SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 02. - 18:03

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 21:46 

Köszi Belo a lehetőséget.
Bár nem tudom nem lenne-e még korai, mert a Cockatoo-m kb nyár közepére jön meg. Mindenesetre azért egy vitorlaszámot szeretnék lestoppolni, a hajó meg majd ha megjön, úgyis akkor lesz besorolva. Szóval a vitorlaszám, amit szeretnék az a HUN69. Ezt szívesen lefoglalóznám!!
Köszi Zsolt

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_33 2007 jan. 24. - 21:58-kor.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 21:51 

Ok, tudomásul véve. Amint a kész állapot közelébe jutok, egyeztetünk.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 21:58 

riplak írta:
Köszi Belo a lehetőséget.
Bár nem tudom nem lenne-e még korai, mert a Cockatoo-m kb nyár közepére jön meg. Mindenesetre azért egy vitorlaszámot szeretnék lestoppolni, a hajó meg majd ha megjön, akkor is besorolható lesz. Szóval a vitorlaszám, amit szeretnék az a HUN69. Ezt szívesen lefoglalóznám!! Persze ha most kell a hajószám is, azt Rád bíznám. Nekem nyolc... oké! Legyen a HUN008. No, a végére mégis kitaláltam. de ezért nem írom újra a mondókámat.
Köszi Zsolt

A hajószám sorrendben megy a felmérő által. Ott nincs választási lehetőség, ha elöbb jön esetleg egy hajó. Ha a két Déry hajó ne adj isten nem készülne el amíre a tiéd megjön, akkor a száma a tiédnek elöbbre vándorol. Kivéve a vitorlaszámot amit máris foglaltam részedre:-)

Jó tudni, hogy Cockatoo-d lesz :-)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 22:01 

Szia Belo!
Nem gondoltam, hogy itt vagy, közben átírtam mégis a mondókámat. Persze kihagytam a hajószámot. A fontos nekem a vitorlaszám! Azt meg köszi!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_33 2007 jan. 24. - 22:05-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 22:04 

A Gadgetet el kellett hagynom, mert ahogy Te is tapasztaltad a Housemartinékkal kapcsolatba kerülni nem semmi... A többiek pedig, akiket megkerestem nagyon kedvesek, készségesek voltak Angliában is, Amerikában is, Ausztráliában is, Németországban is.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 24. - 23:21 

riplak írta:
A Gadgetet el kellett hagynom, mert ahogy Te is tapasztaltad a Housemartinékkal kapcsolatba kerülni nem semmi... A többiek pedig, akiket megkerestem nagyon kedvesek, készségesek voltak Angliában is, Amerikában is, Ausztráliában is, Németországban is.

Szerintem nem vesztettél sokat. Craig Smith-el Obsession ügyben beszéltél?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 6:53 

Nem, vele nem. Ez a hajó nem érdekelt, mert nem találtam olyan eredménylistát, ahol több ilyen hajó szerepelt volna, ezért nem mérhettem fel, hogy tényleg mit tudhat ez a hajó. Az italikot, a gadgetet, a cockatoo-t találtam olyannak, hogy a legjobb átlagteljesítménnyel rendelkeznek. Ide tartozik a disco is, de az már a Tiéd :) ! Az italiko nagyon drága, a gadget egy picit "régi" konstrukció, de nagyon tetszett, de aztán az elérhetőségük a hozzáállásuk miatt el kellett vetnem azt is. Maradt a cockatoo, ami azért nem maradék... Arra a hajóra figyeltem fel elsőre, csak belejött a képbe a gadget... A CM Yachton keresztül veszem meg, ők nagyon készségesek voltak. Rögtön küldtek katalógust, készségesen, gyorsan válaszoltak a kérdéseimre.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 8:00 

riplak írta:
Nem, vele nem. Ez a hajó nem érdekelt, mert nem találtam olyan eredménylistát, ahol több ilyen hajó szerepelt volna, ezért nem mérhettem fel, hogy tényleg mit tudhat ez a hajó. Az italikot, a gadgetet, a cockatoo-t találtam olyannak, hogy a legjobb átlagteljesítménnyel rendelkeznek. Ide tartozik a disco is, de az már a Tiéd :) ! Az italiko nagyon drága, a gadget egy picit "régi" konstrukció, de nagyon tetszett, de aztán az elérhetőségük a hozzáállásuk miatt el kellett vetnem azt is. Maradt a cockatoo, ami azért nem maradék... Arra a hajóra figyeltem fel elsőre, csak belejött a képbe a gadget... A CM Yachton keresztül veszem meg, ők nagyon készségesek voltak. Rögtön küldtek katalógust, készségesen, gyorsan válaszoltak a kérdéseimre.

Annak idején azért nem vettem Cokotoo-t, mert sok lett volna a szállítási idő. Obsessionban az a jó, hogy hihetetlen precíz a Craig Smith. Szóval biztosan jó hajót csinál. Az öregecske TS2-m nagyon össze van rakva. És szerintem az a legszebb IOM.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 10:31 

Újabb kérdésem van: Az angolból úgy tűnik, hogy az IOM nem engedi a habmagos hajókat. Mivel én polisztirol hab magra építek, ezek szerint a héj elkészülte után ki kell azt vennem?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 15:19 

Andras írta:
Újabb kérdésem van: Az angolból úgy tűnik, hogy az IOM nem engedi a habmagos hajókat. Mivel én polisztirol hab magra építek, ezek szerint a héj elkészülte után ki kell azt vennem?

Ezek szerint...... :-) Már csak azért sem, mert akkor nem tudják ellenőrizni, hogy miből építetted...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 19:46 

Belo írta:
Andras írta:

Ezek szerint...... :-) Már csak azért sem, mert akkor nem tudják ellenőrizni, hogy miből építetted...

Hmmm....kár. Jó merevséget adna a testnek. Meg persze a pótmerevítők elkészítése is időbe kerül.
De ha ez a rendje, nincs mit tenni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 25. - 19:55 

Andras írta:
Belo írta:
Andras írta:

Hmmm....kár. Jó merevséget adna a testnek. Meg persze a pótmerevítők elkészítése is időbe kerül.

Erről jut eszembe egy történet, ami téged is érint. 92-ben csináltattam egy hajót a Fűkével. (Ezzel megy a Hegymegi most HUN177) Vért izzadtam vele, mire hajlandó volt a hajó orrába merevítést rakni és a farából kivenni azt. Végre nagy nehezen belement.

Ezzel a hajóval kezdtem jól menni és a Fűke onnantól kezdve így épített Kalózt. Nem feltétlenül ettől lettem jó, de tovább erősítette a hitem, hogy nem okoz hátrányt ha itt ott puha a cucc.

A TS2-öt állandóan berepesztem, mert annyira puha. Szóval szerintem nem baj.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 26. - 9:34 

Belo írta:
Andras írta:
Belo írta:
Andras írta:

Erről jut eszembe egy történet, ami téged is érint. 92-ben csináltattam egy hajót a Fűkével. (Ezzel megy a Hegymegi most HUN177) Vért izzadtam vele, mire hajlandó volt a hajó orrába merevítést rakni és a farából kivenni azt. Végre nagy nehezen belement.

Ezzel a hajóval kezdtem jól menni és a Fűke onnantól kezdve így épített Kalózt. Nem feltétlenül ettől lettem jó, de tovább erősítette a hitem, hogy nem okoz hátrányt ha itt ott puha a cucc.

A TS2-öt állandóan berepesztem, mert annyira puha. Szóval szerintem nem baj.

Kicsit off itt, de sajnos a Füke hajókat nem kell bemutatni. A mi hajónk is az. Zsolti szerencséjére még megúszta a nagyobb gondokat, nekem viszont sok munkámba került, hogy versenyképes maradjon. Az öregnek a fa építésű, valóban kitűnő kalózokkal szerzett nevét sikerült mára teljesen leamortizálnia.

Visszatérve a modellvitorlázáshoz, szerintem a keménységnek az árboc-kílbox-vantni-fockbekötés háromszögben van elsősorban jelentősége. (az achterstag feszítés lényegesen kisebb - ha attól is deformálódik a test, akkor már régen rossz). Egyébként én jobban kedvelem a merev hajókat, amíg ez nem megy a súly rovására.

Nagyon szép eloxált alucsöveket vettem árbocnak. 10x1-est gondoltam az 1-2 riggnek, 12x1-est a 3-nak. Ellenvetés, vélemény?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 26. - 9:40 

Andras írta:
Nagyon szép eloxált alucsöveket vettem árbocnak. 10x1-est gondoltam az 1-2 riggnek, 12x1-est a 3-nak. Ellenvetés, vélemény?

Nézd meg az osztályelőírást. Ott még az ötvözetet is meghatározza.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 26. - 10:31 

Igen, az anyag rendben is van, de a 10x1-es vékony lesz. Rámérek azért majd, ha nem jó, akkor elhasználom bumnak, az árbocokra meg marad a 12x1-es.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra