köszönöm! tapasztaltam, hogy nem fogy, mert időközben megfestettem

de nem vagyok elégedett az eredménnyel egyelőre! leírom, hátha valakit érdekel... haragoszöld színezőt vettem, "military" zöld papírt próbálok előállítani:
először csak kb a színező 2/3át adtam kb 5dl vízhez. az első ív így elég halovány lett.
ezután hozzáadtam a maradékot, de ennek az árnyalata is sokkal világosabb, mint a színező, amit használtam.
a gond ezután jött. az első két ív a kicsit vastagabb, de puha papírból volt, azok remekül felitták a színezőfolyadékot. a második kettő a vékonyabb, csörgős fajta papír volt. ez valahogy nem akart átázni rendesen, amíg harmonikában volt. miután felakasztottam, nem is folyt végig rajta rendesen a színező, annyira keveset ivott fel

a hajtásvonalaknál is megállt a folyadék... így felakasztás után újranedvesítettem, végigfolyattam újra. a másodikat félbevágtam, és még a folyadékban elkezdtem kihajtogatni, így viszonylag átnedvesedett.
sajnos ezek sem lettek elég sötétek!
a legfurább az volt, hogy a színező alján elkezdett valami sűrű fehér zománcfestékszerű anyag lerakódni... nem tudom a papírból mostam-e ki valamit, vagy a színezőből csapódott ki valami (sajnos csak csapvíz volt kéznél)
nagyjából ennyi. holnap megpróbálom újrafesteni és/vagy hozok hozzá feketét.
egyébként én a papír egyik végét végigragasztottam duct tape-el. így kihajtogatásnál/fellógatásnál nem kellett félni, hogy elszakítom a nedves papírt!