Sziasztok!
Elolvastam a hozzászólásokat, és meglepve vettem észre Gyula hozzászólását, mivel eddig erről a fórumról nem volt tudomásom, csak most tudok válaszolni Belotól kaptam infot, hogy itt is megy az élet).
Először is üdvözöllek benneteket.
gyula írta:
Ebben a kerdesben sajnos a Naviga szabalyzata nekem sem tunik eleg egyertelmunek.
Ez a szabalyzat tulajdonkeppen az ISAF Marblehead szabalyzatanak egy regebbi kiadasa, amit a Naviga atvett. Erdemes lenne megkerdezni ez ugyben Sailort, ot a masik forumon lattam csak jelen, mert o tobb VB-is reszt vett, kene tudja. En eddig ahol voltam, az Europa kupan is, a kutya sem kerdezte melyik melyik rig
Hanem erdekes lehet a kovatkezo ajanlas Bantocktol, igaz ez az ISAF Marblehead osztalyra szol.
http://www.sailsetc.com/downloads/MIM_02_Marblehead_rigs.pdfNos az a helyzet, hogy az F5-M kategóriában lehet A, B, C vitorla készlet amit felmérnek. ezek teljes felületüek lehetnek. ezek alatt lehetnek olyan készletek, amelyek megadott valamennyi méretei nem kehetnek nagyobbak a felmértnél. Pl.: A grósz 212cm magas és 32 cm széles ezt elnevezzük A1 nek és rá is írjuk. Most ez alat lehetnek olyan vitorlák A2, A3 stb amelyeknek a szabályzatban megadott méretei nem lehetnek nagyobbak az A1 felmért vitorlánál. A B és C sorozat hasonlóan értendő.
Remélem elég világosan írtam, de ha mégsem és kérdéseitek van a témával kapcsolatban tegyétek fel, hogy megadhassam a válaszokat! (Ha tudom.)