Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 21:42

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.09.01. 15:15 
Papírhajlító

Marcsika ez az Iványi vers nagyon aranyos Evikémnek okvetlenül meg mutatom el olvasom. :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 06:49 
Mesemondó

Találtam egy érdekes weblapot .

Egy külföldön élő hölgy P.Teri,ir különböző történeteket,

amelyeket a nagymama személyével mutat be .

Egyik hozzászóló gratulált a csodálatos nagymamához ,

amire P. Teri a következőt válaszolta :

A nagyi nem egy személy, hanem nagyanyáim, ősanyáim, barátnőim, a bennem levő bölcs lény és a 90 éves volt szomszédom-ból összegyurmált lény összessége. Az első nagyis irásban megjelent kép a volt szomszédom, akit anyámként, nagyanyámkét örökbefogadtam és a történethez hasonló módon beszélgettünk és beszélgetünk most is. Mikor ecseteltem neki, amit írok, és kértem, hogy legyen a képzeletbeli nagyim, akkor áldását adta rá. Lesznek történetek az ő életéből beleszőve. Benne meg van az a csibészes humor, a bölcsesség és egyéb olyan tulajdonség, amire szükségünk van. Az amire sokan törekszünk, amitől megkönnyebbül az életünk, bármily körülmények között élünk. A bölcsesség, a humor, az elfogadás, a figyelmesség, a szeretet, az őszinteség összessége mindannyiunk számára elérhető és el is tudjuk sajátítani.

Nekem nagyon tetszenek a történetek ,szerintem többször is fogok hozni nektek belöle :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 06:52 
Mesemondó

Kép

Nagymama tulipános ládája
( P.Teri irása )

A padlás mélyén rejlik
nagymama tulipános ládája.
Óriás fekete pókanyó hálót font tetején
és az egerek áttanulmányozták minden zeg-zugát.
Szerelmes levelek egy névtelen hódolótól,
könnymosta betűk, mély sóhajok.
Egy jóképű ifjú katonaképe,
Máriának örök szeretettel: 1914
a hátuljára reszketeg kézzel írva.
Csecsemőkori fehér blúzocskák,
fodros kis szoknya,
puha, szőke hajtincs apró hálóba kötve.
Egy mosolygó kislány arca villan elő
időnként nagymama előtt,
amint órákat a láda mellett ül.
Megsárgult dohos szagú menyasszonyi ruha,
hosszú molyrágta selyemszalag
mind a múltról mesél.
Egy csepp kislány csendesen
a padlásra mászik és suttogva kérdi:
-Mondd nagymami, mér sírsz?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 09:03 

AZ " EGYEDÜLLÉT "-FÓBIÁRÓL....

Ismerek embereket, akik nem hogy nem igénylik az egyedüllétet, de egyenesen kikészülnek, ha nem tudják munka után megosztani a gondolataikat valakivel. Sokáig azt hittem, ez viszonylag ritka jelenség, viszont az utóbbi időben kiderült, hogy szinte minden barátom ismer két-három embert, akik ebbe a kategóriába tartoznak. A probléma tehát gyakoribb, mint hinnénk.

Miről is van szó? Az egyedüllét-fóbiások rendszerint nem maradnak sokáig a mamahotelben, a szülői ház óvó-védő fedele alatt: inkább 18-20 évesen fejest ugranak egy holtomiglan-holtodiglan kapcsolatba, és onnantól fogva folyamatosan van partnerük. Mindegy, hogy a párkapcsolat milyen, a lényeg, hogy van egy 24/7 elérhető társ, mivel a prototípus képtelen egyedül álomra hajtani a fejét. Kimondottan szorong, ha társa esetleg idegen helyen alszik, rosszabb esetben kétóránkénti telefonokkal és üzenetekkel bombázza ilyenkor a kedvest.

Noha 90 százalékra a kóros kapcsolatfüggőség jellemző, ha ez nem is alakul ki, egészen biztos, hogy az egyedüllét-fóbiás – anyagi helyzettől függetlenül – lakótársat keres vagy egy kedves ismerőséhez költözik az önálló élet szabadsága helyett. Fontos számára, hogy a nap minden órájában megoszthassa az életét valakivel, ám mivel habitusából fakadóan nem áll rendelkezésére töltekezési idő, hosszútávon hajlamos energiavámpírrá válni. Nem marad magára önmagával, ezért nem is tud ilyen módon töltekezni: inkább külső forrásból szerzi meg a stabilitáshoz szükséges mentális hátteret, sokszor mások erejéből táplálkozva.

Mi átlagemberek kicsit furcsának találjuk azt, amikor valaki minden körülötte élő emberrel intenzív energiacserét tart fenn a hét százhatvannyolc órájában: mi ehelyett inkább szeretünk visszahúzódni a csigaházainkba, és egyedül maradni a gondolatainkkal. “Nemrég itt voltak a szüleim és a testvérem, a három ember, akiket a legjobban szeretek a világon, de három nap után… tudod, sok volt már ez az egész. Jó volt velük lenni, ne értsd félre, de egyszerűen hiányzott már az, hogy egyedül legyek legalább egy órára” – mondta nemrég egy barátnőm, és tökéletesen tudtam azonosulni az érzéseivel. Vannak viszont emberek, akik ezt nem értik, érzik. Számukra az egyedüllét egyenlő a magánnyal, és még akkor is műmosolyokkal veszik körül magukat, amikor már párjuk mellett is csak a magány jut osztályrészükül. Magányosak, de legalább nincsenek egyedül.

Vajon mi lehet a jelenség hátterében? Ugyanaz, mint amikor az ember százasával olvassa a horoszkópokat, asztrológiai elemzéseket, jósokhoz jár és a pszichológustól várja a megoldást a problémáira. Amikor külső forrásból várjuk a megerősítést, valójában nem merünk magunkba nézni, félünk “kétszemközt” maradni önmagunkkal. Valószínűleg tudatalatti félelem ez, hiszen még magunknak sem merjük bevallani, hogy valami hiányzik: nem is tudjuk, mi lehet az. A belső űrt a felületes szemlélődő számára talán könnyű külső eszközökkel betölteni, de… egyre biztosabb vagyok abban, hogy valójában magányosak maradunk mindaddig, amíg önmagunk társaságában nem tudjuk jól érezni magunkat.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 11:10 
Főrémrímész

OH!

Magány és egyedül lét nem azonos. Mind kettőt lehet művelni társaságban is. És fordítva is.
A lényeg az írás végén, magunkat kell elfogadni előbb.
Tetszett az írásod. Max. igazat adok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 11:44 

Misi írta:
Magány és egyedül lét nem azonos. Mind kettőt lehet művelni társaságban is. És fordítva is.

Misi nagyon jól leírtad a lényeget! Egyetértek!
És ha valaki önmagával ki van békülve, akkor sosem fog félni tőle hogy meghallja a saját gondolatait.

Köszönöm az írásokat amiket hoztatok, igaz nem mindet tudtam elolvasni, de olvasgattam már múltkor is. :hug:
Marcsi ez a tiéd :hug: :hug:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 12:25 
Mesemondó

Köszönöm Ssuggi :hug: :hug:

Kedves tőled :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 12:30 
Mesemondó

Idézet:
Misi írta:

Ssuggi irta:
Misi nagyon jól leírtad a lényeget! Egyetértek!
És ha valaki önmagával ki van békülve, akkor sosem fog félni tőle hogy meghallja a saját gondolatait.

Malacka irásához én sem tudnék többet tenni ,legfeljebb azt ,szerintem a társas magánynál
még mindig jobb, az egyedüllét .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 12:36 
Mesemondó

Kép

Ma öröm ért :P

Telefonáltak a mobilszolgáltatómtól,
hogy kaptam egy hűség " KÖSZÖNÖM CSOMAGOT".

Több mindent tartalmaz ,még egy hónap ingyen netet is :hug: :hug:

Visitottam ,ahogy Malackámtól tanultam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jókat kacarászott a csajszi ,mikor elmagyaráztam ,hogy a kórházból be

tudok majd kukucskálni ide hozzátok ,annak örülök annyira :hug: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.02. 12:55 
Papírhajlító

Marcsika szia de jó hírt mondtál nekünk.Szuper jó . :hug: :hug: :hug:
Bár remélem nem maradsz sokáig de azért rendbe raknak:)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 212  Következő

Időzóna: UTC