Nyúlhús

A nyúlhús közismerten kiváló táplálék, nutritív és diétás tulajdonságai egyaránt kiemelik a többi húsfajta közül. A széles körben elérhető húsok közül a legmagasabb fehérje és a legalacsonyabb zsírtartalmú, a legkönnyebben emészthető, valamint a legnagyobb mennyiségben tartalmaz esszenciális aminosavakat. Ezen túl kiemelkedően alacsony a zsír-, nátrium-, koleszterin- és purintartalma, ezen az anyagok túlzott bevitele közismerten összefüggésbe hozható egyes szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségek kialakulásával.

A funkcionális élelmiszer kifejezés azt jeleni, hogy a termék a hagyományos változathoz képest több féle, vagy nagyobb mennyiségű egészségmegőrző, vagy betegséget megelőző hatóanyagot tartalmaz. A projekt célja, hogy omega-3 zsírsavakban gazdag, szelént és E-vitamint is megnövelt mértékben tartalmazó nyúlhús kerülhessen az asztalra.

Az omega-3 zsírsavakat szívbarát zsíroknak szokás nevezni, rendszeres fogyasztásuk bizonyítottan csökkentheti egyes szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A szelén és az E-vitamin a szervezet normális működése közben keletkező szabadgyökök semlegesítéséhez nélkülözhetetlenek, optimális mértékű bevitelük valamennyi szervrendszer egészségének megőrzéséhez, valamint az egész szervezet öregedési folyamatainak lassításához szükséges.

<

Utolsó frissítés dátuma: 2012.05.13.