Hogy én mennyit szenvedtem ezzel:

(Kattolható)
Igen, ez a tipikus "Jó a rajz, de a papír minősége a Wc-papírét súrolja".
Igazából még ez is a "Firka" kategória. Igazából azt akartam kipróbálni, mennyire tudok alapból női alakot rajzolni. Kezdésnek szerintem jó. Direkt az egyszerű pozíció, arra mentem rá, hogy minden részlet meglegyen, ne legyenek nagy átfedések és ne legyen nehéz lerajzolni. Így volt a leg kézenfekvőbb.
Saját vélemény, észrevételek:
1. Az arc szerintem jó lett.
2. A szemeivel (igen, itt direkt a "varázslós", fehéren világító szemei vannak) nem két percet kínlódtam. Hol nagyon buták lettek a szemei, hol egymáshoz képest kancsalok lettek. A végén már egy helyen a rotring át is lyukasztotta picit a papírt. Szerencse, hogy az utolsó, jól elkészült jobb szemnél...
Tanulság: Ezt még gyakorolni kell.
3. Kar: Először elég pálcika lett, aztán lett könyöke. Azzal is kínlódtam picit, de aztán sikerült normális könyököt adni a rajznak. Amolyan "végül is annyira nem volt nehéz" kategória.
4. Köpeny: Kicsit túl széles lett, de attól még jó így is.
5. Kézfej: Na ez volt a másik halálom... Ha tudnátok hányszor rajzoltam én ezt le... Nem tudok tisztességes ujjakat rajzolni. Aztán valahogy összehoztam. Gyakorolni, gyakorolni...
6. Derék: Ezt majdnem elsőre eltaláltam, csak picit kellett a végén radírozni, hogy jobban görbüljön a vonal.
7. Csizma: Ez se ment elsőre, de nem is kínlódtam vele sokat. Nem nagy cucc, ennek ellenére szerintem jó lett.
8. "Öv"/Gyöngysor: Színezés előtt raktam rá, mert akkor esett le, hogy hiányzik. Talán picit feljebb kellett volna raknom, de elfogadható.
9. Idomok: Vicces, de ezt nagyon könnyen megrajzoltam, pedig azt hittem sokat fogok szenvedni vele. Az első vonalak jól lettek belőve, csak picit finomítani kellett és voálá, már kész is lett.
10: Csuklya: Az első gagyi verzióhoz képest, amit kiradíroztam, szögletesítettem, így szerintem kifejezetten jó lett.
11: Lábak: Na, ez megint picit necces volt, de összehoztam.
12: Csípő: Szó-szó... Itt már kicsit megbántam a terpeszt, mert az oda hajló ruhát lehet túl vastagra rajzoltam. Bár vékonyabban, a lábakat közelebb téve meg hülyén nézett ki, így végül is maradt. Talán a leggyengébb pontja a rajznak, de a 70%-ban kész Ravent már nem akartam átszabni, mert féltem, hogy a jó részeket nem tudom újrarajzolni.
Összegezve: Szerintem a firka kategória ellenére is kifejezetten jó lett. Amúgy meg a modellt nem néztem rajzolás közben, csak néha előtte, így lehetne ez jobb is, több idő ráfordításával. Na, majd egyszer fogok A4-esre, "modellképpel" felfegyverezve Ravent rajzolni. Majd, sok-sok idő múlva.