De kár, hogy csak most fedeztem fel ezt a fórumot...na mindegy.
Az imént néztem meg a legutolsó részt és nem bírom szó nélkül hagyni. XD
Lehet, hogy nem kellett volna karácsonyra hagynom, de úgy voltam vele, hogy ha csak halogatom, akkor biztos, hogy végig azon kattogna az agyam, h vajon hogy lesz vége a sorozatnak, így gondoltam jobb, ha "túlesek" rajta.
SPOILER:
Az utolsó előtti rész (The diamond of the day I.) hihetetlenül izgalmas volt, kb lerágtam az összes körmömet mialatt néztem. Vmi hasonlót vártam az utolsó résztől is, ez sajnos elmaradt.
Valóban nagyon összecsapták Mordred és Morgana halálát is...nem erre számítottam.
Jó, h Morgana 1 éjszaka alatt megtette azt az utat, amit Arthur és Merlin 2 nap alatt...-.-"...ráadásul észbe se kaptam olyan hamar meghalt.
És hova tűnt az évad elején levő látomás, amiben Morgana a karját nyújtja Emrys-nek, hogy segítsen?!
Mordredet nem tartottam olyan velejéig gonosznak, mint Morganát, reméltem, h "megmenthető", de ismerve az eredeti mondát, éreztem, h a készítők ebben hűek maradnak az eredetihez.
És oké, tudtam, h lesz emberveszteség, de könyörgöm miért pont Gwain??? A lovagok közül ő volt a kedvencem...Biztos, h az a kígyó kinyírta? XD
Egyébként sejtettem, h ez lesz Arthur sorsa, bár nagyon nem akartam, de mégiscsak így volt helyes. De nem hiszem el, h szerencsétlen Merlinnek nem jutott korábban eszébe a sárkány???!! Én már azóta, hogy összeszedte Arthurt a harcmezőn kb azt ordítoztam a monitornak, h: "Hívd már a sárkányt!!" XDDD Legalább időben Avalonba értek volna...:S
Miért kellett 5 évadot várni, h Arthur rájöjjön, h Merlinnek varázsereje van? És mikor derül ki...persze hogy az utolsó részben!
Tényleg annyi mindent ki lehetett volna hozni még belőle.
A baj csak az, hogy ezt nem 1 részbe kellett volna belesűríteni.
És egyébként mi lett azokkal, akikben van mágia? Szabad a vásár?! (oké, tudom, részletkérdés)
Vmi olyasmit vártam azért, hogy megmutatják mi lett néhány évvel később, ami azért teljesült is, ha úgy vesszük, csak én nem ilyen időtávlatokban gondolkodtam.

Szóval jó ötlet volt az utolsó néhány másodperc, engem ilyen formában meglepett.
Keserű szájízzel, de azt mondom jól lett befejezve, csak rettentően összecsapottan.
Igazából nem is tudnék olyan befejezést mondani, amivel elégedett lennék, mert nem akartam, h véget érjen a sorozat. 5 éven keresztül minden hétvégén ezt a sorozatot vártam, és most vége. Kész, ennyi.