Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 18
· Legújabb tag: liyijing46

Fórumtémák

Legújabb témák
· Keczán sarok
· Kábel tévé + internet ?
· Erről az oldalról
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma

Legújabb cikkek

Európai Méhész

Horgász oldal

Statisztika

Esti Közelkép.

Trianon VII.

Imcsi

Láttunk már traktort ,ez viszont elment a nagy semmibe :)

Imcsi

Trianon VI.

Imcsi

Menjek/Maradjak: London

Naptárfigyelő-Március

Olvasóink írták: IMG (2) - indafoto.huMárcius az év harmadik hónapja. Lassan véget ér a tél, egyre kevesebb tartalékai maradnak a hideg időnek.
E-havi naptárfigyelőnk alkalmával a község főterén lévő, és a naptárban megjelentetett faszobrokról fogunk néhány szót szólni. Ha visszaemlékszünk ez sem ment akkor simán.

Trianon V.

Imcsi

Galán Angéla televíziós újságíró.

ImcsiTegnap keresgélésem során én ezt elkezdtem nézni ,és oly annyira megfogott ,hogy az összest végig néztem ,ajánlom mindenkinek .Imre
Ebben a részben megismerhetitek Angélát is ,hogyan és miért készült a sorozat .

Szlovák magyarok

Szomszédaink(Románia)

Szomszédaink(Szlovákia)

Szomszédaink - Szerbia Vajdaság


Galán Angéla Hivatalos oldala

Tájékoztató honlapot indított a NAK az EKÁER-ről

Az Link címen már elérhető a Kamarának az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel (EKÁER) kapcsolatos internetes oldala.

A honlapon található tudásbázis közérthetően ismerteti a rendszer jogszabályi hátterét, és gyakorlati példákon keresztül ad válaszokat a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő speciális kérdésekre. A rendszer használatának megértését segítik a honlapon megtekinthető tematikus videofilmek is, amelyek a regisztrációtól a bejelentésig végigvezetik az érintetteket az egyes folyamatokon. A weboldalon elérhető egyszerű kérdőív kitöltésével pedig a termelők egyértelmű választ kapnak arra, hogy adott szállítmányukhoz szükséges-e EKÁER-bejelentés, vagy mentesülnek a kötelezettség alól. A honlap dinamikusan követi a szabályozás esetleges módosításait, és felhívja a látogatók figyelmét az egyes változásokra.

Az EKÁER indulása óta a NAK – a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közreműködésével - számos tájékoztató fórumot szervezett a rendszerről. A tájékoztatás mellett a Kamara fontosnak tartja, hogy folyamatosan egyeztessen a jogszabályalkotásért és a végrehajtásért felelős hatóságokkal, hogy az EKÁER használatával kapcsolatban a tagság részéről felmerült kérdéseket és problémákat a szabályozás módosításával kezelni lehessen. A NAK célja, hogy az eredeti jogalkotói szándék sérelme nélkül egy életszerű és könnyen használható rendszerré váljon az EKÁER.

A NAK támogatja a jogalkotónak az EKÁER bevezetésével kapcsolatos céljait: a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítését, az áruforgalom átláthatóvá tételét, a gyakran az emberi egészséget veszélyeztető, élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárását és az áfacsalásokra szakosodott bűnözői körök visszaszorítását. A rendszer célja tehát nem a tisztességesen dolgozó szereplők terheinek növelése, hanem érdekeik védelme a tisztességtelen piaci szereplőkkel szemben.

(NAK)

Trianon IV.

Imcsi

Iskolából elvándorlás .

ImcsiÜdv Falva !

Tudom este van ,de ébredjünk fel egy kicsit, álljunk meg pár másodpercre ,Nyírmártonfalva az otthonunk, neked ,nekem nekünk,milyen jövő vár erre a sorvadó településre ha már a gyermekeink alapból nem itt tanulnak ?
Remélem ezzel a témával nem csak én foglalkozom és beszélek róla ,háttérben lehet folyik valami alkotói tevékenység, amiben nem nagyon bízom, évek tapasztalata ,de nagyon drasztikusan folynak elfelé a diákjaink .
Próbáltam már korábban felvetni jöjjön össze egy szülői munka bizottság és vizsgáljuk meg minden szinten, mi a probléma a jelenlévő iskolával ,nem gondolkodunk egyformán ,mi több ,nem ítélkezünk egyformán ,de van valami megmagyarázhatatlan tendencia ami arra készteti a szülőket el innen.
Túl késő ? Nem, túl késő soha nincs ,viszont ha tetszik, ha nem ,ezzel a témával foglalkozni kell .
Én nagyon sajnálom hogy itt tartunk ,viszont nem igazán értem miért nem tesz valaki azért ,hogy megálljon ez az irány . Miért kell hagyni hogy egy ilyen kicsi településen lévő felnövekvő generáció már úgy nőjön fel hogy az égvilágon semmi sem fogja ide kötni ,barátok lányok kapcsolatok ,otthonszeretet.
Kérem szépen csak azzal ne jöjjön senki hogy itt aztán minden rendben van ,na igen, meddig ?
Lehet vérig sértek most minden ehhez a témához kapcsolódó egyént ,de mondja meg nekem valaki elgondolkodtak már rajta ha állástalanok lesznek ? Ha egyszer bevágják irány más településre tanulni ? Gondolom mindenki erre vár ,hiszen a kép amit magam előtt láttok nem nagyon mutat mást .
Értelmes emberek élnek itt ,remélem tényleg elgondolkodunk ezen a pár soron .
További szép estét .Imre

Trianon III.

Imcsi

FEBRUÁR 9. A II. MAGYAR HADSEREG PUSZTULÁSÁNAK EMLÉKNAPJA - A VORONYEZSI KATASZTRÓFA 1943.Reviczky kereszt helyreállítása

imcsi: 10985603 673948106049768 8588007016618221522 n - indafoto.hu

Velünk élő trianon II.

Imcsi

Velünk élő trianon I.

Imcsi

Zarándokvonat 2015-ben is!

ImcsiA 2015-ös csíksomlyói zarándokvonat programja.
„Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik.
Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet után.” (Tamási Áron)
imcsi: ebc9918b-638f-4dad-bffa-74453547239a - indafoto.hu

Naptárfigyelő-Február.

Olvasóink írtákE IMG - indafoto.hu

Mögöttünk hagyva a "jégen járó " januárt, a "fagyot fújó" február küszöbéhez értünk. A Nyírmártonfalvi falinaptár kiadásának apropóján úgy döntöttük hogy minden hónap elején egy amolyan naptár és hónap elemzést tartunk, amely alkalmával kicsit beszélünk a fent látható naptárról, és előre tekintve néhány szót ejtünk a jövőröl, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő, a 2015-ben 28 napig tartó februárban...

Trianon

ImcsiVálasztások előtt ,jött az ötlet legyen Nyírmártonfalván egy trianoni emlékmű ,sokan mosolyogtak ,ugyan már ,itt nem olyan a széljárás ,értsd jól ,politikai helyzet ,ne ezen dobtam egy hátast ,konkrétan ne bántsak meg senkit a gondolataimmal.
Úgy is mondhatnánk nem érdekel ,ép ezért ebben a pár hónapban ,többször fogom ezt a gyalázatos történelmi eseményt az oldalunkon megismertetni .

Kezdjük az elsővel ,ép a múlthéten történt ,természetesen időben 1920 -at írunk .

Apponyi Albert trianoni "védőbeszéde"


Igen tisztelt Elnök úr, Uraim!

Engedjék meg, hogy még egyszer megköszönjem, hogy alkalmat adtak nekünk álláspontunk kifejtésére. Tulajdonképpen szóbeli tárgyalást kívántam, mert nézetem szerint ez az egyedüli eszköz, amely bennünket a megértéshez és az előttünk fekvő szövevényes kérdések helyes megismeréséhez vezethet. A Legfelsőbb Tanács azonban akaratát más irányban már megállapította, így meg kell ez előtt hajolnom. Elfogadom tehát az elém állított helyzetet és hogy idejüket túlságosan igénybe ne vegyem, egyenesen a tárgyra térek.

2015 február

Filmek
Generálási idő: 2.45 másodperc
127,613 egyedi látogató