Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 17
· Legújabb tag: szakosferenc4

Fórumtémák

Legújabb témák
· Keczán sarok
· Kábel tévé + internet ?
· Erről az oldalról
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma

Legújabb cikkek

Európai Méhész

Horgász oldal

Statisztika

november

Filmek

NovemberOktóber 23.

október

Filmek

Október 6.

október

Hadházi Káposztás Napok 2015

Amit a rühről tudni érdemesRühösség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A rühösség emlősök – köztük az ember – és madarak bőrbetegsége, melyet rühatkák általi fertőzés okozhat. Emberben kizárólag a Sarcoptes scabiei nevű faj okozza a rühösséget. Mivel ez a faj állatokat nem képes fertőzni, ezért az emberi rühösség csak embertől kapható el. Jellemzője a bőr felszínén megjelenő, atkák által okozott mikroszkopikus méretű mechanikai károsodás (pl. bőrbe rágott járatok), valamint heves immunreakciók (heves viszketés, gyulladás stb.). Ezekhez másodlagos fertőzések is társulhatnak.A fertőzése főként testi érintkezéssel terjed, például emberről emberre, kutyáról kutyára stb. Mivel a különböző rühatka fajok erősen gazdaspecifikusak, ezért az ember nem kaphatja el az állatok rühösségét. Állatokban a rühatka-fertőzések tünetmentesek is lehetnek.

Atkaölő (ún. acaricid) szerekkel gyógyítható.

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCh%C3%B6ss%C3%A9g

szeptember

Filmek

ŐSZELŐ; FÖLDANYA HAVA

Helló Augusztus!

JúliusJúnius

Esti Közelkép (2015. 06. 10. 19:15)

Bekerült a nemzeti értéktárba a debreceni páros

Dehir.huEgyetlen lépés választja el a debreceni páros kolbászt a hungarikummá válástól. Tavaly került be ez a helyi csemege a debreceni, majd a megyei értéktárba. Csak ezután kerülhetett be a nemzeti értéktárba is. A Hungarikum Bizottság csütörtök este ülésezett, és a testület a debreceni páros ügyében pozitív döntést hozott.

Dehir - Bekerült a nemzeti értéktárba a debreceni páros

Tűz Nyírmártonfalva határában.

Olvasóink írták T - indafoto.hu

Nyírmártonfalva – A hirtelen támadt erős szél megnehezítette az oltást, de végül még időben sikerült megfékezni a lángokat.

Új tűzrendelet - Hulladékok szabadtéri égetése tilos?Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.

A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy az élet és értékvédelem jegyében a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos ( azaz csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet ). Még ha ez a főváros belterületén nem is okoz különösebb problémát, a vidéki településeken jelentős változást hozhat. Ezen lépéssel előtérbe helyezheti a komposztálást, mely kiemelt lehet a környezetvédelem szempontjából. >>>

Naptárfigyelő - Április.

Olvasóink írták: IMG 0001 - indafoto.hu

Április az év legszeszélyesebb hónapja. Legalábbis ezt mondják hirtelen változó. és kiszámíthatatlan időjárása miatt. Április 2.-án járunk amikor ez az írás megjelenik, de igazolhatom hogy ez a népi megfigyelés eddig teljesen bejött.
Nézzük meg mit is rejt számunkra az április hónap a Nyírmártonfalva naptáron...

( Az e-havi naptárfigyelőt készítette Kyra, és Nymf2015.)

Esti Közelkép.

Trianon VII.

Imcsi
Generálási idő: 0.10 másodperc
121,211 egyedi látogató