HIRDETÉSI FELÜLET

A SZAPORÍTÁSUK:

A leopárd gekkó szaporítása nem egyszerű folyamat, kellő odafigyelést igényel. Elengedhetetlen hozzá január- február hónapban a teleltetésük. Ez azt jelenti, hogy télen a fűtést 2-3 hétre csökkentjük, ami nappalra elérheti a 20 fokot, éjszaka akár 15 fok is lehet. Külön is tehetjük őket, ami azt fogja segíteni, hogy a teleltetés után nagyobb lesz a párzási kedvük. Ezen időszak alatt több sötétséget igényelnek gekkóink, így hosszabbak lesznek az éjszakák, valamint kevesebb táplálékot kell adni nekik. Amint vége a teleltetésüknek újból azokat a körülményeket kell biztosítanunk nekik, mint előtte: több nappal, több táplálék.

A leopárd gekkók párosával rakják tojásaikat, egy tenyészidő alatt több alkalommal. A sikeres párosodás után kb. egy hónappal rakja le a nőstény tojásait. Nagyjából 55 napig tart a keltetésük.

Figyelni kell a terráriumot, ugyanis előszeretettel ássák el tojásaikat. Amint lerakta őket rögtön
ki kell venni és a keltetőbe tenni, mivel a gekkók megehetik azokat. A keltetőbe kell egy edény, amibe perlitet teszünk, ebbe ássuk el a tojásokat. Köré vizet öntünk, hogy megfelelő legyen a páratartalom. Ha a keltető tetejét lezárjuk elérhetjük a 80- 90 % - os páratartalmat, ami a legideálisabb leendő kisgekkóink számára.

Ha nem volt teleltetés nagy valószínűséggel életképtelen tojásokat fognak a nőstények lerakni, amiben nincs semmi. Ezek szinte rögtön, vagy pár nap elteltével
behorpadnak. Ez nemcsak a teleltetés elmúlasztásának köszönhető, hanem leopárd gekkóink fiatal korának is betudható. De ha már se nem fiatalok, és a teleltetés is úgy zajlott ahogyan az elő volt írva akkor a leopárd gekkó tojásainak behorpadását a nem megfelelő páratartalom is okozhatja.

Befolyásolni lehet a leopárd gekkók nemét a hőmérséklet szabályozásával. 30 foknál 50-50 % ban várhatóak hímek, illetve nőstények. Ha ettől magasabb akkor főként hímek, ha alacsonyabb akkor nőstények várhatóak. A 28- 30 fok a legjobb.
 

 

HIRDETÉSI FELÜLET

HIRDETÉSI FELÜLET

HIRDETÉSI FELÜLET

HIRDETÉSI FELÜLET

Az oldal szerkesztője a MOBILE ONE KFT. 4400. Nyíregyháza, Nyírfa tér 5. Tel.: 20/5010677, 20/5010670                                                                © 2008 minden jog fenntartva.