Ez a nap tényleg remek volt!
..és tanulságos.. míg én szenvedtem a kormányzással SRY-nek sikerült egy olyan beállítást eltalálnia, amivel az ő hajója minden körülmény között (még 60Km/h-ás szél esetén is) irányítható volt.
Nekem néha sétálnom kellett egyik parttól a másikig, holnap tuti izomlázam lesz az erőltetett menetek miatt
DE, ha azokat a módosításokat én is megteszem, amit ő, akkor még ilyen hurrikánban is fogok tudni hajózni
A jelenség az volt, hogy erős szél esetén (ezek szerint) kiderült, hogy szélbefutó a ladikom, és ezért nem tudtam még szélből kifordulva, sem megfordulni, mert az orrát rögtön a víz alá nyomta, és ezzel lefékezte a hajót, amitől az nem fordult, csak átment tengeralattjáróba.
Ha még hátrébb tudom az árbocot rakni a jelenlegitől, akkor van esély rá, hogy ez a tulajdonsága megváltozzon. (jelenleg leghátul van, és még ez sem elég, még ha kb. 1cm-et hátrébb tudnám rakni, az lenne a jó)
Másik megfontolandó dolog, hogy a bulba súlyát csökkenteni, mert ezáltal is hátrébb tudnám a súlypontot vinni. (főként, ha az elejéből vágnék le egy darabot)
A másik fontos beállítási tényező, a vitorlák kifordulásának szöge, ha nem tud 90-fokban kifordulni, akkor ugyan csak kormányozhatatlanná tud válni!
Egy fontos tapasztalat, hogy mivel sétálgattam egyik parttól a másikig, sikerült kitapasztalnom, hogy a hajó képes ekkora hullámzásban is haladni 20-25Km/h-val, ami sztem azért nem olyan rossz teljesítmény.