Üdvözöljük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mátészalkai Megyei Tagintézményének honlapján!

 

Tisztelt Szülők, Partnerek!

 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a tagintézményünk feladatellátását 2021. április 19.-től figyelembe véve a 177/2021. (IV.15.) Kormányrendelet és a 21/2021. (IV. 16.) EMMI határozatot, valamint a tagintézmény munkatervében meghatározottakat, a következőképpen valósítjuk meg:
A fokozott higiéniás előírások és a tagintézményünk helyi járványügyi protokolljában megfogalmazottak figyelembevétele mellett újra indítjuk a személyes jelenléttel megvalósuló komplex szakértői vizsgálatokat. 

Tagintézményünkbe a belépés és benntartózkodás során, a szülők és kliensek részére kötelező a szájat és orrot eltakaró szájmaszk viselése, valamint a kézfertőtlenítés elvégzése, kesztyű használata jelenleg is javasolt! A bejárat mellett ennek megvalósításához kézfertőtlenítő folyadékot helyeztünk ki, amelyet minden belépőnek kötelező használnia.

A koronavírus-járványra való tekintettel CSAK A VIZSGÁLANDÓ GYERMEK ÉS a 2 SZÜLŐ/gondviselő LÉPHET BE az Intézményünkbe, gyámság esetén a VIZSGÁLANDÓ GYERMEK, a GYÁMJA ÉS a NEVELŐSZÜLŐMÁSIK CSALÁDTAG / ROKON SZÁMÁRA A BELÉPÉS NEM LEHETSÉGES, ettől eltekinteni nem áll módunkban!
Javaslom, hogy amennyiben személyesen szeretnének ügyet intézni, előtte telefonon, vagy e-mailben kérjenek időpontot a szakszolgálati titkártól.A fertőzés veszély csökkentése miatt ügyintézés esetén csak 1 gondviselő tartózkodhat intézményünk területén.(amennyiben módjában áll,részesítse előnyben a telefonos, postai vagy e-mail-es ügyintézést)
Telefonszámunk: 06-44/300-190; email: szakertoi2@gmail.com
A szakembereinkkel személyes konzultációra a fogadóóráikon van lehetőség, amelyek időpontjait honlapunk/elérhetőségeink fülön találják. Ebben az esetben is tartsák be a higiéniás szabályzatban meghatározottakat.
Csak olyan gyermeket/tanulót és gondviselőjét fogadunk a vizsgálaton, aki egészséges, nem mutatja a COVID19 tüneteit.Orvosi ellátás alatt álló, vagy karanténban lévő gyermek és szülője Intézményünkbe NEM LÉPHET BE!  A szakértői vizsgálat megkezdése előtt egy nyilatkozatot szükséges kitölteniük azzal kapcsolatban, hogy gyermekük egészséges, nem járt az elmúlt időszakban külföldön, nem találkozott COVID-os beteggel, nem volt hatósági karanténban az elmúlt időszakban. Ezen nyilatkozat birtokában tudjuk a vizsgálatokat elvégezni. Kollégánk érkezést követően érintésmentes hőmérséklet mérést fog végezni, melynek eredménye meghatározza az épületbe lépés lehetőségét!!Amennyiben a szakember fertőzés tüneteit tapasztalja a vizsgálat elmarad, másik időpontra tolódik.
A mennyiben az időjárási körülmények engedik, akkor a teraszon várakozzanak, miután bejelentkeztek a vizsgálatra, rossz idő esetén a folyosón várakozzanak, a védőtávolságot megtartva, legalább 1,5 méterre a többi szülőtől, klienstől. Ha a gyermekük lázas, levert vagy köhög, kérem, ne hozzák a vizsgálatra, telefonon vagy e-mailben jelezzék ezt számunkra és vigyék el a gyermekorvoshoz. Az orvosi diagnózist szíveskedjenek ebben az esetben jelezni számunkra, írásban postai úton, az orvosi igazolás másolatát mellékelve. Újabb időpontot csak akkor adunk, ha orvosi igazolás támasztja alá az egészséges állapotot!A vizsgálaton valamilyen okból a gyermek, vagy tanuló nem tud megjelenni, akkor kérem erről telefonon, vagy e-mailben tájékoztassanak minket.

Kérjük, készítsék fel gyermekeiket arra a látványra, hogy szakembereink maszkban, esetleg plexi arcvédőben és védőkesztyűben fognak dolgozni! AZ ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSA KÖTELEZŐ!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vizsgálat megkezdéséhez a szülői felügyeletet gyakorló mindkét szülő jelenléte szükséges, amennyiben ez nem lehetséges, a vizsgálaton megjelent szülő a távollévő szülő képviseletére jogosult, ha ezzel kapcsolatosan nyilatkozatot tesz (a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló 15/2013. (II.26.) EMMI rendelet 14. §. (2) bekezdés alapján)

A vizsgálatra hozzák magukkal saját és gyermekük személyi okmányait, TAJ kártyát, lakcímkártyát, a gyermek oktatási azonosító számát (diákigazolvány/oktatási azonosító kártya), ambuláns papírjait, gyámságot, vagy felügyeleti jogot igazoló dokumentációt!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy jelentős késés esetén a vizsgálatot nem áll módunkban elvégezni. Legyenek szívesek az időpontot betartani, hogy a késés miatt újra ne kelljen visszahívni a gyermeket a vizsgálat befejezéséhez!

A vizsgálatok összetettek, így azok hosszabb időt vehetnek igénybe, javasoljuk, gondoskodjanak gyermekük étellel, itallal való ellátásával!

Együttműködésüket köszönjük!

 Vigyázzunk egymásra! 

 

 

                             83573056_669560937121245_8721369314336178176_n

 

 
Honlapunk segítségével szeretnénk tájékoztatni Önöket a Mátészalkai Pedagógiai Szakszolgálat:
  • alapvető működési tevékenységeiről
  • a szolgáltatás igénybe vételének módjairól
  • elérési lehetőségeinkről (letölthető nyomtatványok)
  • fontosabb szakmai jellegű információkról
  • a tagintézményben dolgozók elérhetőségéről és szakmai tevékenységéről
  • szakmai működésünkhöz kapcsolódó friss információkról

Ha gyermekével bármilyen jellegű (nevelési, tanulási, magatartási, beilleszkedési, stb) problémája van, forduljon bizalommal hozzánk!