Időzóna: UTC + 2 óra

Pontos idő: 2025.07.18. 23:47

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 136 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Hogy tetszett az 5x13 epizód?
1 pont - Nézhetetlen. 0%  0%  [ 0 ]
2 pont - Nagyon gyenge. 5%  5%  [ 1 ]
3 pont - Gyenge. 5%  5%  [ 1 ]
4 pont - Nézhető. 0%  0%  [ 0 ]
5 pont - Átlagos rész. 11%  11%  [ 2 ]
6 pont - Jobb, mint az átlag. 11%  11%  [ 2 ]
7 pont - Tetszett. 5%  5%  [ 1 ]
8 pont - Jó rész volt. 11%  11%  [ 2 ]
9 pont - Nagyon jó volt! 16%  16%  [ 3 ]
10 pont - Fantasztikus volt 37%  37%  [ 7 ]
Szavazatok száma : 19
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 5x13. The Diamond of the Day II.
HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 02:25 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Itt van újabb 10 mondat a Cultfixtól
Valaki le tudná őket fordítani?

Bemásolom a tegnapiakat is újra

1.Bring lots of tissues. It’s an emotional rollercoaster!
2.The battle of Camlann is over swiftly and there are major casualties on both sides
3.“You gave me no choice!”
4.Emrys uses his most powerful magic yet, and it’s very cool
5.“You are not * ********, I ***** ****”
6.Hard justice is delivered to traitors
7.“Did you really think you could outwit me?”
8.Morgana uses the Nathair again with deadly consequences
9.An old friend of Merlin returns, but is only partially seen
10.“Look at you. Not so tall and mighty now”

És itt vannak az újak is

1.Arthur and Merlin’s relationship is the main focus
2.“You cheated!”
3.“I’m a High Priestess. No mortal blade can kill me!”
4.Another key magical place is revisited
5.“You’ve done this before”
6.Merlin and Morgana get one final confrontation
7.“******, there is ******* *** *** **”
8.“I blame myself for what you have become, but this has to end”
9.“****** will **** *****”
10.The ending will undoubtedly prove divisive
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 02:38 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

ShellaStar írta:
kingaa. írta:

amúgy mi a külömbség a doom és a bane között ??

(Erre tumblr-en volt egy jó párbeszéd:
A csata után:
Arthur: Szóval, mágus vagy.
Merlin: Igen.
Arthur: Mágiával bírsz.
Arthur:
Merlin:
Arthur: Tehát, csaltál.
Merlin: Mi?
Arthur: A kockázásnál. A kocsmában. Mágiával bírsz, csaltál.
Merlin: Mi van?
Arthur: Add vissza a pénzem!
Merlin: Épp megmentettem az életed. És Camelotot is!
Arthur: Igen, persze, de akkor is csaltál. )

Hát ez nagyon jónak hangzik. Remélem tényleg benne lesz, mert ez alapján Arthur egészen jól fogadja, hogy Merlin varázsló.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 02:57 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Heimdall írta:
ShellaStar írta:
kingaa. írta:

amúgy mi a külömbség a doom és a bane között ??

(Erre tumblr-en volt egy jó párbeszéd:
A csata után:
Arthur: Szóval, mágus vagy.
Arthur: Mágiával bírsz.
Arthur:
Merlin:
Arthur: Tehát, csaltál.
Merlin: Mi?
Arthur: A kockázásnál. A kocsmában. Mágiával bírsz, csaltál.
Merlin: Mi van?
Arthur: Add vissza a pénzem!
Merlin: Épp megmentettem az életed. És Camelotot is!
Arthur: Igen, persze, de akkor is csaltál. )

Hát ez nagyon jónak hangzik. Remélem tényleg benne lesz, mert ez alapján Arthur egészen jól fogadja, hogy Merlin varázsló.

Szerintem ezt sajnos csak egy fan írta... :D De mondjuk elég Arthuros lenne, ha így fogadná :D hozná a régi, igazi, jól megszokott Merlin hangulatot :)

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 15:53 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Sziasztok!

Ezúton szeretnék Kellemes ünnepeket, és Boldog Karácsonyt, valamint izgalmakban gazdag évadzárót kívánni minden kedves fórumlakónak. :D
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 23:14 
Lovag
Lovag

Vége...

Azt hiszem, ez a rész még igen sok vitára ad majd okot..

Egyfelől a szívem szakad meg... de leginkább azért mert pont a befejezés adott rá választ, hogy még bőven volt a történetben potenciál..

Mindamellett, hogy a könnyeimmel küszködtem végig... azért kis csalódottságot is érzek.. Bár a színészi játék kifogástalan volt..de ez így kicsit össze lett csapva...
Valahogy annyi kérdés maradt nyitva, arról nem is beszélve, hogy Morganát rendkívül költséghatékonyan lerendezték...
Lehet, hogy tényleg itt kellett abbahagyni..nem hittem volna hogy valaha leírom ezt. mindamellett, hogy ha nem az uccsó rész lett volna, valószínűleg áradoznék...de ez így kevés öt évad után.
Colinnak, Bradleynek és az egész stábnak óriási köszönet! Fantasztikusak voltak..
ÉN abszolút ezt a befejezést vártam, csak azt sajnálom, hogy ezt mért nem lehetett több részben kibontani...így elég sűrű lett..
Az utolsó jelenet pedig...hát...nem tudom eldönteni...mondanivaló szempontjából zseniális..de elég illúzióromboló lett..
Kíváncsi vagyok mások véleményére is..még biztosan írok, de nem akarok től sokat spoilerezni. Inkább megnézem még párszor..:-))
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 23:22 
Lovag
Lovag

Szomorú vagyok, de teljesen igazad van :(

HozzászólásElküldve: 2012.12.24. 23:59 
Lovag
Lovag

Sziasztok!

Meghalt a postafiókom. Ha valaki tud linket küldeni, akkor a homlok.rena@gmail.com-ra legyen szíves. előre is nagyon köszönöm.

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:02 
Lovag
Lovag

Most van időm, így leírom a véleményem. Nem volt rossz a rész, sőt...
Ettől függetlenül én is elég hiányosnak éreztem.Morgana nagyon kevés szerepet kapott, lehetett volna látványosabb halála is. A vége pedig számomra egyenesen pocsék. Ez minden volt csak nem lezárás.
Díjazom a készítők bátorságát, hogy Artúrt meg merték őlni. Sokan nem tették volna meg ezt a lépést. Én sem szerettem volna, hogy ez megtörténjen, de számítottam rá.
Sajnálom, hogy ez volt az utolsó rész belőle. Hiányozni fog.

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:17 

Jó rész volt, Gawain halálát tartottam feleslegesnek a részben egyedül. Örültem, hogy az volt a lezárás, aminek kellett lennie. A kedvenc jelenetem a lezárás volt egyébként, illetve, ahogyan a Tó hölgye elkapja a kardot.
Egyébként szerintem nem halt meg Arthur, ahogyan a mondában is van, ha Albiont veszély fenyegeti visszatér. És ugye a mitológia is úgy tartja, hogy noha halálos sebet kapott, de csak "alszik" (értse ki, hogy akarja), de láttuk a végén, hogy miként mosolygott Avalon tornyára Merlin. Szerintem itt is csak alszik Arthur várva azt, hogy a sebéből gyógyultan felébredjen és újra megvédhesse Albiont. :)

Arthur: I heard that.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:30 
Nemes lovag
Nemes lovag

Szerintem is eléggé öszecsapott lett a vége. Mordred&Morgana halálát úgy érzem túl gyorsan elintézték. Azt nem értem miért kellett Gwaine-nek is meghalnia,úgy sajnáltam... :( Tudtam,hogy nem lesz egy Happy End-féle befejezés mégis... :cry: Morgana-halál jelenetében csalódtam a legjobban,nem is tudom miért...Talán azt vártam hogy egy percre előbújjon a régi Morgana is,csak egy percre,de nem - őt már tényleg soha nem kapjuk vissza. Arthur 'halálára' dettó nem számítottam. Szívszagató volt. A vége nem teljesen tiszta,valami olyasmit vettem ki,hogy Merlin mindig is volt-van-lesz (lehet most is kint kódorog az utcán) :lol: Viccet félretéve nem teljesen ilyen befejezésre számítottam,de elég intenzíven "feldobta" a karácsonyomat,gyakorlatilag nem tudom abbahagyni a sírást. Már ott tartok,hogy a Jóbarátok első évadát nézem újra hátha azzal sikerül.

Kép

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:38 
Lovag
Lovag

Nefadar írta:
Jó rész volt, Gawain halálát tartottam feleslegesnek a részben egyedül. Örültem, hogy az volt a lezárás, aminek kellett lennie. A kedvenc jelenetem a lezárás volt egyébként, illetve, ahogyan a Tó hölgye elkapja a kardot.
Egyébként szerintem nem halt meg Arthur, ahogyan a mondában is van, ha Albiont veszély fenyegeti visszatér. És ugye a mitológia is úgy tartja, hogy noha halálos sebet kapott, de csak "alszik" (értse ki, hogy akarja), de láttuk a végén, hogy miként mosolygott Avalon tornyára Merlin. Szerintem itt is csak alszik Arthur várva azt, hogy a sebéből gyógyultan felébredjen és újra megvédhesse Albiont. :)

Az valóban felesleges volt, de kellett valaki aki Artúron kívül még meghal.

Ha a mondát nézzük Artúr valóban csak alszik. A rossz lezárás alatt arra gondoltam, hogy jó lett volna látni mikor Merlin visszatér Camelotba( ha visszatér).

Remélem ha egyszer lesz film, akkor azt nem kapkodják el ennyire. (Bár eddig úgy néz ki nem lesz.)

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:41 
Lovag
Lovag

Én el vagyok keseredve.

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:45 
Lovag
Lovag

Palmera írta:
Szerintem is eléggé öszecsapott lett a vége. Mordred&Morgana halálát úgy érzem túl gyorsan elintézték. Azt nem értem miért kellett Gwaine-nek is meghalnia,úgy sajnáltam... :( Tudtam,hogy nem lesz egy Happy End-féle befejezés mégis... :cry: Morgana-halál jelenetében csalódtam a legjobban,nem is tudom miért...Talán azt vártam hogy egy percre előbújjon a régi Morgana is,csak egy percre,de nem - őt már tényleg soha nem kapjuk vissza. Arthur 'halálára' dettó nem számítottam. Szívszagató volt. A vége nem teljesen tiszta,valami olyasmit vettem ki,hogy Merlin mindig is volt-van-lesz (lehet most is kint kódorog az utcán) :lol: Viccet félretéve nem teljesen ilyen befejezésre számítottam,de elég intenzíven "feldobta" a karácsonyomat,gyakorlatilag nem tudom abbahagyni a sírást. Már ott tartok,hogy a Jóbarátok első évadát nézem újra hátha azzal sikerül.

Kép

Úgy tartják, hogy amíg Artúr létezik addig vele együtt Merlin is. Ki tudja...?!
Azért nem volt rossz rész. Biztos sokszor megnézem még amíg megbékélek vele és sírés nélkül végigtudom nézni.
Sok dolog volt benne ami nagyon tetszett. Colin és Bradley alakítása most is szuper volt. Artúr reakciója Merlin varázserejére nagyon tetszett. Sokat gondolkodtam rajta vajon hogyan reagál majd és ez is nagyon jó volt. Látszott rajtuk, hogy valóban igaz barátok.
Ahogy Alex Vlahos fogalmazott egy interjúban: "Ez Merlin és Artúr Love sztorija a maga módján..."

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:46 
Lovag
Lovag

homren írta:
Én el vagyok keseredve.

Nem vagy egyedül Én még mindig a hatása alatt vagyok. Pedig nem vagyok már gyerek... Tudom, hogy csak egy film, de nagyon szivenütött :(

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 02:50 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Palmera írta:
Viccet félretéve nem teljesen ilyen befejezésre számítottam,de elég intenzíven "feldobta" a karácsonyomat,gyakorlatilag nem tudom abbahagyni a sírást. Már ott tartok,hogy a Jóbarátok első évadát nézem újra hátha azzal sikerül.

Na, remek. Lehet meg sem nézem. (Dehogynem) A Karácsonyt én már pénteken majdnem megkönnyeztem, csak én az örömtől. Szóval egy depis Merlin rész már biztos nem rontja el. (Bár klasszikus értelemben nincs is Karácsonyom, mert család messze van, de ugyanakkor mégis...mindegy, hosszú, meg OFF. ) Filmen meg amúgy sem szoktam sírni. (Utoljára "Cashback" egyik jelenetén volt, hogy majdnem, de ott is tartottam magam.) Szóval majd erős leszek.

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 03:03 
Nemes lovag
Nemes lovag

Koczy85 írta:
Palmera írta:
Viccet félretéve nem teljesen ilyen befejezésre számítottam,de elég intenzíven "feldobta" a karácsonyomat,gyakorlatilag nem tudom abbahagyni a sírást. Már ott tartok,hogy a Jóbarátok első évadát nézem újra hátha azzal sikerül.

Na, remek. Lehet meg sem nézem. (Dehogynem) A Karácsonyt én már pénteken majdnem megkönnyeztem, csak én az örömtől. Szóval egy depis Merlin rész már biztos nem rontja el. (Bár klasszikus értelemben nincs is Karácsonyom, mert család messze van, de ugyanakkor mégis...mindegy, hosszú, meg OFF. ) Filmen meg amúgy sem szoktam sírni. (Utoljára "Cashback" egyik jelenetén volt, hogy majdnem, de ott is tartottam magam.) Szóval majd erős leszek.

Mostmár én is leálltam a bőgéssel. ;) Chandler mondott valami vicceset,de a szétszórt agyamnak köszönhetően nem emlékszem hogy mi az. :lol:
Utóljára én a Dream House c. filmen sírtam ennyire.
De ez a depis Merlin epizód már sokat nem rontott a karácsonyomon,itt van még egy szupi kis fogíny gyulladás,a megnem érkező könyvem,no meg a tavaly meg idén vett science anyag amit Január 3.-ra kell bemagolnom. Rossz rá gondolni is. Oké,nem OFFolok. :D
u.i: ami nap írtál valami olyasmit,hogy mivel a Merlin BBC sorozat tudni lehet előre,hogy nem lesz happy end. Erről jut eszembe,mi lett volna ha a Merlint az ABC adná? lol. :D

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Palmera 2012.12.25. 03:08-kor.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 03:07 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Gyönyörű rész volt, és megható, és nem tudom abbahagyni órák óta a sírást, pedig számítottam erre, és reméltem, hogy a sorozat készítői meg merik tenni ezt a lépést, féltem, hogy visszatáncolnak, és végül nem tartják magukat a legendához, de nem csalódtam.
Morgana és Mordred... tényleg nagyon csúnyán lettek elintézve, eléggé rövid volt, viszont Merlin és Arthur, a bromance... szavakat se találok, még valamennyire össze kell szednem magam.
A végére először azt mondtam, hogy jó ég ne!! De azt hiszem, ez a legjobb, ahogy befejezhették.
Emrys - valahol azt olvastam, hogy halhatatlant jelent a név. Ennél nagyobb dráma nem is kell :O Merlinke bolyong a világban, várja a napot, amikor Arthur visszatér...

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 03:10 
Nemes lovag
Nemes lovag

ShellaStar írta:
.
Emrys - valahol azt olvastam, hogy halhatatlant jelent a név. Ennél nagyobb dráma nem is kell :O Merlinke bolyong a világban, várja a napot, amikor Arthur visszatér...

Jaj,ne írj má' ilyeneket. :cry: Épphogy összeszedtem magam...

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 03:13 
Lovag
Lovag

caty20 írta:
homren írta:
Én el vagyok keseredve.

Nem vagy egyedül Én még mindig a hatása alatt vagyok. Pedig nem vagyok már gyerek... Tudom, hogy csak egy film, de nagyon szivenütött :(

Nem csak egy film/sorozat. 5 éve nézem. 5 éve!!! 5 év alatt ez már egy szokás. januártól őszig, várni figyelni, spoilerezni. Ősztől karácsonyig minden szombatot várni. Nagyon.

most meg egy rész alatt szertefoszlik minden. Ugyanis 5 éve várok arra, hogy Arthur megtudja az igazságot (no jó 5 éve még erre nem várok max 2, no de akkor is), 5 éve várok arra, hogy Albion Albion legyen.

Nem ilyen véget érdemeltünk. :(

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 03:15 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Palmera írta:
ShellaStar írta:
.

Jaj,ne írj má' ilyeneket. :cry: Épphogy összeszedtem magam...

Sorry... Én még tumblr-en kínlódtam néhány perccel ezelőttig X"D nagyon bennem van, aztán reggelre szerintem összekaparom magam :D Meg kell ezt még felkészülten is néznem...

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 05:03 

Valóban halhatatlant jelent :)

Welsh Meaning:
The name Emrys is a Welsh baby name. In Welsh the meaning of the name Emrys is: The Welsh form of the Greek Ambrose, meaning immortal.

Arthur: I heard that.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 05:04 
Nemes lovag
Nemes lovag

Ha visszajött a hangom és abbahagytam a bőgést írok részletesen. Na de azért az utolsó pillanat!!! Nem hazudtolták meg magukat!

Áldott Boldog Karácsonyt Merlin rajongók!
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 05:32 
Nemes lovag
Nemes lovag

Háát szóval én zokogva csukladozva drukkoltam Arthur-nak, de mikor Gwaine meghalt ( MIÉÉRTT??!!!) már csak bőgtem, és kívántam hogy Morgana is megkapja a magáét bár kicsit több percben mint ahogyan kivitelezték. Viszont Mordredet szépen eltemette! ( Remélem Sir Gwaine nem maradt ott az erdőben!!!)
Oké, tudtam hogy csak így lehet vége, számítottam rá de akkor is annyira szomorúan szörnyűségesen szívszaggató volt!! ( pedig amúgy én eléggé kőből vagyok, nehéz meghatni, ha a Merlin 4.09-et is számolom, ezzel az epizóddal együtt, akkor eddig 6 jelenet volt filmes- tvs "karrieremben"ami könnyekre fakasztott.)
Mivel nem minden párbeszédet értettem megnézem még felirattal is.
Istenem ahogy Merlin vonszolta Arthurt és látszott hogy egyre fogy az ereje...
De a vége!! Azt vártam hogy Bradley James kiugrik az útmenti sövényből. Vagy milyen klassz lett volna ha Colin és Bradley együtt sétálnak Pierrfonde udvarán a 21. században.
Amúgy igazuk volt. Tökéletes volt. Én nem akarok folytatást. Mármint filmet. Nemhogy mondjuk hármat.
Sir Percival milyen erős!!! ÁÁ!! Ezzel szoktam kiborítani a környezetemet.
( Mármint hogy olyan férfias férfiakért rajongok mint pl a LOVAGOK!! :)
Colin fantasztikusan, fenomenálisan játszott!! Díjjat neki könyörgöm!!! És Bradley is remek volt, azzal a lassú haldoklással.... Megszakad a szívem!!! Szerintem ő a legszerethetőbb, legemberközelibb, Arthur, Colinnál jobb Merlint meg még nem láttam.. Gratula azoknak akik a karaktereket írták. A Katie Mcgrath iránti imádatom sem szűnt meg, és még mindig szeretem Morganat - tudom hogy már szikrányi jóság se volt benne, de ha megszeretsz valakit akkor nehéz megutálni, főleg hogy nekem személy szerint valós kárt nem okozott- de kövezzetek meg nekem anno Eva Green Morgan-je is tetszett.
Bár azért mikor a 15. percnél még csak Mordred volt halott, kezdtem reménykedni hogy mégsem lesz olyan szomorú. Azt hittem Leon vagy Percival hal meg. És vajon Merlin visszatért Camelotba hogy segítse Gwent??? Nem tudom elhinni.
Ha Arthur csak egy pillanatra magához tért volna miközben repültek!!!
Ahogy tartotta Merlin Arthurt és lassan felfogta hogy nem mentheti meg...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Legalább ezt a részt húzhatták volna 60 percig.
Olyan fura hogy nem lesz több Merlin. Nem hiszem hogy még egy sorozatot így fogok szeretni. Marad utána üresség a szívemben.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 12:40 
Nemes lovag
Nemes lovag

anyira tudtam hogy ezt nem kéne megnézni karácsonykor :( úristen rendesen kiakadtam... Mordred halálára már felkészítettem magam...Gwaint sajnáltam de rendben..Artur halálára számítottam és most nem mondom azt hogy örültem neki mert szomorú volt de engem az anyira nem érintett...DE MORGANA!! ÉS MERLIN ÁLTAL!.. :( na itt ez a pont hogy elsirtam magam :cry: én mindigis nagy Mergana shipper voltam és amikor leszúrja és Morgana ránézett nekim visszajött egy kicsit a régi Morgana ...szoval ebbe belefog telni pár nap míg feldolgozom .. de Artur halála valamit egyenlített..de na és nemvolt ott a Merlin will retrun..de a végén a kamion az picit meglepett..

R.I.P Morgana Pendragon the Real Queen of Camelot
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.12.25. 12:44 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

ShellaStar írta:
A végére először azt mondtam, hogy jó ég ne!! De azt hiszem, ez a legjobb, ahogy befejezhették.

Ebben van ráció. A '98-as Merlin filmnek is azzal lett vége, hogy Merlin halthatatlan. A különbség annyi, hogy abban ott volt neki Nimué is, így nem egyedül maradt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 136 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra