Bemutatkozás
 
Honlap
Bemutatkozás
Alapítólevél
A beagle
Standard
Kedvencek
Fénykép gyűjtemény
Vendégkönyv
Visszajelzés
Elérhetőségek

 

2005 nyarán pár beagle tulajdonos elhatározta, hogy kutyáit szeretnék kutyaiskolában oktatni. A kor adta lehetőségeket kihasználva, a társaság a webes fórumokon tartotta a kapcsolatot, keresték a megfelelő kutyaiskolát. Szegeden és környékén több nagyon színvonalas kutyaiskola is található nehéz volt a választás. Végül sikerült találunk megfelelő helyet, ahol adva voltak a feltételek /terület, oktatók, megközelíthetőség/. Meghirdettük, és sokan eljöttek kipróbálni. A kutyák jól érezték magukat, okosodtak, a szünetekben nagyokat bandáztak. A gazdik egyre jobban összecsiszolódtak kutyáikkal, és közben sokat beszélgettek egymással. Rájöttek, hogy a problémáik hasonlóak és együtt könnyebben megoldhatóak. Innen pedig már egyenes út vezetett a klub megalakításához.

Sokak számára furcsa volt az ötlet. Pedig csak idehaza lehet szokatlan. Külföldön, például a fajta őshazájában, regionális klubokba tömörülnek a kutyatartók. Az ilyen klubok tanácsadással, kennel és kölyök információval, adott fajta mentésébe való bekapcsolódással, programok szervezésével segítik a hozzájuk fordulókat. Kapcsolatot tartanak a tenyésztőkkel, más helyi és regionális szervezetekkel a közös cél: a kutya és a kultúrált kutyatartás érdekében.

Az alapítólevelünkben rögzítettük, hogy mik a céljaink, és azt is, hogy mely tevékenységekkel nem óhajtunk foglalkozni:

Az élet pedig nem áll meg.
Terveink között szerepel kirándulások, piknikek, találkozók szervezése, valamint oktatás, tanácsadás kezdő és haladó kutyásoknak nevelési, etetési és tartási témakörökben. Megkezdődött a kapcsolatfelvétel állatorvosokkal és állateledel és felszerelés boltokkal, hogy a tagok a tagsági kártyájuk felmutatásával kedvezményben részesüljenek.

Minden hónap első szombatján, délután 14 órától várunk szeretettel minden érdeklődőt klubnapunkon, mely a Szabadkai úti kutyaiskola területén kerül megrendezésre.Honlap | Bemutatkozás | Alapítólevél | A beagle | Standard | Kedvencek | Fénykép gyűjtemény | Vendégkönyv | Visszajelzés | Elérhetőségek

 

A honlapot készítette: Lennert József

A honlapon megjelenő tartalom felhasználása a készítő engedélye nélkül tilos.

Utoljára frissítve: 2006.02.07.