menu 1
menu 2
menu 3
menu 4
menu 5

A Queen nyomában Budapesten

Budapest Sportcsarnok és Papp László Sportaréna
1986 májusában Brian Budapestre látogatott, hogy a Queen budapesti koncertfilmjéről egyeztessen a stábbal. Itt tartózkodása alatt a Budapest Sportcsarnokban megnézte a Status Quo koncertjét. Az épület 1999 karácsonyán leégett. 2003-ban épült fel helyén a Budapest Sportaréna, amely 2004-től viseli Papp László nevét. Itt lépett fel először a Queen + Paul Rodgers formáció 2005 április 23-án. És itt lesz a következő buli is 2008 október 28-án.
   
     
       
Vigadó-téri hajóállomás, Parlament
      A Queen 1986 július 23-án Bécsből a Vöcsök II. nevű szárnyashajóval jött Budapestre. Freddienek megtetszett a Parlament épülete, és megkérdezte, hogy nem eladó-e? :) A Vigadó-téri hajóállomáson több száz rajongó fogadta őket.
       
    Hotel Duna Intercontinental
      Itt szállt meg a zenekar 1986 július 23-28 között. Freddie az elnöki lakosztályban lakott, amelynek teraszán forgattak néhány emlékezetes jelenetet a koncertfilmhez. Például, ahogy Brian és Freddie gyakorolják a "Tavaszi Szél" című magyar népdalt, illetve ahogyan Rogert masszírozzák. Mai neve Mariott Hotel.
       
    Vörösmarty-tér, Váci utca, Ferenciek-tere
      A szálláshelyük közelében sétálgatva Roger érdeklődéssel figyelte a kelet európai autócsodát, a Trabantot, Freddie pedig a Luxus Áruházban vásárolgatott.
       
      Mátyás-pince
      Roger a séta után betért ide a stábbal ebédelni.
       
    Duna Korzó
      Itt filmezték le, ahogy John sétálgat a Duna parton, és egy angol kislány kivételével senki sem ismerte fel az utcán.
       
  Citadella
      A Gellért-hegy tetején lévő Citadella kerthelységében beszélgetett Brian Kóbor Jánossal, az Omega együttes énekesével. A helyet néhány éve lebontották.
       
  Budai-vár, Halászbástya
      Brian és Roger sétálgatott itt.
       
      Fonográf Sport Centrum
      A Queen tagjai itt találkoztak több magyar zenésszel, többek közt Zalatnay Saroltával.
       
      Császárkert
      Csütörtök este ebben a vendéglőben vacsoráztak a zenekar tagjai, "desszertnek" egy sztriptízműsort kaptak. A beszámolók szerint mindannyian igen jól érezték magukat :-)
       
  Margitsziget
      Brian itt bringó-hintózott a Vizipók nevű járgánnyal.
       
Népstadion
A Queen 1986 július 27-i koncertjének helyszíne. Több mint 70 000-en voltak ott. Ma Puskás Ferenc Stadion.
   
       
  Hungaroring (Mogyoród)
      Roger itt go-kartozott. És mivel nem volt elég zajos a masina, ezért több go-kartot is bőgettek a filmfelvétel alatt.
       
  Kongresszusi Központ
      1986 december 12-én itt tartottak a "Magic - Queen in Budapest" film díszbemutatóját, amelyen Brian volt a díszvendég, megérkezésekor rajongók fogadták őt a repülőtéren.
       
Kisstadion, Hotel Kempinsky
    Brian "Back To The Light" turnéjának budapesti állomása volt a Kisstadion 1993 június 27-én. Szálláshelye a Hotel Kempinsky volt, ahol sajtótájékoztatóját is tartotta. Megérkezésekor egy rögtönzött "mini közönségtalálkozót" tartott a repülőtéren, ahová ő maga invitálta meg a HQFC tagjait.
     
       
Petőfi Csarnok
A Hungarian Queen Fan Club-nak 1985 óta otthont adó kulturális központban kétszer is "történelmi jelentőségű találkozóra" került sor. Először 1998 október 12-én Brian látogatott el hozzánk a Petőfi Csarnokba, és egy nagyon barátságos hangulatú közönségtalálkozót követően adott koncertet az "Another World" turné keretében. 2002 augusztus 15-én pedig Roger "ugrott be hozzánk egy kis beszélgetésre", és egy rögtönzött koncertet is adott az egybegyűlt rajongóknak a V10 formációval.
 
     
       
      Felvonulási tér
      2002 augusztus 16-án, a Forma-1 Budapesti Nagydíjának kísérő rendezvényén szabadtéri ingyenes koncertet adott itt Eddie Jordan zenekara, a V10, amelynek vendége Roger volt.