Szervusz Manópapa
Igen a gerinc egyben maradt így kezelhetőbb.
A tönkcsővel nem lesz gond hisz a sablonon már be van szerkesztve a hely csak át kell jelölni és bevágni illeszteni.
Addig viszont nem vágom ki amíg mindent nem csiszoltam össze, mert ha kivágom ott tutti el fog törni tehát majd az utolső összeállítás elötti pillanatban lesz a vágás.
A uszony vastagságon még gondolkodom mennyire lesz vékonyka ( de lehet nem sokkal ) és inkább csak elvékonyodó hisz a tönkcső maga 8mm külsővel készül majd.
A kormánylapát az meglehet, hogy vastag lesz.

De addig míg nem áll össze a gerinc és borda rendszer véglegesen addig ez mint látvány elem jó szolgálatot tesz.
A rajzokat természetesen rendelkezésre fognak állni csak egy kis türelmet kérek tőled és azoktól akiknek kell még.
Az alapgond, hogy az eredeti rajz egy kicsit csalóka torz valami oknál fogva, ráadásul mivel a bontás sem jó így nem is lehetett elsőre a legjobb rajzokat előállítani.
Változtak Szilárdka alaprajzai és most hogy ki van szabva ( annak ellenére hogy a gépen milliószor illesztettem őket NA JÓ VAN AMIT BENÉZTEM

) még mindig lesz mit változtatni már látom, ráadásul jelenleg még csak CDR (coreldraw) formátumban van meg az összes rajz.
Ezen is dolgozom még, hogy legyen egy teljes készlet.
De ahogy összeáll ígérem jelzem és megosztom mindenkivel akinek csak kell.
Lényeg, most el kell jutni vele arra a szintre, hogy a gerinc, borda és a merevítő összekötő lécekkel egy egységet alkotva a váz összeálljon.
Ha ez meglesz akkor a rajzok is véglegesíthetőek és akkor lesz külön topik is ahol megindul a teljes körű publikálás.