Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 18
· Legújabb tag: liyijing46

Fórumtémák

Legújabb témák
· Keczán sarok
· Kábel tévé + internet ?
· Erről az oldalról
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma

Legújabb cikkek

Európai Méhész

Horgász oldal

Statisztika

Választási hirek

Nyírmártonfalva 2014imcsi: ibolya - indafoto.hu
imcsi: taso - indafoto.hu

Választás 2014

Nyírmártonfalva 2014imcsi: image.png - indafoto.hu

Emléktábla avató Nyírmártonfalván

Imcsi
I. és II. világháborúban odaveszett Nyírmártonfalvi katonahősök emléktáblájának avatója 2014. október 5.

Aradi Vértanúk Emlékére és Tiszteletére

Imcsi

I. és II. világháborúban odaveszett Nyírmártonfalvi katonahősök emléktáblájának avatója 2014. október 5.

Imcsi


Csatornázás után aszfalt .

ImcsiHamarosan új aszfalt érkezik a fő utcánkra ,ezt a képet csak azért készítettem mert akik ezeket a csatorna szemeket lefektették ,nem tudni miért nem emelték az új aszfalt magasságához ,képen szerintem jól látható még a régihez is lentebb van ,na most ezen hibákat Debrecenben is sokszor láthatjuk ,mindezzel csak az a gond ezeket az új aszfalthoz fogják emelni ,ami évek során süllyedéskor nagyon fain lesz, értsd jól .
Nem hiányzó baklövés, ami később fog előjönni .

imcsi: 20141002 112218 - indafoto.hu

Választás 2014 Meghívó

Imcsiimcsi: 10654018 584090895046153 1863035034 n (1) - indafoto.hu


Meghívó
Programértékelő sétára

Időpont: 2014. október. 11., 10:00

Gyülekező: Iskola tér

Tisztelettel meghívom Önöket egy nem rendhagyó programértékelő sétára, melynek keretében közösen felkeressük a választási programjaimhoz köthető helyszíneket. Emeljük ki a lakossági fórumot a művelődési ház terméből, nézzük meg, beszéljük át a gondokat és a lehetőségeket a problémák gyökereinél, hogy a felvetések átláthatóbbakká váljanak, a problémák kézzelfoghatóak legyenek. Döntsük el közösen, hogy hol kezdjünk neki a feladatoknak ahhoz, hogy befejezhessük őket a ciklus végére. Vegyük ki végre a lábunkat a langyos vízből! Ha esik, ha fúj, én ott leszek és minden érdeklődőt szeretettel várok! Megkérem Önöket: segítsenek, hogy segíthessek!

Örömmel tapasztaltam, hogy a lakosság jelentős része olvasta és véleményezte is a programfüzetemben leírtakat, az elképzeléseimmel kapcsolatos kérdéseiket és észrevételeiket továbbra is szeretettel várom. A programban leírt egyik állításom viszont helyesbítésre szorul, félreértésre ad okot. Az egészségügyi alapellátás színvonalának fejlesztésére nagy hangsúlyt kívánok fektetni, terveim közt szerepel egy könnyen és biztonságosan megközelíthető egészségközpont létrehozása, amely átszervezést igényel: ha a polgárőrség jelenlegi épületében működne tovább a gyógyszertár, akkor az orvosi rendelő közelébe kerülnének a fő betegellátásért felelős intézetek. Az általam elképzelt központban természetesen az anya- és csecsemővédelemért felelős védőnői ellátás is helyet kapna, viszont a programban leírt állításommal ellentétben ebbe az irányba még nem történtek egyeztetések. Félreérthetőségemért elnézést kérek. Az átalakításban érintett többi intézmény vezetője támogatja az elképzelésemet, remélem, hogy a védőnői ellátás helyének átszervezése a továbbiakban is a terv része maradhat. Ezzel kapcsolatban van azonban egy megoldásra váró probléma: a tervezetben szereplő helyen a védőnői ellátás számára jelenleg 20-30 m2-en tudnánk csak kialakítani rendelőt. Ilyen körülmények között nem működhet az anya- és csecsemőgondozás, az épület betoldással történő fejlesztésére van szükség. Az ehhez szükséges anyagi támogatást pályázat útján az önkormányzat elő tudja teremteni, ebben viszont a feleknek záros határidőn belül megegyezésre kell jutni.
Településünket élhetőbbé és szerethetőbbé tenni csak közösen, összefogva van lehetőségünk. Köszönettel tartozom azoknak a személyeknek és családoknak, akik támogató és biztató szavaikkal mindennap megerősítenek abban, hogy Nyírmártonfalván erre van igény és van mód. Rengeteg meghívást kaptam családoktól, hogy ismertessem személyesen is a programomat, mondjam el a terveimet és hallgassam meg észrevételeiket – a meghívásokat nagy örömmel elfogadtam. Viszont nem tartottam volna tisztességesnek azt, hogy olyan családoknál tegyek látogatást, akiket nem kerestem meg eddig sem önkormányzati képviselőként, sem alpolgármesterként. Felismertem hibáimat és azt a tényt, hogy az Ő véleményükre, aktivitásukra és építő jellegű kritikájukra továbbra is szükség van, viszont bárkit zaklatni vagy befolyásolni továbbra sem áll szándékomban. Azt tapasztalom, hogy a lakosság nyitott az építő jellegű ötletekre és megvan bennük az újító, jobbító szándék. Éppen ezért sem szükségét, sem létjogosultságát nem érzem annak, hogy gondolataimat és ötleteimet ráerőltessem a lakosságra. Bízom az Önök ítélőképességében. Személyes felelősséget érzek abban, hogy a településszintű kommunikáció problémáktól és konfliktusoktól mentesen történjen, így megválasztásom esetén a választási ciklus feléig minden lakost és minden családot meg fogok keresni.
Országunk megítélésére és közhangulatára rásüti bélyegét a politikai alapú megosztottság, a folyamatos szembehelyezkedés, ami csak a széthúzást és a leszakadást segíti elő. Meggyőződésem, hogy egy fejlődést célul kitűző település nem veheti át ezt a mintát, és nekem célom a szervezetten és hatékonyan működő településvezetés feltételeinek kialakítása, fenntartása, Nyírmártonfalva jobbá és szebbé tétele. Nem kívánok tehát részt venni az ellenségeskedésekben, szitkozódásokban és nem kívánom kizárólagossá tenni a véleményemet sem. Éppen ellenkezőleg, szükség van ellenvéleményekre, kritikákra és vitákra ahhoz, hogy a felmerülő problémákat más-más szemszögből is megvitatva mérlegelni tudjuk lehetőségeinket. Ezért megkérem Önöket is, hogy ne folytassuk az elmúlt évtizedek szomorú gyakorlatát, ne utasítsunk el azonnal személyeket, csoportokat, ötleteket, engedjük hasznosulni az eltérő politikai meggyőződésű emberek észrevételeit is, hagyjunk meg az eltérő világnézeteket valló személyeknek a véleményalkotás lehetőségét. Ellenzékiként fontosnak tartom azt, hogy akár a kormánypárt nézeteivel szimpatizáló személyek véleményét is kikérjem, néhányuk személyében nyitott, segítőkész, a településünk érdekeit áldozatkészen szem előtt tartó emberre ismertem. Azt viszont nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy egy érdek vezérel: településünk fejlesztése, és ettől semmi és senki nem tántoríthat el. Ehhez viszont összefogásra van szükség.
Aki nem megy el szavazni, az hibát követ el. Itt az idő a változásra, és én büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a személyeskedésektől, gyalázkodásoktól mentes kampányidőszaknak. Hosszú évek óta először két ember programjáról, két személy eddigi munkájának mérlegre tételéről szól a választás. Szeretném újfent megköszönni az eddig kapott biztató szavakat, segítő gondolatokat és az építő jellegű kritikákat. Október 12-én kiderül, hogy megszavazzák-e nekem a bizalmat, vagy úgy döntenek, hogy minden maradjon a régi, hogy „folytassuk együtt”. A 2010-es önkormányzati választáskor a kampányom szlogenjében Móricz Zsigmond sorait idéztem: „Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne.” Ez ma már kevés, tennünk kell azért, hogy változások történjenek. Segítsen, hogy segíthessek!

Választás 2014

Imcsi
Tisztelt Nyírmártonfalva lakói!

Legtöbben ismernek, de azért engedjétek meg, hogy néhány szót szóljak magamról.

Jómagam még abban az időszakban születtem, amikor minden helybelinek volt munkahelye, akkor még a településen keresztül robogott a "szeretni való" Zsuzsi-vonat, Nyüzsgő gazdasági élet folyt a Reveczky tanyán és az állami gazdaságban dolgozott rengeteg helyi ember, Emlékszem, hogy a Petőrészen csorda legelt, és a falu lakóinak nem kellett -családjaiktól elszakadva - európaszerte keresni a megélhetéshez szükséges javakat.

Napjainkra minden rossz irányba változott és ezen változások sarkalltak arra, hogy a közeljövőben egy sokkal élhetőbb, vállalhatóbb- de a régi értékeket magábafoglaló - településfejlődéshez adjam a nevem.

42 éves 5 gyermekes családapa vagyok, aki az élet több területén kereste a boldogulást, Dolgoztam mint esztergályos, védtem a hazámat katonaként ,és szerencsét próbáltam egy jobb élet reményében Dániában, majd Angliában. . Jelenleg Debrecenben dolgozom, egy amerikai nagy cég, magyar leányvállalatánál .

Valószínüleg többen az internet világából ismernek.! Én szerkesztem - az idén már 9 éve működő, helyi és környékbeli lakosokat folyamatosan informáló Nyírmártonfalva" - című weboldalt. Ezt az internetes portált annak idején azért indítottam el, hogy információs felületet biztosítsak a falu történéseit bemutatva. Ezen önkéntes feladatot, -alkalmi szerkesztő kollégáimmal együtt - a mai napig ingyen, társadalmi munkában végezzük. Weboldalamon rendszeresen tudósítok településünk főbb rendezvényeiről - ott vagyunk minden egyes falunapon, mindenki karácsonyán, tudósítok megnyitókról, avató ünnepségekről - amelyekről videókat, képes beszámolókat készítek.

Ezen tevékenységemet a jövőben is szeretném folytatni és vállalni - képviselői megválasztásom esetén - a képviselőtestületi gyűlésekben hozott döntések (pro és kontra) kommunikációját a lakosság irányába. Mert úgy hiszem, hogy ez közügy, a Mi ügyünk.

Az elmúlt évek negatív tapasztalatai alapján, úgy gondolom, - hogy a személyemmel -,hozzájárulhatok az eddigi "passzív képviselői" magatartás megreformálásához. Minden rendelkezésemre álló hivatalos időt, arra szeretnék fordítani, hogy naprakészen álljak a település fejlődését érintő kérdésekben. Folyamatos kapcsolatot szeretnék kialakítani a lakossággal/veletek, mert csak közösen van lehetőségünk az előrelépésre és gyermekeink,unokáink és saját magunk életterének javítására.

Ehhez a munkához kérném bizalmatokat és támogatásotokat!

Jó egészséget és békét kívánok mindenkinek !

Tisztelettel: Szabó Imre független képviselő-jelölt.

Emlékmű avatás az első és második világháborús elesettek részére.

ImcsiKöszönet illeti mindenki közreműködését ,vasárnap méltó módon megemlékezünk az első és a második világháborúban elesett hősökről.
Szeretném kérni mindenkitől, jöjjön el ,vegyen részt az emlékmű avatáson .

imcsi: program.png - indafoto.hu

Választás 2014

ImcsiTisztelt Polgármester Úr !

Engedje meg hogy köszöntsem köreinkben ,rendkívül örülök neki hogy köztünk él és mozog ,ha megengedi reflektálnék szórólapjához pár sort .
Múlt hét egyik reggelén időm se nagyon volt rá hogy bármiféle reakciót formáljak választási kampány szórólapján ,így ma pótolom .
Én szeretném kérni öntől, tájékoztasson bennünket hogyan gondolta Nyírmártonfalva útjait rendbe hozni ?Kivétel a (Kossuth utca, azt a csatornázás miatt a közútkezelő rendbe hozza ) Hiszen elődje 30 évig építette, végül is sikerült neki ,ezen a téren valóban szép teljesítmény ,nem szólt ez egy kicsit nagyra ?

Ön által felvetett kerékpár út álmaimban láttalakhoz hasonlít , mindezt teszi úgy, hogy ezen települések útjai kritikán aluliak ,nincs itt sorrendben egy kis bibi ? Most nem akarom emlékeztetni a pár száz méterről a kökényesig, mindezt teszem úgy, én lennék a legboldogabb amennyiben megvalósulna,viszont a realitás talaján ezt gondolom itt is nagyot akart szólni .
Öntől sokszor elhangzik közút kezelő birtokában van, na most az valamiféle marsbéli szervezet amit nem lehet elérni ? Nem lehet velük dűlőre jutni ?Sok esetben pl. most a buszmegálló.
Nagyon hiányoltam Nyírmártonfalva közlekedési biztonságát érintőleg mit kíván tenni nálam az ördög nem alszik ,falumúzeum környezete egy nyitott tér Kossuth -Debreceni utak biztonságilag veszélyesek ,amikor elütnek valakit, mit fog tenni ? Megmondja a szülőnek jobban vigyázzon a gyermekére ? Járda felfestés az gondolom nagyon drága dolog lehet. Most ne gondolja hogy én önben felelőst keresek,viszont ön a település első embere, akinek ezeket el lehet és kell mondani .

Néha úgy érzem, ahhoz képest hogy itt mozog közöttünk, mintha más dimenzióban lenne , cáfoljon meg ha nem így van. Olvastam és örülök neki a járda felvetésének és hogy mennyi cucc van már amivel ezeket meg tudják oldani, az idén, nem rozsdásodtak be ? Ja, elfogyott a sóder ,vagy a pénz, pedig nem kellett messzire menni érte. Múzeum ,nagyon dicséretes hogy ennyi év után egy épületet tudtak biztosítani örökségünk megőrzésére ,rendkívüli teljesítményvolt az ön részéről, ezt már nem igen tudja lebontani, viszont kérem hathatós támogatásról elég sokan beszélhetnek a településen a múzeum kapcsán viszont ön? Ezzel kampányol ?

Szennyvíz ,nagyon jól járt a település összes lakója, bár a jó ég tudja a végek hogy tudnak majd és milyen áron csatlakozni , ön is leírta kinek köszönhető mindez.
Vállalkozók szívesebben jönnek ha kész szennyvíz beruházás, amikor kész ,kiáll és álljt int a vállalkozóknak, gyertek ide ?
A temetőig nem megy el a csatorna ,mégis hova tenné a vállalkozókat ? Petőrészre amiért egy levélre telet ?
Hajdúsámsonba vezető út -
Nem gondolja hogy már túl elcsépelt 20 év ígérgetés erre ön is bele megy ebbe ? Ön is tudatában van annak ,hogy itt, nem hogy Sámsonig, de még 100m önálló aszfaltutat sem képesek a kökényesig lefektetni." Sok kérdésem lehetne még ,de hagyok másnak is.
Miért pont Sámson ?

Maradok tisztelettel
Imre

Megjelent a Háztartási nagygépek energimegtakarítást eredményező cseréje alprogram.

ImcsiA vissza nem térítendő pályázati támogatás által lehetővé válik a magyarországi lakhellyel rendelkező nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyek számára, hogy állami támogatással, csökkentett vételáron szerezzék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke

Támogatható tevékenységek köre, pályázat benyújtásának ideje

Jelen felhívásra háztartásonként és személyenként legfeljebb egy készülék cseréjére nyújtható be pályázat.

Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi új háztartási készülékekre nyújtható támogatás:

hűtőszekrény;
kombinált hűtőszekrény;
fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda.

A pályázat a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a Kormányzati Portálon.
A pályázatok a benyújtás sorrendjében folyamatosan kerülnek feldolgozásra, majd a befogadás sorrendjében kerülnek felterjesztésre. A döntés szakaszos rendszerben történik.

Bővebb infó:
Szabó Anita
30/6102506

Választás 2014

Nyírmártonfalva 2014imcsi: kov1 - indafoto.hu
imcsi: kov2 - indafoto.hu

SZENT MIHÁLY NAPI FERGETEG

imcsi: 10679912 753499551397479 8979038347725910193 o - indafoto.hu

Vámospércs-Kistérségi Rendelőintézet .Rendelési időpontok változása.


imcsi: KISTÉRSÉGI.png - indafoto.hu

Megjelent a Fűtéskorszerűsítés magánszemélyeknek

ImcsiMegjelent a Fűtéskorszerűsítés magánszemélyeknek
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését

Pályázók köre: Érvényes magyarországi lakcímmel rendelkező magánszemélyek, akik az érintett ingatlanban tulajdonosként vannak bejegyezve.
2006 december 31-én jogerős használtba vételi engedéllyel rendelkező lakások korszerűsítése esetén igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Tehát a 2006 és előtte épült épületekre!
Ügyfélkapus regisztráció kötelező!

Támogatható tevékenységek:
A fűtési/ fűtési és használati meleg víz rendszer hőtermelő berendezés cseréje új , kondenzációs gázkazán beépítéssel.
Meglévő fűtési rendszer hőleadóinak vagy csőhálózatának cseréje
Kéményépítés, Fűtési és használati meleg lvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása.
Szakértői díjak ( Energetikai tanúsítvány elkészítése, tervezési költségek, szakhatósági díjak,tulajdoni lap költsége, illetékek, közmű hozzájárulási díj,, jegyzőkönyvek( szolgáltatóval)
Kizárólag olyan beruházásokra jár a támogatás aminek megvalósításával energiát takaríthatunk meg!!!

Maximális támogatás 40 % de lakásonként( pályázatonként maximum: 650 000 Ft)
Szakértői díj maximum a teljes elszámolható költségvetés 8% lehet.
Kivitelezési költség maximum az elszámolható költségek 40 % a lehet.
A beépített termékekről minőségi tanúsítvány, teljesítménynyilatkozat szükséges.

Benyújtandó dokumentumok:
30 napnál nem régebbi tulajdoni lap
bankszámla igazolás( ez lehet bankszámla kivonat vagy bankszámlaszerződés)
július-augusztus-szeptember havi közüzemi számla ( víz, villany, gáz) befizetési csekkel együtt
energetikai tanúsítvány ( 2 db egy a jelenlegi állapotról, egy pedig a tervezett állapotról)
fűtésterv ( tervező pecséttel, kamarai azonosítószámmal és aláírással ellátva)
költségvetés ( részletes tételes) és vállalkozói szerződés a kivitelezővel

A beruházást a támogatói döntéstől számítva 30 napon belül meg kell kezdeni és1 éven belül be kell fejezni.


Energetikai tanúsítvány készítésénél előírás:
Magyar Mérnöki Kamara:
TE jogosultság
SZÉS -6 energetikai szakértői jogosultság

Magyar Építész Kamara:
TE jogosultság

Forrás : kockanarancs.hu

MrKlausz - Vedd fel - Döntős produkció - Ki Mit Tube 2014 nyertese

Őszi Fesztivált rendeztek Vámospércsen

Dehir.huA paszuly állt a központjában a Vámospércsi Őszi Fesztiválnak. A város vezetői valami egyedire törekedtek, s több mint 500 embernek készült babgulyás.

Dehir - Őszi Fesztivált rendeztek Vámospércsen

Újabb 50 milliárd forint főutak felújítására

Jövő őszig több mint 500 kilométernyi főút válhat biztonságosabbá, miután döntés született a nyomvályúk, úthibák és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó program második ütemének megindításáról. A tételes projektlistát a közútkezelő szakmai javaslata alapján, a közeljövőben kinevezendő útügyi biztosok bevonásával, októberben véglegesíti a szakminisztérium.

Végre van piac Nyíracsádon

A Ki Mit Tube 2014 döntősei

Generálási idő: 2.01 másodperc
126,160 egyedi látogató