Háát szóval én zokogva csukladozva drukkoltam Arthur-nak, de mikor Gwaine meghalt ( MIÉÉRTT??!!!) már csak bőgtem, és kívántam hogy Morgana is megkapja a magáét bár kicsit több percben mint ahogyan kivitelezték. Viszont Mordredet szépen eltemette! ( Remélem Sir Gwaine nem maradt ott az erdőben!!!)
Oké, tudtam hogy csak így lehet vége, számítottam rá de akkor is annyira szomorúan szörnyűségesen szívszaggató volt!! ( pedig amúgy én eléggé kőből vagyok, nehéz meghatni, ha a Merlin 4.09-et is számolom, ezzel az epizóddal együtt, akkor eddig 6 jelenet volt filmes- tvs "karrieremben"ami könnyekre fakasztott.)
Mivel nem minden párbeszédet értettem megnézem még felirattal is.
Istenem ahogy Merlin vonszolta Arthurt és látszott hogy egyre fogy az ereje...
De a vége!! Azt vártam hogy Bradley James kiugrik az útmenti sövényből. Vagy milyen klassz lett volna ha Colin és Bradley együtt sétálnak Pierrfonde udvarán a 21. században.
Amúgy igazuk volt. Tökéletes volt. Én nem akarok folytatást. Mármint filmet. Nemhogy mondjuk hármat.
Sir Percival milyen erős!!! ÁÁ!! Ezzel szoktam kiborítani a környezetemet.
( Mármint hogy olyan férfias férfiakért rajongok mint pl a LOVAGOK!!

Colin fantasztikusan, fenomenálisan játszott!! Díjjat neki könyörgöm!!! És Bradley is remek volt, azzal a lassú haldoklással.... Megszakad a szívem!!! Szerintem ő a legszerethetőbb, legemberközelibb, Arthur, Colinnál jobb Merlint meg még nem láttam.. Gratula azoknak akik a karaktereket írták. A Katie Mcgrath iránti imádatom sem szűnt meg, és még mindig szeretem Morganat - tudom hogy már szikrányi jóság se volt benne, de ha megszeretsz valakit akkor nehéz megutálni, főleg hogy nekem személy szerint valós kárt nem okozott- de kövezzetek meg nekem anno Eva Green Morgan-je is tetszett.
Bár azért mikor a 15. percnél még csak Mordred volt halott, kezdtem reménykedni hogy mégsem lesz olyan szomorú. Azt hittem Leon vagy Percival hal meg. És vajon Merlin visszatért Camelotba hogy segítse Gwent??? Nem tudom elhinni.
Ha Arthur csak egy pillanatra magához tért volna miközben repültek!!!
Ahogy tartotta Merlin Arthurt és lassan felfogta hogy nem mentheti meg...
Legalább ezt a részt húzhatták volna 60 percig.
Olyan fura hogy nem lesz több Merlin. Nem hiszem hogy még egy sorozatot így fogok szeretni. Marad utána üresség a szívemben.