fafner írta:
Üdv mindenkinek!
Mostanság regisztráltam, de a fórumot már érgóta nézegetem. A helyzet az, hogy életem első hajó modelljét szeretném elkészíteni... Ami a nehézséget fokozza: magam szeretném megtervezni a hajót:D Tudom öngyilkosságnak tűnik, de hát szeretnék valami egyedit készíteni...
Nézegettem a topicokat és nem tudtam eldönteni, hogy hová is írjak végül (mivel ezt olvastam a legtöbbet -és úgy gondolom talán ide is tartozik leginkább-) ide írtam be (de a jövőben tervezek -ha lehet- csinálni saját topicot is, oda is szívesen és tárt karokkal várnám majd a kritikákat, legyen az építő, vagy romboló hatású is

Tehát a hajó: a topic elején láttam egy szép darabocskát, aminek az oldalára ez van írva: ORION
A hajóm teste nagyon hasonló lenne kinézetre, csak annyi, hogy hosszra viszont 70 cm, szélességre pedig 30 cm-el számolok... És ha minden igaz akkor egy gőzgépet raknék bele...
A kérdésem az lenne, hogy mekkora legyen a magassága, vagy tehát inkább a mélysége a testnek... Ezen dilemmázok... Nagyon nagyon hálás lennék, ha valaki segítene kedves mester emberek!!!
Előre is köszönöm, és elnézést a hosszú irományért...
fafner
Üdvözöllek a fertőzöttek között
Kezdjük az elején.
Hajót tervezni, nem egy nagy ördöngösség, de rögtön első hajónak?
Ha megtetszett az Orion, megjegyzem egy igazán szép hajó, akkor miért nem azzal kezdesz?
Megvan a teljes rajzkészlete, így ha gondolod, és adsz egy email címet, el tudom küldeni.
A hossza k.b. 70 cm, így az elképzelésednek meg is felelne, ráadásul, viszonylag egyszerű építésű.
Ha csak a testet építed meg, és arra tervezel felépítményt, egy egyedi hajót kapsz végeredménynek.
Igazából egy tökéletes TID TUG alap lehet, ami lehetővé teszi a gőzgépes megoldást.
A TID TUG :
http://www.medwaymaritimetrust.org.uk/t ... index.htmlÜdv Manópapa