Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.27. 06:56

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.10.08. 15:03 
Bionicle harcos

Eddig viszonylag vidám és jó témák voltak, viszont idepofátlankodnék egy egész más fajtával...

Nagyon felháborító és elszomorító és elég gyomorforgató is... De ennek ellenére miért hozom ide?

Mert azt gondolom, ezt MINDENKINEK látni KELL! Ha rajtam múlna az iskolákban is levetíteném, méghozzá az első évfolyamokban. Igaz, hogy durva, de nem ettől kell irtózni (na jó ettől is, de itt nem ez a lényeg), hanem attól, hogy ezt teszik, hogy hagyják, hogy ezt tegyék és hogy tudjuk, kik teszik! Mi emberek... "Mert nekünk ez jó".

És mindenképpen fontos lenne a nevelésben. Ez a véglet, tudom, de ez már ott kezdődik, hogy a gyerek leüti a legyet, mert "idegesítő". És akkor kéne egy irdatlan nagy pofont lezavarni. Van aki ezt meg is teszi (sajnos ez a "ritka mint a fehér holló" kategória) és erre rögtön botrány, mert "Csak egy állat!".

NEM! Nincs olyan, hogy "Csak egy állat!". Az ember is "csak egy állat". Ennyi erővel agyon kell ütni a szomszédot, mert idegesít a pletykálása (ez egy példa volt, bármit be lehet helyettsíteni).

Attól, hogy ezt valaki megnézi, nem lesz kevesebb, meg szadista. Azok azok, akik ezt művelik és akik az asztal alá söprik az ilyeneket. Szóval NEM! Ettől csak többek leszünk, mert tudatosul bennünk, mit nem kéne. És hogy az állat is annyi, mint egy ember és semmivel sem kevesebb. Aki az ellenkezőjét állítja, az egy fajista mocsok és egy fiókba való Hitlerrel...

Véletlen találtam rá, de jó, hogy így történt. Sok tévhitről és sok szemétségről lehull a lepel. Jó, ha tudjuk hogyan kerül az a rántotthús a tányérra és elgondolkodni. Ha ezt emberekkel tennék azt hiszem már mindenki hőzöngene. De így persze rendben van, mert "az állatok nem emberek". Na az ilyet elküldeném a vágóhídra, hogy csináljanak belőle is kolbászt, na ott jártassa a mocskos po... khmm... elnézést, majdnem cifrát mondtam. :oops: :oops: :oops:

Szóval mindenképp meg kellene nézni. Főleg azért, hogy a jövő nemzedékeinek megmutassuk, mit nem szabad és hogy ők egy jobb világnézetet és együttélést teremtsenek.

Itt a link:

FÖLDLAKÓK (EARTHLINGS)

Mejegyzés: Hangot nem ajánlott rá rakni amikor már áttérnek az ételre. Én ott le is vettem és csak a vége felé raktam vissza, mert a látvány is épp elég sokkoló, nemhogy hanggal... (aki nagyon nem bírja, az már az elején vegye le).

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 00:48 

Bár nem írtam,de tegnap éjjel megnéztem ezt a videót. Hasonlót láttam már korábban, minden egyes része szörnyű.....nem vettem le a hangot, úgy éreztem, hogy ha már eszem a húsból, még ha keveset is, nincs jogom sem elfordulni, sem némítani, mert ahogy a filmben írták bűnrészes vagyok s igenis akkor ne legyek gyáva ha már van arcom enni belőlük....Amúgy pedig hasonló dolgok miatt nem írtam arra korábban hogy húst hússal enni nem helyes dolog, épp ezért örülök hogy pont te tetted be a videót.
Szívem szerint ha lehetne azt kívánnám hogy mint régen a tejet mikor házhoz vitték, úgy vigyenek egy kevés húst köbö heti egyszer-kétszer ki családokhoz, rendesen az állam szabályozná a húsfogyasztást, csak annyi hús fogyna amennyi mindenáron szükséges, ahogy pölö Tibetben, ahol csak akkor nyúlnak egy állathoz ha már nagyon muszáj,tisztelik őket s megbecsülik s tisztelettel fogyasztják. Nem hiszem el hogy nem tudnak költeni arra hogy békés és nagyon nyugodt , kényelmes környezetben legyenek a levágásra szánt állatok (akiknek ismétlem kis számban kéne lenni..) , tudnának csak nem akarnak...Felháborító az is ahogy röhögnek vagy ahogy hozzájuk beszélnek, embertelen, bár ez is túl szép szó rá.....
Nem az a baj ha valaki állatot tart és tudja hogy majd levág belőle, hanem ahogy tartja, ahogy bánik vele, megőrzi-e emberségét. (ezt most csak azért írtam ide hogy Marika ha majd olvasod nehogy félreértsd, mivel ugye ti ebből éltek, gondoltam rád :hug: :hug: de biztos vagyok abban hogy ti nem műveltek ilyesmit, téged ahhoz túl érzőszívűnek érezlek hogy olyasmikre vetemedjetek mint azok az embernek nem nevezhető egyedek a filmben..)
Sajnos amíg Amerikában lesz rodeó addig a spanyoloknál lesz bikaviadal, ha csak az egyiket akarják majd megszüntetni addig az joggal mutogathat a másikra hogy akkor az miért megengedett....Az összes többi is brutális volt, örültem hogy a bundánál élve nyúzást nem mutattak, láttam korábban videón olyat, leírhatatlan, még úgyis hogy ott elfordultam..Előre elnézést kérek mindenkitől akinek van valódi szőrmekabátja vagy ilyesmije, de ha utcán olyat látok hogy ezeket büszkén viseli, nagyon megvetem...Ismertem olyat akinek volt,majd mikor látta hogyan készül, lecserélte műbőr bundára, a tudatlanság az más dolog,abból meg lehet változni. (nagyon remélem hogy nem sértettem meg senkit :roll: ).
Cirkuszba csak ezért nem járok már nagyon régóta mert tudom hogy bánnak ott az állatokkal, felfordul a gyomrom a cirkuszoktól,szerintem csak embereknek van benne helyük, állatoknak nincs és majd a gyerkőcömet sem szeretném elengedni egy előadásra sem, biztos hogy értelmes lesz és meg fogja érteni hogy miért. Amúgy ezért nem szabad elmenni delfinbemutatóra sem, mivel elég sokszor delfinvadászatok vérfürdőiből hoznak oda pár életben maradt példányt..Aki delfint szeretne látni,érinteni, megteheti úgyis hogy befizet olyan kis hajótúrára, ahol a szabad természetben odakint a vízen mutatják meg a delfineket akik odajönnek a hajóhoz,csónakokhoz, akár együtt is lehet velük úszni.
Az állatkísérleteket meg teljes mértékben értelmetlennek tartom, semmi értelmük mert úgyis mindent újra ki kell próbálni emberen, baromság az egész, épp ezért még felháborítóbb..ugyanakkor azt is gondolom hogy ezek az emberek, ezek az orvosok ,meg akik úgy és ott dolgoznak röhögve a vágóhidakon meg az összes többi az otthoni családi életében is agresszív vagy aberrált lehet,normális agyú ember nem vetemedik ilyesmire... szerintem ha a családom éhezne,inkább felnyalábolnám őket hogy inkább kolduljunk együtt (most túloztam mert biztos egyedül tenném) de biztos nem tépegetném egy csirke csőrét sem kifelé, sem nem kínoznám röhögve az állatokat..
Erről most irkálhatnék reggelig mert sok minden érzés van bennem, a kóbor kutyák miatt is és még tényleg sorolhatnám, de azt hiszem most befejezem...
Ezek a videók még ha oly borzalmasak is, hasznosak, mert ha csak egy dologban egy kicsit változtatunk, már akkoris értelme van hogy az ember megnézte, lehet hosszasabban megsimogatja a kutyáját és mélyebb szeretettel, kicsit mégjobban odafigyel rá, lehet másnapra éppen nem húsételt választ hanem valami mást,mert rájön nem kell minden nap azt ennie, lehet hogy nem azt a cipőt fogja választani amin körbe igazi prém van, lehet nem megy el többet állatbemutatókra,stb., ez mind mind megérte már.
Ami a lényeg hogy inkább az állatoké ez a bolygó mint a miénk, mi vagyunk itt az amatőr faj és nem ők, nekünk kéne csendben meghúzni magunkat és nem úgy csinálni mintha minden a miénk lenne. Rablók,vagyunk és gyilkosok, ilyenkor szégyellem hogy ember vagyok....ugyanakkor hiszem hogy sok jó ember egy idő után meg tudja majd változtatni ezeket a dolgokat és bízom benne hogy egyszer, egyszer, majd eljön az idő amikor ezek a dolgok már nem lesznek megengedhetőek és jobbá lesz ebben is a világ.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 16:05 

hát én sajna nem tudom megnézni a videót,vagy nem is tudom,hogy sajna-e :oops: nem biztos,hogy végig tudnám nézni,olvasva miről szól.nem hiába mondják valakire,hogy :EMBERTELEN,sajnos egyre több van belőlük.mint ahogy azt sem mondják,hogy ÁLLATTALAN...ők ösztönösen védik a családot,vadásznak élelem után,míg mi emberek mindezt önzőn és semmilyen részvétet sem érezve ölik le az állatokat.kategóriák vannak,természetesen,hisz én is "öltem"már tyúkot vagy csirkét,de nem élvezetből.ssugi jó neked,ha hiszel abban,egyszer megváltozik a világ...én nem látok rá esélyt,legalábbis én nem érem meg,talán az unokám unokái....de sajna nemcsak az élővilágot tesszük tönkre,minden mást is.a technika jócskán ront a helyzeten,szennyezés a földön és az űrben....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 16:09 
Papírhajlító

Minyácska ezt nagyon jól írtad és szerintem is igy igaz.Én is öltem már csirkét tyúkot de csak azért hogy ehessünk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 17:37 
Bionicle harcos

ssuggame írta:
Bár nem írtam,de tegnap éjjel megnéztem ezt a videót. Hasonlót láttam már korábban, minden egyes része szörnyű.....nem vettem le a hangot, úgy éreztem, hogy ha már eszem a húsból, még ha keveset is, nincs jogom sem elfordulni, sem némítani, mert ahogy a filmben írták bűnrészes vagyok s igenis akkor ne legyek gyáva ha már van arcom enni belőlük....Amúgy pedig hasonló dolgok miatt nem írtam arra korábban hogy húst hússal enni nem helyes dolog, épp ezért örülök hogy pont te tetted be a videót.

Ömmmm... A fő ok az inkább az, hogy Nagyszülők is a szobában voltak és tuti eltiltanának a nettől, ha megtudnák, hogy ezt néztem. Vannak dolgok amit nem mindenki képes felfogni/elfogadni. :roll: :roll: :roll:

Még nem olvastam tovább, egyelőre csak ennyit. :oops:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.10.10. 17:53-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 17:52 
Bionicle harcos

Idézet:
Szívem szerint ha lehetne azt kívánnám hogy mint régen a tejet mikor házhoz vitték, úgy vigyenek egy kevés húst köbö heti egyszer-kétszer ki családokhoz, rendesen az állam szabályozná a húsfogyasztást, csak annyi hús fogyna amennyi mindenáron szükséges, ahogy pölö Tibetben, ahol csak akkor nyúlnak egy állathoz ha már nagyon muszáj,tisztelik őket s megbecsülik s tisztelettel fogyasztják.

Ez elég reális, nem rossz ötlet. ;)

Idézet:
embernek nem nevezhető egyedek a filmben

Igaz! Az ilyenek nem emberek, de még élőlénynek se nevezném...

Idézet:
Az összes többi is brutális volt, örültem hogy a bundánál élve nyúzást nem mutattak, láttam korábban videón olyat, leírhatatlan, még úgyis hogy ott elfordultam..

Pedig volt! A kínai szőrmebundatelepnél, után látszott is a még mozgó állatt... wöööáááá...

Idézet:
Ami a lényeg hogy inkább az állatoké ez a bolygó mint a miénk, mi vagyunk itt az amatőr faj és nem ők, nekünk kéne csendben meghúzni magunkat és nem úgy csinálni mintha minden a miénk lenne.

Ez is nagyon igaz!

Idézet:
Rablók,vagyunk és gyilkosok, ilyenkor szégyellem hogy ember vagyok...

Dettó!

Idézet:
ugyanakkor hiszem hogy sok jó ember egy idő után meg tudja majd változtatni ezeket a dolgokat és bízom benne hogy egyszer, egyszer, majd eljön az idő amikor ezek a dolgok már nem lesznek megengedhetőek és jobbá lesz ebben is a világ.

Na erre nem vennék mérget. Reménykedek, de ameddig ennyi a fajista mocsok és ameddig a hatalom, akinél a pénz van ezt akarja, addig ez lesz. És mint tudjuk akinek annyi pénze van, hogy hatalma van (olajmágnások, bankárigazgatók, politikusok és napestig írhatnám) azok 99,99%-a mocsok, pénzhajhász, aki más nyomorából szerezte a pénzét. Legyen az ember vagy más állat. Ahoz, hogy ez kivitilezhető legyen a hatalmon kívül az egész világnak azt kéne vallania. Ami ugye nem fog bekövetkezni, mert mindig voltak és lesznek is igyen "valamik", mint a videóban...

Egy biztos. Már most is elég nyomorult a Föld helyzete, de ha ezt folytatják kihal az ember és az élőlények nagy része. Azért remélem egyszer lesöpri valami az emberiséget. És akkor az élővilág újra helyrerázódik és az evolúció teheti a dolgát. Ahogy tette eddig és tenni is fogja.

Azt pedig csak remélhetjük, hogy az atombombák nem fognak felrobbanni, mert akkor nem csak az emberiség, de a földi élet is búcsút mondhat...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 18:03 

nehogy szégyelld magad Makuta, nem azért írtam hogy én nem vettem le a hangot :hug: :hug: inkább magamat sanyargattam vele azt hiszem, mondjuk úgy büntettem :roll: ...
az élve nyúzást úgy írom akkor hogy nem úgy mutatták és nem addig ahogy én láttam korábban...még leírni is borzasztó bakker, egyszerűen nem hiszem el hogy ilyeneknek kell történnie......meg mi az hogy még él az állat mikor felhúzzák, már rég nem kellene éreznie semmit...ismét befejezem inkább...

minya, juszufka azzal nincs is semmi gond ha valaki akkor és azért eszik meg egy-egy állatot mert a szükség úgy hozza (erre írtam példának Tibetet, de bármi mást felhozhattam volna :) ), ezzel semmi baj, de ami a filmben van vagy nagyüzemben az az elfogadhatatlan. Ismerek olyanokat akik szeretettel nevelgetik simogatva az állatokat amiket tartanak, tisztelik őket mert tudják hogy majd húst, élelmet adnak nekik, szeretik a tehenet pölö aki tejet ad, nem nyomorgatják őket, nem alázzák,bántalmazzák stb., én erre írtam hogy elfogadhatatlan. Aki magának tart állatkákat anyagi helyzet miatt,vagy pedig szervezetének olykor szüksége van húsra, stb., arra nem tudok haragudni, de akik élvezkednek rajtuk úgy mint ahogy a filmben be volt mutatva, azokkal nem is írom le hogy mit tennék....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 18:08 
Bionicle harcos

Én se, de van egy viszonylag érthető, de kiírásra nem durva megfogalmazás, ami mégis kellő büntetést takar:

"Amilyen az Adjonisten, olyan a Fogadjisten!"

Na ezt kifejezetten ajánlanám "azoknak a valamiknek". Kíváncsi lennék, mennyire "nem fájna", ahogy "azok" mondják. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 18:12 
Bionicle harcos

Mellesleg én nagyon nagy gubancban lennék, ha nekem kéne egy állatot levágni. Én még a pókokat meg az egyebeket is nagyon sajnálom (szúnyogot is részben, bár őket nem szeretem :twisted: ). Szóval én tuti éhenhalnék, ha le kéne vágnom valamilyen állatot, mert nem lennék rá képes, bármilyen kíméletes is lenne.

Ellenben az ilyen "izéket" teljes lelki nyugalommal képes lennék levágni. :twisted: :twisted: :twisted:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.10. 18:27 

én is úgy gondolom amúgy hogy nem mostanában jöhet rendbe a világ (még amíg élek), lehet hogy az én unokáimnak az idejében jön ez el vagy az ő unokáik idejében, de én azért hiszem hogy el fog jönni az hogy sok jó ember összefog megint, ahogy most pölö végre sikerült elérni valamit a japán bálnavadászatnál is, remélem lassacskán sikerül elérni valamit a bikaviadaloknál is, majd a rodeónál, fókáknál és így tovább, szép lassan, egészen az állatkísérletekig, remélem majd igazi bundát sem lehet majd forgalmazni, remélem majd a vágóhidaknál is lesz rendelkezés ahogy a szállításnál is, stb. Szeretnék ebben bízni hogy el lehet érni ezeket a dolgokat lassan.

Egyébként annak is igazat adok amit Makuta te írtál hogy lehet egyszer majd megrázza magát a világ és kihalunk, utána áll minden vissza a mederbe. Nem tudhatjuk előre :roll:

Egyébként milyen jó lenne ha lenne egy nagy özönvíz (mint Noénál), lenne egy hatalmas hajó, minden állat elférne benne és csak a jó emberek, a többi mindent elsöpörné az ár, majd kiszállna mindenki és újrakezdenénk mindent, nem lenne pénz, csereberélnénk ki amit termel, sosem lenne irigység csak egymás segítése, ellátnánk egymást mint anno az ősközösségben, s ahogy szaporodnának az emberek mindenki ugyanígy adná tovább a jóságot és úgy nevelné a gyerekeket és senkiben soha nem merülne fel egyetlen rossz gondolat sem. Tudom hogy ez álomnak tűnik, de hinni hihetek ebben is, bárcsak így lenne.

Egyébként egy apró megjegyzés, az az indiai aki a saját szent állatát képes kijuttatni az államból hogy más célokra felhasználják, hazaárulást is elkövet, számomra az nem indiai. Egy igaz indiai ilyet sosem tenne..

Makuta tökéletesen igazad van, (ebben sajnos nem tudnék olyan lenni mint a példaképeim :oops: :oops: ), megéreztetném én is szívesen ezekkel az embernek nem nevezhető egyénekkel hogy milyen az ha ugyanaz a dolog fáj....
Teréz anya egyszer ezt mondta: “Amikor ezt a pusztaságot látom, haragot érzek. Egyébként nem engedem meg magamnak a haragot, de miután láttam Etiópiát, nem tudok ezen segíteni.„
Hát azt hiszem emberként lehetetlen az ilyen dolgokért nem haragudni bármennyire is igyekszik az ember hogy jó legyen...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Következő

Időzóna: UTC