. 2000-ben végeztem a tanfolyamot, pár évig házhoz jártam, majd üzletet béreltem. Van egy 14 éves colliem és 3 orosz kék cicám.
Honlapom: www.bluerus.com

Háfra Beáta "Killike3"

Nem vagyok kozmetikus, csak kutyagazdi 4 felnőtt só-bors törpe schnauzer, egy amerikai staffordshire terrier kislány és egy 13,5 éves szálkástacsi fiú él családunkban. 3 gyerkőcöm van, a hétköznapok leginkább a velük való foglalatossággal telnek. Emellett felvállaltam 4 éve a schnauzer fajtamentést, amit mostanra már egy alapítvánnyal együttműködve szervezettebb formában csinálok. Szabadidőmet vagy a kiállításokon vagy a lovardában töltöm a lovammal. Kutyáim frizuráját leginkább én csinálom, csak nagyobb rendezvények előtt viszem szakkozmetikushoz.
Honlapom: www.szentendreiordog.hu

Fehér Adrienn "Kiváncsikukac"

'Született állatbolond' vagyok, az Adri kutyakozmetikát vezetem Hódmezővásárhelyen 2008-óta. Van egy labrador kutyusom, Roni. Egy édes cicusom, Mázli és egy tenyészetnyi fajtatiszta tengerimalacom. Ja, és persze sok kis szeretnivaló vendégem.
Honlapom: www.nicepet.hu

Dr.Pappné Horváth Hajnalka "Hajni"

dr. Pappné Horváth Hajnalkának hívnak. Mióta az eszemet tudom az állatok szeretete és védelme határozta meg életem egyre szélesebbre nyíló látószögét. A mai napig minden kóbor kutyát illetve bajba jutott állatot megmentek illetve gondoskodom megfelelő helyről később gazdiról. Általános iskolás éveim alatt tovább folytattam eme tevékenységet és próbáltam tudásomat és tapasztalataimat bővíteni az állattartás és tenyésztés körében. Akkoriban tengerimalacokat, hörcsögöket és egereket tartottam, velük indult el tudatos érdeklődésem a genetika iránt és próbáltam a hörcsögöket színek szerint párosítva a genetikából tanultak segítségével a gyakorlatban is megmegvalósítani. Gimnáziumi tanulmányaimat is a biológia iránti érdeklődésem alapozta meg. Több iskolai versenyen nyertem díjat biológia tárgykörében. Az érettségi után átlépve a nagybetűs ÉLETBE egy hatósági állatorvos mellett helyezkedtem el és munka mellett párhuzamosan nyertem felvételt az ELTE-TTK-ra. Mint mikrobiológus végeztem kitűnő er edménnyel. Jelenleg a Szent István Egyetemen vagyok hallgató és 2010 nyarán fogok végezni mint agrármérnök és állattenyésztő. Férjemmel, aki klinikus szakállatorvos (dr Papp Antal ) és gyermekeinkkel ( Márton , Réka és Dominik) éldegélünk sok-sok állatka társaságában.
Honlapom: www.poodledimension.hu

Ráday Nikolett "Letti"

Ráday Nikolett vagyok,kutyakozmetikus. Egész eddigi életemben körülvettek és fontos szerepet játszottak az állatok.Már régóta szerettem volna közelebbről megismerni ezt a szakmát,de igazából csak pár éve kezdtem komolyabban foglalkozni a gondolattal,hogy kutyakozmetikus legyek,mikor családunkba költözött Lili nevű Havanese kutyusunk.Családommal Nyergesújfalun élek,itt csinosítgatom a környékbeli kutyusokat.Otthonunkat a von Avalon brit cica tenyészet teszi teljessé,akik sok örömet hoznak életünkbe!
Honlapom: http://lettikozmi.mindenkilapja.hu

Varga Heni "Bambusz"

Kertes házban nőttem fel, ahol számos háziállat vett körül, így adva volt, hogy már kisgyerekként vonzódtam az állatokhoz,. Már akkor tudtam, hogy csakis az állatokkal fogok foglalkozni! 2005-ben végeztem el ezt a csodálatos szakmát,majd 2006-ban párommal együtt megnyitottuk kutyakozmetika & állateledel, felszerelés üzletünket Budán. Bár még sok évnyi tapasztalat nincs mögöttem, de egyik fő szempont számomra, hogy a gazdik maximálisan elégedettek legyenek a munkámmal. Leginkább a trimmelés fortélyait szeretném elsajátítani, de emellett természetesen a nyírós fajták szépítésében is meg akarom állni a helyem. Titkos vágyam terrierek kiállítási felkészítése.Mindenre nyitott vagyok, szívesen tanulok bármit, ami a szakmával illetve az állatokkal kapcsolatos. Szeretnék minél több és igaz barátságot kötni szakmabeli társaimmal!! Két imádnivaló kutyusom van, egy angol cocker spániel és egy bullterrier. Másik nagy szerelmem a macskatenyésztés. 2004ben kezdtem a tradícionális sziámi cicák tenyésztésével foglalkozni, majd 2 év múlva a kecses sziámi és orientális cicákkal bővült tenyészetem. Hazai és külföldi kiállításokon szép eredményekkel szerepelnek cicáim. Szabadidőmet legszívesebben a természetben töltöm, szeretek kirándulni,túrázni, hegyet mászni. Szakmai munkámmal kapcsolatban tanulmányozom az etológiát, genetikát és a környezetvédelmet. (Mindezt szeretném a jövőben egyetemi szinten elsajátítani, amint időm engedi ) Azt hiszem azon kevés emberek közé tartozom, akik elmondhatják magukról, hogy álmai valóra váltak és azzal foglalkozhat, amit igazán szeret!
Honlapom: www.bambuszligeti-kennel.fw.hu

Valent Ivett "Vivett"

Valent Ivett vagyok Budapestről, a Selbruha Kft.-Állati Dolgok Boltja eladójaként ismernek sokan. De ide nem a bolt képviselőjeként regisztráltam,hanem mint kutyakozmetikus-immáron 20 éve...-és gazdi. Jelenleg egy 12,5 éves drótszőrű foxim,egy rövidszőrű fekete-cser törpetacsim és nagyon sok(8) házicicám,valamint egy vadászgörim van.:)

Fábián Mónika "Monique"

Fábián Mónika vagyok. 1996-ban a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola mellett működő szakmai vizsgabizottság előtt tettem le szakmai vizsgám, és ezzel OKJ-s kutyakozmetikus szakképesítést szereztem és azóta is folyamatosan képzem tudásomat a kiállítások látogatásával, tenyésztőkkel való beszélgetésekkel,külföldi kiadványok olvasgatásával.. Születésem óta kutyák vesznek körül, így a szőrzetápolásukban korán kivehettem a részem. Jelenleg 5 kutya és 4 perzsa cica gazdija vagyok. Mióta hivatalosan is kutyakozmetikus végzetségem van leginkább a társasági kutyafajták - uszkárok,bichonok- yorkshire és west highland white terrierek, valamint perzsa cicák megszépítésében szereztem a legtöbb gyakorlatot és kiállítói tapasztalatot. A perzsa cicák kozmetikázását a Miau perzsamacska kenelnél Gurbán Zsuzsától és Sisa Imrétol tanulhattam el, akik a cicáik között töltött 4 év alatt minden "trükkre" megtanítottak. Szinte mindenfajta kutya megfordult már a kezem alatt. Kiállításra készítettem komondort és pireneusi hegyikutyát, valamint a saját uszkárommal „kísérleteztem”. A kozmetikázás során elsődleges szempontnak tartom a kutya érdekeit és azt, hogy kutyusnak kellemes emlékei legyenek. Fontos számomra a minőségi munka és az, hogy a gazdi elégedett legyen a munkám végeztével, kedvenceire pedig büszke legyen. Jó munkát csak kiváló eszközökkel lehet elérni, így a legjobb minőségű és teljesítményű felszereléseket szereztem be magamnak. Célom a gazdák igényes és felelősségteljes állattatásra való igényeinek kialakítása
Honlapom: www.kutyakozmetika.extra.hu

Hardon Diána " Zsaminó "

Állatszerető családban nőttem fel, de a kutyák iránti rajongás csak nálam mutatkozott meg igazán. Egészen hamar az uszkár lett a kedvencem és első, eddigi egyetlen kutyám e fajta képviselője volt, akit 1990 telén ajándékba kaptam. Bár Lédi nem volt az uszkár ékes szószólója, mégis általa szerettem bele végérvényesen a fajtába és ő keltette fel érdeklődésemet a kutyakozmetika iránt is. Sokféle frizurát kipróbáltam rajta, bár eszköztáram mindössze egy ollóból, egy fésűből, egy keféből és egy karomvágóból állt. Barátaimnak, ismerőseimnek köszönhetően más fajtákon és keverékeken is gyakorolhattam, illetve önkéntesként a szegedi Tappancs menhely lakóit is szépítgethettem. Hosszú idő és különböző iskolák elvégzése után rájöttem, hogy gyerekkori álmom megvalósítása végre határozott célommá vált, így hamarosan elkezdem a kutyakozmetikus tanfolyamot. Nagyon hálás vagyok a KKBK tagjainak, hogy szeretettel fogadtak és tanácsokkal látnak el. Hobbijaim - a kutyakozmetika mellett - a kutyafajták tanulmányozása, a tengerimalac, a különböző kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, hímzés, szövés, nemezelés stb.), a természet fotózása és a honlapszerkesztés.

Bokodi Krisztina "Lilike76"

Nem vagyok kozmetikus,gazdi vagyok:)egy fekete 3 éves törpe schnazim van Lilike:)

Kozsanek Krisztina

A nevem Kozsanek Krisztina, Ráckevén a DOGLAND kutya-cica kozmetikát vezetem, régebben állatorvosi asszisztens voltam Budapesten a belvárosban, kozmetikázásal kb 10éve foglalkozom. Szabadidőmben kutyás rendezvényeket szervezek, köztük a Ráckeve Szépe kutyaszépségversenyt.
Honlapom: http://dogland.mlap.hu

Tóth Marianna " Marianna"

Tóth Marianna/Marianna vagyok Budapesten élek ezt a szép szakmát 2008-ban végeztem el és azóta is szépítgettem a legjobb tudásom szerint a kis kedvenceket. Üzletem még nincs de otthonomban van egy szoba kialakítva kozmetikának ahol nyugodt körülmények között dolgozhatok.Nekem is van egy 4éves bolognese kis kutyám aki igazából a lányomé de én vagyok a nagyija,és persze van saját kutyusom is egy hét ördög ő egy biewer yorki és jelenleg 9hónapos.Nagyon örülök hogy itt lehetek köztetek mert sok hasznos tanácsot kaptam már eddig is és valóban jó társaság alakult itt ki a baráti körben!
Honlapom: http://megyerkutyakozmetika.mindenkilapja.hu/

Dobozi Anikó "Beiglibébi"

A kutyakozmetikázás viszonylag gyerekcipőben jár még nálam, hiszen a vizsgámat nemrég tettem le, viszont a kutyákkal gyerekkorom óta szoros kapcsolatban vagyok, hisz édesapám eleinte amerikai buldogokkal, később egy magyar fajtára átpártolva pumikkal foglalkozott. Az állatszeretet tehát mindig is természetes volt nálunk, nemcsak a kutyák terén, de még lovász is van a családban!:) Mióta én is belekóstolhattam a szőrszobrászatba, elhatároztam, hogy a lehető legtöbb mindent megtanulok róla, hogy minél magasabb szinten űzhessem. Remélem előbb utóbb sikerül olyan tudásanyagot összeszednem, mint az index fórumon talált új ismerőseimnek van. A kutyakozmetika szalonom már működik, ahol igyekszem minden tudásom beleadni a vendégek kiszolgálásába és hálistennek már nekem is van jó pár törzsvendégem. A vendégeken kívül pedig egy saját ,,külön bejáratú, törpe schnauzer boldogít.
Honlapom: www.kutya-kozmetika.extra.hu

Németh Ági "Gotika"


Csucsai Csilla "Nike"


Bachmanné K.Etelka "CIRÓ"

2009 elején lettem kozmetikus, ami a mindenem lett.

Copyright © 2007 KKBK