Tánc és párkapcsolat

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


"Az első lépés a férfié: a tisztelet. Sosem lehet valakit enélkül átölelni és táncolni vele. 
A nő részéről a válasz a bizalom, ami nélkül a nő nem tudja követni a férfit. Bízni valakiben nem könnyű feladat, de egy nőnek mindig így kell döntenie.
A férfi második lépése a felelősség. Minden pillanat a férfi felelőssége, mindenről ő dönt, így hibát is csak ő követhet el. Az a szerepe, hogy a partnere gondtalan és boldog legyen. 
A nő válasza erre az odaadás. Hagyja, hogy a partnere vigyázzon rá."

/Tangókönyv/ 


Örülök, hogy ellátogatott a honlapomra, melyet azért hoztam létre, hogy segítsek a pároknak önmaguk megtalálásában és az egymásra figyelésben, miközben megtanulnak táncolni.
Természetesen nem az oldalak elolvasása teszi ezt lehetővé. Ez csak bepillantást ad a munkámba.

Korunk egyik gyakori problémája a párkapcsolatban, hogy nem tudjuk mi a szerepünk azt viszont tudjuk, hogy a párunk nem jól játsza a saját szerepét. Vagyis, nem vagyunk Férfiak és nem vagyunk Nők a kapcsolatunkban. Diszharmónia lép fel.

"Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. 
És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába."
/ Karinthy Frigyes /

Tegyünk hát azért, hogy a másik talpig Férfi, vagy talpig Nő legyen ha belépünk abba a bizonyos szobába!

- - - -     *   *   *   - - - -
Manapság egyre gyakrabban kapunk felkérést esküvőre készülő pároktól, hogy szeretnék a násznépet meglepni egy szép nyitótánccal. Van, amikor csak erre az alkalomra szeretnének megtanulni néhány lépést, szép figurát és van, amikor szeretnének tényleg megtanulni táncolni. Szerencsére egyre nagyobb az igény a szalontáncok megtanulására.

Korábban hallottunk olyan felvetéseket, hogy: „...jó, jó, megtanulok táncolni, letelik a kurzus és utána néhány hónap múlva elfelejtem az egészet, mert nem tudom gyakorolni. Akkor mi értelme?”

A kérdés jogosnak tűnt, ugyanis már nincsenek olyan szórakozóhelyek a környéken, ahol klasszikus tánczenéket játszanának. Éppen ezért rendezünk TÁNCESTEKET havi rendszerességgel, hogy a táncolni vágyók gyakorolhassanak. Havonta egyszer szombat este 7 és 11 óra között folyamatosan tánczenék szólnak és lehetőség nyílik gyakorolni, beszélgetni, eszegetni, iszogatni. Tulajdonképpen egy baráti táncklubbá alakultak ezek az estek, ahová szívesen várunk minden táncra éhező új tagot is! :-)

Igyekeztünk olyan rendszert kialakítani, amilyenben mi is szívesen tanultunk volna táncolni. Az alaptanfolyamokon oldott, humoros légkörben tanítjuk a táncfigurákat, külön hangsúlyt fektetve: a férfi/női szerepekre a táncban, a vezetéstechnikára, a párok közötti kommunikációra. Lehetőséget biztosítunk a táncok tovább tanulására (táncklub), folyamatos gyakorlására is (táncestek).


Ennek szellemében dolgozunk, tanítunk! 
Jöjjön el hozzánk és hagyja, hogy elvarázsolja a zene és a tánc csodálatos világa!


További kellemes olvasást kívánok!

Tisztelettel és szeretettel: Gál Csaba


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz