SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 04. - 0:02

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 25. - 10:07 

Kedves János!

Nem tudom, hogy a hozzászólásod a nálam tett látogatásod előtt vagy után íródott, de itt van néhány válasz a kérdéseidre.

- A csúcstávolság a főorsba dugott csúcs és a szegnyeregbe dugott állócsúcs között értendő. Igen, lejön belőle a tokmány vastagsága és a szegnyregbe dugott forgó csúcs vastagsága. A hossz és a keresztszán kialakítása határozza meg, hogy egymenetben meg tudod-e munkálni a teljes hosszat. Mivel az én gépem kombinált gép, láttad, hogy nálam nem megy egymenetben. :cry:
- A főorsó furat végig értendő. Ez nálam 25 mm.
- A burkolt valószínűleg egy kombinált vonó/vezérorsó -t rejt. Az ilyen "kis" gépeken ez szinte mindig így van.
- A tálca általában nincs egybe öntve a géppel. Az, hogy jár-e hozzá azt csak a kereskedő tudja megmondani. Nekem úgy rémlik, hogy régi E1N gépeken is az ágy külön volt rászerelve az öntött alapra és ott az alappal egyben volt atálca. :-)
- A bőségesebb leírást az én gépemről át tudom küldeni. Sok mindent tartalmaz de például nincs benne, hogy milyen csapágyon fut a főorsó. Az autód műszaki leírásában sincs benne, hogy hány darab és milyen méretű és minőségű csapágy van benne. :twisted:
- A leírásban benne van, hogy a cserkerekek milyen kombinációja milyen emelkedést okoz metrikus és Withwort-os esetben is. :lol:

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 25. - 18:15 

"otako" fórumtárs szakszerű magyarázatát kiegészíteném annyival, hogy a csúcstávolság mindig a legnagyobb befogható tengely méretét jelenti, nem a legnagyobb megmunkálható hosszúságot, mivel a csúcsra fogott tengelyt még menesztővel is fel kell szerelni magától forogni a csúcsok között máskülönben nem fog, valamint ha szükséges állóbábbal megtámasztani akkor megint csak beszorulunk a báb és valamelyik csúcs közé.

Sajnos a János által linkelt kép elérhetetlen jelenleg, de a méret és a súly adatok már egy jól használható gép látszatát keltik csak arra azért legyél figyelemmel, hogy a felszerszámozás nagyon sokba fog kerülni, mert a gép tömegével arányosan a kiegészítők mérete és tömege is nő, ha kicsúszol a hobby kategóriából akkor elég durva árakkal kell szembesülnöd.

A hobby kategória nálam: 300-500 mm csúcstávolság, 300-500 W teljesítmény, 30-50 kg tömeg, 80-120 mm tokmány, gépi előtolás-menetvágás, hossz; kereszt és kézi-szán.

Megnéztem, ma bejött a kép, jó kis gépnek látszik! Így meg még jobb is lehet:

http://www.cruz.hu/machine/kombi/bvb253.html

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára airfoil6205 2009 nov. 28. - 10:48-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 nov. 27. - 22:49 

üdvözlet és köszönöm a válaszokat

Az látogátás után íródott ... a sok információnak le kell tisztulnia.

Nekem müjödik a kép, rákattintok a kis képre megjelenik a képfeltöltő oldal 1 nagyobb képpel aztán ha arra is kattintok akkor teljes méretben nézhetem.

Bár lehet pont volt valami karbantartás...

A kiegészítők költségeivel tisztában vagyok az az sejtem hogy sok lesz a vége de apánként nem lesz az olyan megterhelő mint 300at egyszerre kiköhögni. enyni pénzel még az is abaj hogy már egyben tartani is nehéz...

Minden esetre már alig várom hogy gyárthassak 1 kis orgácsot. Az utóbbi időben anynit foglakoztam a témával hogy álmomban is esztergákat látok :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05. - 0:08 

üdv

NA a kinek mit hozott a télapó?
Nekem semmit... legalábbis semmi olyat amivel fémet tudnék forgácsolni.

Itt 1 komplett műhelyt árulnak berendezve 4 millióért. (Ha jól értem amit oda írtak).
Most szíveskedjetek megnyugtatni valami olyasmival, hogy valóban jó az ár hisz csak a gépek kiteszik és a tetejében ott van a telek rajta az épülettel... DE :!: :!: ezért vagy azért ez mégse olyan jó vétel. (teszem hozzá szívesen élnék ilyesmiből, és nem ragaszkodom a nagyvárosi életformához)

http://www.multiapro.firmcenter.com/ing ... 20eszterga

Vagy kérdezem máshogy: milyen buktatói vannak 1 ilyen nagyobbacska műhelynek? Én 1-et tudok elképzelni, hogy nem tudok megrendelést felhajtani.

szóval írjatok

Továőbbá jól jöhet valakinek az infó: a praktikerben lehet kapni kb 150ezerért kis erba esztergát COMPACT 300. erről a márkáról jókat olvasam össze...

A másik ami engem is érdekelhet bár 1 kicsit idegenkedem az 200ezerért van kirakva hyundai márkanév alatt. csúcstáv 500 motor 370W. kb 110 kiló.
találtam róla neten bőséges leírást gyakorlatolag a boltban mellé kirakott könyvet sok képpel meg szöveggel a különböző részletekről. Amit ugye hiányoltam nemrégen atöbbi gép mellöl. Holott azoknak van saját lapja meg forgalmazója stb...
Be is akartam linkelni de mikor másodjára próbáltam egyszerüen nem nyitotta meg a gépem mert trojai vírust jelez a védelem és bontja akapcsolatot. az eszem megáll ... sajnos elsőre nem néztem át az infót
minden esetre a kérdés a szokásos hallott e már valai erről a masináról ? és mit ?

írjatok írjatok

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05. - 0:49 

A kitartás gyümölcse:

http://www.hyundai-powertools.hu/WinZip-ek/61.pdf

Ez már méret és forma ügyileg is leírás... példát vehetne a többi cég is :!:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05. - 10:28 

Üdv,

nem tudom volt-e már, esetleg ezt is érdemes megnézni, az árak elég normálisak. Egyik másik gépet 3D-ben meg lehet forgatni. :lol:
http://www.uni-max.hu/femmegmunkalas/

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 05. - 13:14 

kösz a linket

Már néztem ezt a céget és szeméylszerint kizártam a lehetségesek közül mert a kicsik kicsik a nagyok meg nagyok :D
Akarom mondani nem forgalmaznak (a lap tanulsága szerint ) az általam megcélzott méretű gépet.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 15. - 11:25 

Adjon Isten.... (nekem esztergát) :D

Jelentem még élek... bár 1 kicsit azért krahácsolok. de ki nem.

Látom az urakat nem nagyon izgatta fel a komplett eszterga műhely 4 millióért hátzzal telekkel. Minden esetre nekem okozott némi szívdobogást.

jelentés vége

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 24. - 20:19 

üdv

Kellemes ünnepeket mindenkinek...

Az elmúlt időben azt hiszem kitaláltam hogy mekkora és miylen gépet akarok. Kicsit nagyobb kicsit (sokkal drágább) és így tovább.

Ngyon jó lenne ha valaki meg tudbá mondani:
hogy pl egy 750es e1n vagy e2n az alsó része nélkül milyen nehéz? Értem én hogy de abban van a motor meg 1-2 cucc de emgem speciálisan csak a felsőrész tömege érdekelne.

köszi

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: B.U.É.K
HozzászólásElküldve: 2009 dec. 31. - 19:11 

Kedves Fórumtársak!

Mindenkinek az Új Esztendőre, egy kicsit több jövedelmet, egy kicsit több egészéget, egy kicsit több szeretetet, egy kicsit több modellezésre szánható időt kívánok, mint eddig volt. :-)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 jan. 28. - 17:11 

Üdv mindenkinek!

Ideje megindítani a topicot egy idei bejegyzéssel!

Sok hozzászólás volt, hogy mire NEM alkalmas egy AT-125 mini eszterga. Néhány kép arról, hogy mire alkalmas.

"Tömegtermelésre", ha pl. 8mmx8mm -es görgőket akarsz készíteni :lol: :lol:

Kép

Kép

Vagy horgonycsörlő bakot, 16-os alurúdból

Kép
Kép

Az idő szűkössége miatt nem fényképeztem végig a munkafolyamatot, de ha az alkatrészek a helyükre kerülnek, arról is teszek fel fényképet.

Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Forgácsgépek
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 05. - 17:42 

Tiszteletem,

itt egy nagyon jó oldal Kínából érdemes csemegézni és főleg az árak érdekessek.

http://www.machinetools.com/us/machines ... country=48

Üdv. máv275 :)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Vélemény
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 06. - 21:51 

Tiszteletem,

Kedves kolégák szeretném kérni a véleményeteket főleg tapasztalattal rendelkezőket erről a kis esztergáról (ERBA300).

http://stores.shop.ebay.de/MATOTOOL

Kép
http://kephost.com/images/50ERBA3001.jpg

Üdv. máv275

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára máv275 2010 feb. 08. - 21:10-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: üdv
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 06. - 22:55 

Üdv

Őrömmel megnézném az árakat illetve a nézném az én kiszemeltemet is de sajnos nem látom....

cq9332a

Az árakat főleg nem...
De ha olyan jók, és földi halandó ember is képes onnan rendelni akkor légyszi avass be hogy mit kell nyomni illetve hová kell nézni.

A kis erba meg állítólag jó arra amire való, és itt abba is hagyom mert tapasztalatom nincs túl sok...
Viszont mikor én néztem hogy hol mi mennyi akkor eleve kizártam a márkát mert ugye 2 fajtát árul a kicsit ami nekem kicsi a nagyot ami meg szerintem drága a méretéhez és a tudományához képest.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: re
HozzászólásElküldve: 2010 feb. 08. - 21:00 

Szervusz NmJ,

nem minden gépnél van ár , de ami a mi katagóriánk ott van , teljesen a jobboldalon lassan görgetve találsz árakat $ - ban.

ez egy bécsi cím most a hónap végéíg akciós 395€ nincs 100e.Ft és a tartozékok is elfogadható áron vannak , azt nem tudom , hogy a 300W mire elég ezért kértem , hogy esetleg már gyakorló kolégák mondjanak róla véleményt. Átvehető személyesen és szállítással is , (száll. klts. 49,00 € )

http://stores.shop.ebay.de/MATOTOOL

Üdv. máv275 :)

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 257 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra