Szia Compot!
Egy ilyen hajótest kb. 5szöri durva glettelését - és természetesen 5x csiszolását - követően lehet a végleges felületkikészítést elvégezni. Én elsőként "puha", közönséges faglettet használok, a vége felé keményítek, valamilyen kétkomponensű glettre váltva. Ez ahhoz kell, hogy a megfelelő ívek "beálljanak". A legkisebb "rece-rica" vagy "púp" vagy "lap" is előjön majd amikor a 0,5-ös mahagóni furnért ráfeszíted. Ott már nincs glettelés!!! Csak 180-as papír indításnak, 200-400-as papír egyelőre szárazon, hogy "kijöjjenek" a mahagóni "szemei". Utána két módszer közöl választhatsz. A lakozzós vagy a gyantázós. A lakkozósnál mint egy japán teadoboznál, lefújod 2 - 3 réteg lakkal, az adja a felület fényét. A gyantázós már nehezebb, főleg a külső felület felpolírozása, viszont ez adja az igazi "cserebogárhéj" feelinget.
A modellépítésnél kategóriák vannak mondjuk egytöl ötig. Az ötös az "advanced" vagyis haladó. A RIVA egy 6 kategória, aminek rövödítése MHRN, vagyis Még Haladónak is Rohadt Nehéz

Negatívum, sajnos kihagytad a lehetőséget a váz építésénél a manópapa által is emlegetett szélperem beépítésének, ami szépen tarthatta volna és megvezette volna a fedélzeti mahagóni peremet.
Vigasztalásul, ha elsőre nem sikerül, akkor 0.5 - ős mahagóniból még "ráfér" legaláb egy réteg, és máris készíthetsz a "diagonál" furnérozást.

Én is beléptem abba a klubba aminek tagjai ilyeneken elmélkednek: hogyan kaparjunk le két réteg elcseszett laminálást balsatestről vagy 8 - vagy 10 mm vastagságig építhetünk elcsiszolt hajóorrt epokittből??
Hidd el te is tagja leszel, de többet tanulsz a megoldásából, helyrehozatalából mint egy drága szakkönyvből.
Sok sikert az építéshez, Géza