Időzóna: UTC + 2 óra

Pontos idő: 2025.07.19. 13:16

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 182 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Várakozások
HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 14:32 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
A 3x5 -ben majd említi Uther hogy Gorlois felesége egy bizonyos Vivien Morgana anyja.

Ez így nagyon vicces, mert a legenda egyes változataiban Nimueh is Vivien, vagy Vivienne vagy valami ilyesmi néven szerepel. (Ha jól emlékszem.)

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 14:38 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
Én úgy emlékszem a 2x8-ból hogy Gaius nagyjából elismerte Merlinnek amit Morgouse mondott Arthur születéséről.( Vagyis Igraine). Hogy a királyné nem tudott teherbe esni ezért Uther megkérte Gaiust hogy hozza el Camelotba az ősi vallás papnőjét Nimueh-t, aki aztán addig varázsolt még Igraine-nek sikerült megfoganni, aztán megszületett Arthur a gondok meg ott kezdődtek hogy a királyné belehalt a szülésbe, mire Uther kifordult magából és Nimueh boszorkányságára kente a felesége halálát. Szerintem biológiailag teljesen logikus hogyha egy nő nehezen esik teherbe lehetnek komplikációk később.

Ez a része rendben van. De Nimueh azt mondta, hogy ő nem tudta, hogy Igraine bele fog halni a szülésbe, ami vagy igaz, vagy nem.
Morgause meg azt állította, hogy Uther tisztában volt vele, hogy Igraine nem éli túl a szülést.

MerryWeather írta:
Gaius meg egye tanult varázsló és amig a király be nem tiltotta a mágiagyakorlást napi munkakapcsolatban volt Nimueh-val.

Oké, ezen a napi munkapcsolaton most hangosan felnevettem. Ez nagyon tetszik. :D De végül is igaz.

Viszont, akkor Gaius hogyhogy nem került máglyára, mint a többiek?

MerryWeather írta:
Azért furcsa hogy itt Morgana apjaként Gorlois van szerepeltetve. Mármint a legendádan tényleg ő az apja Igraine első férje de itt Uther legjobb barátja....

Eddig is tudtuk, hogy a sorozat több helyen máshogy meséli a legendát ahogy eddig ismertük.
(Kicsit OFF: Egyszer valaki a Smallville-hez hasonlította a sorozatot. Na, most ilyen szempontból tényleg van hasonlóság. :) )

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 14:55 
Nemes lovag
Nemes lovag

Nagyon csúnya de Gaius azért nem került mágiára mert Uther bizalmasa volt és nem egészen tétlenül nézte a nagy tisztogatást ha jól vettem ki az eddigiekből.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 16:57 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Koczy85 írta:
Ez a része rendben van. De Nimueh azt mondta, hogy ő nem tudta, hogy Igraine bele fog halni a szülésbe, ami vagy igaz, vagy nem.
Morgause meg azt állította, hogy Uther tisztában volt vele, hogy Igraine nem éli túl a szülést.

Én simán tudok hinni Nimueh-nak ezzel a témával kapcsolatban. Hiszen mondta is valamikor, (ha jól emlékszem, 1x09-ben) hogy ha sejtette volna, mit okoz Uther örökös utáni vágyának teljesítése, akkor nem biztos, hogy belemegy, vagy valami hasonlót:$

Az más téma, hogy Nimueh-t miért nem akarta megölni Uther... talán attól félt, hogy kitudódik Arthur születésének titka??:S (bár valószínűleg azt is elintézte volna egy "varázsló=hazudik" című monológjával)

Mindenesetre ez a ki tudta és ki nem, hogy mi fog történni, egy kicsit a Sárkány & Merlin párbeszédre emlékeztet, az első évad végén. "Tudtam, hogy nagy árat fizetsz érte" - vagyis az egyetlen élő rokonának, az édesanyjának az életét Arthuréért cserébe... Szerintem ott a sárkány is igazat mondott... Bár nagyhatalmú lényeknél (lsd.: nagy sárkány vagy Nimueh) mindig egy kicsit bizonytalan az ember.. mint valami misztikus kalandfilmben, ahol nem tudod előre, hogy ki mozgatja a szálakat...:)

Ami pedig Morgause-t illeti: össze akarta ugrasztani Uthert Arthurral, mert tudta, hogy ha ketten küzdenek, Arthur csak úgy győzhet, ha elvakítja a düh, és valóban képes lenne megölni az apját. (és nem úgy, mint azon a tornán, ahol egymás ellen harcoltak). Én egyébként nagyon sokáig tényleg elhittem, hogy valóban Ygraine beszél Arthurhoz... :$ :oops:

http://sunshinedonnelly.tumblr.com
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 17:54 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
Nagyon csúnya de Gaius azért nem került mágiára mert Uther bizalmasa volt és nem egészen tétlenül nézte a nagy tisztogatást ha jól vettem ki az eddigiekből.

Az 1x13-ban Nimueh éppen azt vetette neki a szemére, hogy tétlenül nézte. Vagyis, hogy nem tett ellene semmit...

Napsugár írta:
Én simán tudok hinni Nimueh-nak ezzel a témával kapcsolatban. Hiszen mondta is valamikor, (ha jól emlékszem, 1x09-ben) hogy ha sejtette volna, mit okoz Uther örökös utáni vágyának teljesítése, akkor nem biztos, hogy belemegy, vagy valami hasonlót:$

Persze, ezt mondta. De nem biztos, hogy igaz.

És az 1x13-ban Merlin is azt mondta, hogy nem az ősi mágia szabályai miatt betegedett meg az anyja, hanem mert Nimueh így akarta. (És Nimueh el is mosolyodott ezen)

Napsugár írta:
Az más téma, hogy Nimueh-t miért nem akarta megölni Uther... talán attól félt, hogy kitudódik Arthur születésének titka??:S (bár valószínűleg azt is elintézte volna egy "varázsló=hazudik" című monológjával)

Nem akarta megölni? Szerintem igen, csak nem tudta, mert Nimueh elmenekült, és akkora hatalma volt, hogy megváltoztatta a külsejét, és nem tudták, hogy néz ki. Ezt meg az 1x04-ben beszélték, amikor arról volt szó, hogy hogyan tudott Nimueh észrevétlenül a palotába menni.

Napsugár írta:
Bár nagyhatalmú lényeknél (lsd.: nagy sárkány vagy Nimueh) mindig egy kicsit bizonytalan az ember.. mint valami misztikus kalandfilmben, ahol nem tudod előre, hogy ki mozgatja a szálakat...

És egy nagyhatalmú lényt bármikor vissza lehet hozni akár a halálból is, főleg egy fantasy sorozatban. :)

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 18:09 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Koczy85 írta:
És egy nagyhatalmú lényt bármikor vissza lehet hozni akár a halálból is, főleg egy fantasy sorozatban. :)

okééé, de végülis Freya is meghalt.... vagyis nagy hatalommal (pl. Minden Idők Legnagyobb Varázslójának hatalmával) elméletben Őt is vissza lehetne hozni*-* :roll:
:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.24. 19:12 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Egy Sci-Fi vagy Fantasy sorozatban bármelyik szereplőt bármikor vissza lehet hozni. És ezzel sok esetben élnek is a filmkészítők.

HozzászólásElküldve: 2011.05.28. 23:14 
Nemes lovag
Nemes lovag

Engem egy dolog nagyon-nagyon zavart a 3. évadban, mégpedig az, hogy nem értettem - merthogy nem is mutatták be egyáltalán, hogy Morgana miért és hogyan fordult mindenki ellen, Camelot ellen. Az még érthető, hogy Merlint miért tekinti ellenségének, valamennyire az is elfogadható, hogy haragszik Uther-re - bár azt a hideg gyűlöletet, amit érez iránta, nem magyarázza az, hogy elhallgatta előle azt az igazságot, ami a kor szellemét tekintetbe véve elmondhatatlan volt. De azt, hogy Arthur ellen - akit a testvérének tekintett szinte és féltve szeretett - miért fordult, az teljesen érthetetlen. :roll:

Egyszóval szeretném, ha erről többet megtudhatnánk, de erre úgy gondolom, nem sok esély van, sajnos.

A lovagoknak és kalandjaiknak nagyon örülök, főként azért, mert így Lancelot és Gwaine többet szerepel majd. :D

Érdekes, hogy mennyire megosztja a rajongókat az, hogy jó lenne-e, ha Arthur megtudná Merlin titkát. Néha én is nagyon szeretném, mivel úgy hiszem, Arthur herceg nem olyan buta, hogy ennyi idő alatt nem jött rá, hogy mire képes a szolgája. Ugyanakkor a sorozat báját jó részben az adja, hogy Merlin titkolni igyekszik képességét a mindenki elől - na jó nem egészen mindenki elől. :mrgreen:

Olvastam egy spoilert valakinek a blogján, aki ott volt a forgatás idején Pierrefonds-ban, állítólag Arthurt királynak szólították! :!: :?:
Érdekes fordulat lenne, mindent megváltoztatna. De hogy lenne ebből még 2 évad? Ti tudtok valamit erről?

HozzászólásElküldve: 2011.05.29. 01:25 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Először is: Üdv köztünk!:)
Valika írta:
A lovagoknak és kalandjaiknak nagyon örülök, főként azért, mert így Lancelot és Gwaine többet szerepel majd. :D

Sir Lancelot, aki mindig eltűnik, aztán újra feltűnik, nagyon sok kalandot tudnának kreálni, Gwaine pedig biztosan nagy reklámot jelentene a söriparnak:D

Morgana gonosszá válásáról: annyi előnyöm volt, hogy már lassan kívülről tudtam az epizódok tartalmát, meg előtte sokat olvastam az akkori kisebb fórumokat, így nem ért váratlanul. De az, hogy Morgana Uther ellen fog fordulni, valahogy szerintem mindig benne volt a levegőben. Már kapásból az első közös jelenetükben is (1x01) lázadozgatott Morgana a király akarata ellen, és ez egyre inkább fokozódott. Szerintem az a bizonyos utolsó csepp a pohárban az volt, mikor a "The Crystal Cave"-részben Uther elutasította Morgana kérését. Talán, ha ott másképp reagál, Morgana megenyhül.
Az pedig, hogy Arthur miért vált az ellenségévé, csak egy okot látok: Ő az egyetlen, aki Morgana és a trón között áll. Mert előtte inkább csak kisebb-nagyobb csipkelődések voltak köztük, amik megmosolyogtatták a nézőket. (Gondoljunk csak "A vég kezdete" részre, mikor Arthur át akarja kutatni Morgana szobáját - na ott még anyu is elmosolyodott, hogy Morgana milyen jól tudja "manipulálni" Arthurt:D)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.29. 03:54 
Nemes lovag
Nemes lovag

Morgana mindig mindenkit remekül tudott manipulálni, már az első évadban is, csak akkor még a jó szolgálatában. Artúrt meg különösképp, ezt már az első részekben is láthattuk.

Az, hogy Uther nem vállalta fel lányaként szerintem már az utolsó utáni csepp volt Morgana számára. Már a második évad vége felé elküldi Uthert a pokolba, és láthatóan komolyan is gondolja. Onnét már nem nagyon kellett tovább lépnie.
Azt én sem bántam volna, ha a harmadik évadban szántak volna egy kis időt arra, hogy körüljárjuk Morgana motivációit, bár én logikusnak látom a mindenki iránti gyűlöletét.
Morgana meghozta a döntést: Camelotnak el kell buknia, Utherrel, Artúrral, mindennel együtt. Ő nem úgy gondolkodik, mint Merlin (és Merlin fején keresztül a néző), hogy majd minden másképp lesz, ha egyszer Artúr ül a trónra. Számára Artúr nem jelent kapaszkodót, mert hiába erősebb jellem, mint az apja, ettől még a mágiát ugyanúgy ellenségnek tekinti. Márpedig Morgana azért akar lerombolni mindent és azért akar megszerezni minden hatalmat, mert ebben a világban retteg, hiszen a hozzá hasonlókat máglyára küldik. Ezt lehetne többször hangsúlyozni, de végül is az eddigiekből kiderül. A rettegésének akkor van vége, ha mindent lerombol. Nagyon fontos az a párbeszéd közte és Merlin között a második epizód végén, az ostrom idején, amikor Merlin megpróbál hatni rá, de látjuk, hogy Morgana lezárta ezt a kérdést, és kimondja: There is no other way. (Nincs más út.)
Az már csak hab a tortán, hogy most már tudja: ő egy fel nem vállalt utód, míg Artúr az örökké ünnepelt trónörökös. Ez önmagában is ad okot, ha nem is gyűlöletre, de némi utálatra. ;)
Az viszont zseniális ötlet volt az íróktól, hogy Morganát nem úgy hozták vissza, hogy rögtön felvállalja a konfrontációt Utherrel és Camelottal (ez majd ezután jön), hanem csináltak belőle egy folyton mesterkedő árulót, ami teljesen új színt és frissességet - ha nagyon tudálékos akarok lenni: dinamikát 8-) - adott az évadnak. Ezt az előnyt elvesztettük azzal, hogy Morgana a fináléban kiterítette a lapjait, úgyhogy kíváncsi vagyok, kitalálnak-e valami hasonlóan érdekes dolgot a negyedik évadra.

Olvastam, hogy Artúrt királyként emlegetik, de egyelőre nem tudom elhinni. Ahhoz Uthernek meg kellene halnia az évad elején, az viszont nem tűnik logikusnak, mert gyengítené az alapkonfliktust. Meg egyébként is, a történet arról szól, hogy Artúr trónra lépésével egy új világ köszönt be. Nem hiszem, hogy ez a negyedik évadban történne. Szerintem Uther cselekvésképtelen király lesz, Artúr pedig még herceg, csak egyre több királyi teendővel.

A titok kérdésében pedig változatlanul abba a táborba tartozom, akik nem sürgetik, hogy Merlin felfedje magát. Tényleg elveszne a báj, egy csomó humor és izgalom. Szerencsére ezt a készítők is látják. A másik tábor fő érve valóban az, hogy Artúr ostobának tűnik, de nekem ilyen problémám egyáltalán nincs. Talán ha nem egy tündérmeséről lenne szó... de egy mesébe bőven belefér az, hogy Merlin titokban tudja tartani a képességeit, és egyáltalán nem látom ostobának a körülötte levő többi karaktert. Szóval szép türelmesen kivárom, hogy valamikor az ötödik évadban elsüljön ez a patron. Elsütni úgyis csak egyszer lehet. :)

És üdv itt is! :)

HozzászólásElküldve: 2011.05.29. 21:22 
Nemes lovag
Nemes lovag

Én úgy gondolom, hogy Morgana pálfordulásában a főszerep Morgause-é. Nem hiszem, hogy korábban Morgana gondolt volna arra, hogy királynő akar lenni. És még valamit kifelejtettem, őszinte barátság fűzte Gwen-hez, nem csak a szolgálójának tekintette és ezt több ízben ki is mondta, ha jól emlékszem. Mégis ellene fordult, mint ahogy Camelot egész népe ellen is, pedig korábban mindig védte és segítette őket. Az a gondolat, hogy "nincs más út" a mágiával bíró emberek számára a túlélésre, szintén Morgause-tól származik, Morgana őt szajkózza, őt követi.

Én azt elfogadom, hogy a sorozat íróinak valamilyen úton el kell juttatniuk Morgana karakterét a gonosz és ellenséges, nagy hatalmú boszorkány szerepébe, de a történet és a motivációk túlságosan is balladai homályba merülnek. Szívesen vettem volna, ha legalább részben, mondjuk egy epizód erejéig bepillanthattunk volna annak az egy évnek a történéseibe, amikor Morgana nem tartózkodott Camelotban. Valószínűleg érthetőbb lenne számomra Morgana átváltozása.

Egyébként nekem nagyon nem tetszett a 3. évad Morganája, pontosan azért, mert gyakran úgy éreztem a fentiekben leírtak következtében, hogy ez nem is ő, hanem egy meglehetősen sematikus, "gonosz intrikus" karakter.

Remélem, hogy a 4. évadban enyhítik a hiányérzetem, és kapunk valamit, ami jobban láttatja majd velünk Morgana átváltozásának részleteit, talán egy visszaemlékezős epizódban. Vagy erős és izgalmas ellenfélként is szerepeltethetnék a karaktert, nem csak a gonosz terveket szövögető és mindig felsülő, titokban tevékenykedő boszorka szerepét szánva neki. Annyival több lehetőség van a karakterben, remélem, ki is használják majd. :)

HozzászólásElküldve: 2011.05.30. 13:17 
Nemes lovag
Nemes lovag

Én mindig is Morgana párti voltam, de azért szívesen megnéztem volna hit hogyan ügyködnek Morgouse-sel egy éven át. Szerintem is azért Morgouse eléggé közben járt Morgana gonoszságáért. Mert a 2x03 ban mikor Morgana és Merlin beszélgetnek miután visszajöttek a druidáktól még semmi rossz szándék nincs a boszorkában, azt mondta reméli az emberek egy nap látni fogják hogy a mágiát jó célra is lehet használni. De ha itt már Merlin tudott Morgana képességéről, akkor miért említette neki úgy mint valami újdonságot a 3x02 végén? Ezt már mondtam korábban is de szerintem Uther és a módszerei nagyban hibásak abban hogy így alakult Morgana felfogása. Az viszont engem is bántott hogy Gwen és Arthur is inkább csak legyőzendő akadály volt számára. Azt se értettem Arthur miért nem rakta soha össze hogy talán Morgana mesterkedik valamiben? Nem gondolnám hogy maga a karakter ostoba lenne, max. egész más dolgok foglalkoztatják és elkerülik a figyelmét a részletek.
Még egy Morgana mondat: Merlinnek az a végzete hogy királlyá tegye Arthurt, Morganáé pedig hogy ő legyen a gonosz aki ezt megakadályozza és a sorsa elől senki nem menekülhet.
Nem hiszem hogy Arthur király lenne a 4. évadban mert akkor teljesen felesleges lenne az új, gonosz nagybácsi, aki azért jött hogy segítsen.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.31. 01:17 
Nemes lovag
Nemes lovag

A nagybácsi szerepét majd még meglátjuk. Az elég valószínű, hogy nem ő lesz a főhős. :D

Morgause-nak óriási szerepe van Morgana megváltozásában, ezt nem vitatom. Már önmagában azzal, hogy felbukkan valaki (és nem is csak valaki, hanem a testvére), aki megérti, elfogadja, pont ugyanolyan, mint ő, és felkínál neki egy másik utat. Alvarr, a lázadó (őt is jó lenne viszontlátni még) mondja Morganának, hogy ebben a háborúban nem szabad kíméletesnek lenni, aki nem mellettük áll, az ellenség, Morgause pedig felteszi neki a kérdést: ki mellett állsz, Uther mellett vagy én mellettem?

Ugyanakkor az is igaz, hogy minden, ami rossz, Uther bűneiből ered. Morgana bukása is az ő tetteinek a következménye. Végső soron minden visszavezethető Utherre. Ez a sorozat mitológiájának a része. Egyébként a harmadik évad ismeretében kifejezetten érdekes visszanézni a második évad Uther-Morgana viszonyát. Nagyon meg lennék lepve, ha a színészek (vagy legalább Anthony Head) nem lettek volna tisztában a gyámleányság mögötti titokkal, annyira ott van Uther megnyilvánulásaiban. Szerencsére én ezek felett akkor elsiklottam, így meglepetésként ért a Kristálybarlang.

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 15:12 
Nemes lovag
Nemes lovag

Ezen az oldalon sikerült mindazt összefoglalni amit én (is) gondolok Morganáról :)) De nekem az tetszett a legjobban,hogy a 3. évadban vmi fantasztikus volt Morgananak és Uthernek a viszonya...xD Soha azelőtt nem jöttek ki olyan jól mint a 3. évadban :P A 4. évadban már biztosan nem ilyen lesz,én vmi olyasmira számítok,hogy Morgana továbbra is Camelot ellensége marad,csak távolról,sőt azt is eltudom képzelni,hogy néha álcázva,tér vissza egykori otthonába,hogy kerezbe tegyen "volt barátainak"...,de amire nagyon kíváncsi vagyok az az h Morgana milyen új varázstudománnyal gazdagodik az új évadban,azt tudjuk,hogy képes tüzet gyújtanni,és látja a jövőt álmába,de szerintem ez még nem olyan nagy dolog...valószínüleg az új évadban többre is képes lesz....Szinte láttom,hogy egy seprű nyélen repülve gonosszul nézz le Camelot várára az égből...xD

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 21:36 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Palmera írta:
Szinte láttom,hogy egy seprű nyélen repülve gonosszul nézz le Camelot várára az égből...xD

:lol: :lol:
a 4.évad beharangozó kisfilmje:D:D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.04. 10:31 
Lovag
Lovag

Jó mese.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 01:15 
Lovag
Lovag

Koczy85, jó látni, hogy nem vagyok egyedül a Nimueh-mániámmal. :)

Morganán én először nagyon kiakadtam, de aztán (mivel az egyik kedvenc szereplőmről van szó...) elég hamar legyártottam neki a mentségeket. Morgause szerepével kapcsolatban teljesen egyetértem. :) Szerintem azért elég sokat jelentett, hogy a testvére... A "valódi" családjából szinte senkit sem ismert, aztán hirtelen lett egy vér szerinti (oké, fél-) testvére, aki még el is fogadta. Mikor, közölte, hogy "Nincs más út", szívesen elintéztem volna a szöszit. :evil:

Ez a seprűs meg nagyon nagy. :D Bár ne lennék ilyen vizuális... :D

Ami viszont még eszembe jutott: mi lett Viviennel? Tudunk róla valamit?

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 08:34 
Lovag
Lovag

Vivien elment az apjával de Uther azt mondta,hogy szívesen látja őket.Azt nem tudom,hogy feloldódott e a bűbáj ha Vivien talált valakit akit igazán szeret akkor igen.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 10:13 
Nemes lovag
Nemes lovag

Szeintem Susanna, Morgana anyára gondolt aki szintén Vivien volt.

Jó ez a féltestvériesség dolog, de Artúr is a féltestvére, és mindig mellette állt és szerette.Sokszor "szembeszállt" az apjával is mert a húgi rávette.
Egyszer azt mondta neki, hogy jobb ember mint az apja, mégsem adott neki esélyt, hogy elfogadja mágiástól, pedig Artúr megértette volna!

Szerintem a trón sem kellett volna Morgananak magától, ez az ötlet is Morgousetól eredhet. Nem semmi agymosás lehetett abban az egy évben...

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 10:17 
Lovag
Lovag

Igaz Morgause elégé befolyásolta sőt szinte rávette mindenre amit akart.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 11:04 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Susanna írta:
Koczy85, jó látni, hogy nem vagyok egyedül a Nimueh-mániámmal. :)

Én is örülök. :) Bár az én mániám inkább szól a Nimueh-t alakító színésznőnek, mint magának a karakternek. :)

Egyébként biztos mondtam már, de az 1. Évad végén én vártam egy olyan fordulatot, hogy kiderül, hogy Nimueh Morgana anyja. De végül is nem így lett, mert ugye Vivien az. (Bár igaz, hogy a legenda egyes változataiban Nimueh Vivianne néven szerepel...)

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 11:39 
Nemes lovag
Nemes lovag

Nekem az jött le az első évadból hogy Morgana nem volt olyan kicsi mikor meghalt az apja. " Régebben gyakran segítettem apámnak beöltözni." (1x02.)
Azt viszont sajnálom hogy nem adott esélyt Arthurnak, pedig láthatta Mordreddel kapcsolatban is hogy nem olyan elvakult mint Uther. Ezt is Morgouse számlájára írom.
Azt is szerettem mikor Morgana és Arthur beszólogattak egymásnak, kát hogy ez a 3. évadra eltűnt.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 11:50 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

az jutott eszembe, ahogy itt Morgana családjáról olvastam a hsz-aitokat, hogy vajon honnan van Morganának varázsereje... mert ugyebár Ő Uther és Vivien lánya... tehát valamelyiküknek bírnia kell(ene) varázserővel... mekkora csapás lenne megtudnia Uthernek azt, hogy Miatta vált Morgana varázslónővé.. vagyis Tőle örökölte.... (avagy az anyjától...)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 11:56 
Nemes lovag
Nemes lovag

A varázserőt csak az anyjuktól örökölhették, különben nem Morgause lenne a varázsló, hanem Artúr.

ajna27 írta:
Jó ez a féltestvériesség dolog, de Artúr is a féltestvére, és mindig mellette állt és szerette.Sokszor "szembeszállt" az apjával is mert a húgi rávette.
Egyszer azt mondta neki, hogy jobb ember mint az apja, mégsem adott neki esélyt, hogy elfogadja mágiástól, pedig Artúr megértette volna!

Szerintem a trón sem kellett volna Morgananak magától, ez az ötlet is Morgousetól eredhet. Nem semmi agymosás lehetett abban az egy évben...

Azért a kettő között eltelt egy második évad, amiben történt egy s más. ;) Morgana a sorozat elején egy hercegkisasszony, akit időnként rossz álmok gyötörnek, és azért dacol Utherrel, mert az igazságérzete ezt diktálja.
A második évad végére viszont tudatára ébred a mágikus képességeinek, és retteg, mert úgy érzi (joggal), hogy egy olyan világban él, amiben kitaszítanák, megölnék, ha tudnák, hogy kicsoda valójában. "Nem akarok hős lenni, csak félelem nélkül élni." És ekkor már azért cselekszik Uther ellen, mert gyűlöli, és az "övéit" támogatja: nem a camelotiakat, hanem Camelot ellenségeit, a szintén varázsló Alvarrt és Morgause-t.
Az első évad Morganája képes lett volna feláldozni a cameloti őrök életét? Nem. Itt megteszi, hogy Alvarr szabad legyen.
Szóval én Morgana változásának lényeges állomásait nem a két évad között keresném, hanem az első két évadban. Abban az egy évben már csak elszántabbá és magabiztosabbá kellett válnia. Ami Morgause mellett nem lehetett nehéz. ;)

HozzászólásElküldve: 2011.06.05. 11:57 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Napsugár írta:
az jutott eszembe, ahogy itt Morgana családjáról olvastam a hsz-aitokat, hogy vajon honnan van Morganának varázsereje... mert ugyebár Ő Uther és Vivien lánya... tehát valamelyiküknek bírnia kell(ene) varázserővel... mekkora csapás lenne megtudnia Uthernek azt, hogy Miatta vált Morgana varázslónővé.. vagyis Tőle örökölte.... (avagy az anyjától...)

A Harry Potter-ben is volt olyan, hogy két átlagos embernek varázslógyereke szülessen. :D :D :D Szóval semmi sem biztos. ;)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 182 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra