batali írta:
Tisztelt Feco1!
Vannak akik - mint a TT65 is írták - az RG65 szabályai szerint szeretnének versenyezni és vannak akik nem.
Nagyon sokan csak olvassák a fórumot de nem írják le a véleményüket. Elképzelhető, hogy kevesek igazat adnak nekem abban, hogy az RG65 egy versenyosztály a maga szabályaival.
Szerintem mindenki olyan hajót épít, amilyet kedve tartja, vagyis
senki nincs korlátozva. Az persze más kérdés, ha versenyezni is szeretne az ember, nyilván ez jár némi korláttal, mert nem sok értelme van olyan hajókkal vesenyezni, melyek nem összemérhetők.
A TT-65 csíbor szerintem RG-65 hajó, legalábbis nem tudok róla, hogy SRY mester olyan változtatást eszközölt volna rajta, ami miatt nem fér bele az RG-65-be (ha tévednék javítsatok ki).
Ha valaki mégis módosított rajta, és kikerült az osztályelőírás keretein kívül, ahhoz joga van, nyilván fontosabb volt számára a kísérletezés, mint a verseny. Ha közben mégis meggondolta magát, és szeretne versenyen indulni, akkor nem várhatja el, hogy az előírások betartásával építők alkalmazkodjanak hozzá.
Igazából nem értem, hogy a kezdő vagyok állapot, miért zárja ki az osztályelőírásokat, én is az első 65 cm-es hajót építem, és nem érzem, hogy az előírások szerinti építés nehezebb lenne, ellenkezőleg, azt érzem könnyítés, hogy kitaposott úton járhatok.