Szervusz Géza
Köszönöm a hozzászólásodat és a felajánlást is, bár ez engem nem érint, de a többieket biztosan.
Ilyenkor sajnálom, hogy a modellezés, ennyire feledésbe merült MHSZ megszűntével. Az a néhány klub ami még működik, sajnos nagyon kevés.
Ez az "on-line szakkör" sajnos nem képes pótolni azokat a hiányosságokat, amit egy valóban működő, kézzel fogható szakkör nyújtani tud.
Hajót építeni, nem egyszerű feladat.
Az a nagyon sok irányban görbülő térbeli forma, ami egy hajót jellemez, kialakított egy speciális építési technológiát, amit kicsiben épp oly hasznos követni, mint nagyban.
Persze, a modellezők elég találékonyak ahhoz, hogy a komolyabb kihívásokat megkerüljék, lásd tömbös építést.
Még egy olyan egyszerű hajó, mint a footy amit most építek, az is tartogat néha meglepetéseket.
Erről képet majd később, mert jelenleg szárad a festése.
A Riva, kifejezetten kihívás.
Szépen megépíteni, nem egyszerű feladat, de nem lehetetlen.
Én ezért javaslom hozzá inkább a sok léces merevítést, és a diagonális palánkolást.
Sajnos, és ezért írtam a szakkör hiányosságát, ezt megmutatni cak akkor tudnánk, ha éppen építenénk.
Egy szakkörön belül, meg tudnánk mutatni a fogásokat, így viszont csak az marad, hogy megpróbálunk legalább hasonló építésről találni az archívumban képeket, és azt feltenni ide okulásul.
Ha jól emlékszem, neked a képeid között láttam néhányat.
Üdv Szilveszter