DSCF0156

“Volt Miskolcon egy Tavassy síiskola”


Ezúton szeretném bejelenteni a kedves érdeklődőknek, hogy síiskolám 2008 december 31-el megszünt...

Az alkalmat felhasználva szeretnék köszönetet mondani, elsősorban a síiskola elmúlt 27 éve alatt nálunk végzett több mint 2600 gyermeknek és felnőttnek, aki bizalmával iskolánkat megtisztelte.
Köszönetet mondok mindazoknak a barátoknak, munkatársaknak, hatóságoknak, intézményeknek, sajtónak akik sível kapcsolatos tevékenységemet az elmúlt évek alatt segítették, mert nélkülük nem tudtam volna céljaimat elérni.
Az iskola 1981-ben a miskolci Honvéd SE keretében jött létre a szülők közkívánatára az akkor létesült Szentpéteri kapui műanyag sípályán, amely lehetővé tette a városon belüli könnyen elérhető, tervezhető hótól független síoktatást. Az oktatást kezdetben a Honvéd SE női élversenyzői végezték irányításommal, aki akkor a Honvéd vezető edzője voltam. A kivilágított pályán hétköznap délutánonként 4 csoportot is oktattunk, nagy sikerrel.
A 80-as évek közepén én Bánkútra kerültem, a honvédséget Miskolcon leépítették, a szponzor nélkül maradt műanyagpálya tönkrement szétlopták.
A Tavassy síiskola Bánkúton havon működött tovább.
Mikor 2000-ben Bánkútról nyugdíjba mentem, megkeresett a Honvéd SE elnöke Ondrasek Iván, aki megkért folytassam a síoktatói tevékenységet a műanyagsípályán. A kérésnek eleget tettem, és emberfeletti munkával felújítottam a műanyag sípályát és tovább oktattuk a jelentkezőket a Miskolci Sportiskola segítségével a műanyagpályán, havon Bánkúton és külföldön.
Időközben a miskolci Önkormányzat részéről nagy tervek készültek, közgyűlési határozat született, hogy minden 4. osztályos miskolci gyereket az úszáshoz hasonlóan a műanyag sípályán sí alapképzésben kell részesíteni. Kár, hogy ebből nem lett semmi...
A pályák fenntartása egyre nagyobb feladatot jelentett számomra. A műanyagot minden tavasszal fel kellett tekerni, a pályát nyaranta legalább 6-szor kaszálni kellett és ősszel a műanyagot visszatekerni.
A segítség egyre nehezebb és kisebb lett...
A Sportiskola elköltözik a Szentpéteri kapuból az egyetem mellé. A pálya minimális felügyelete is megszűnik, a rablók pedig feltartóztathatatlanul dolgoznak.

Én pedig 72 éves lettem...

A fentieket figyelembe véve kellet meghoznom a nehéz de reális döntést, befejezem.

Hiányozni fognak a csillogó hálás gyermek tekintetek, de ez az élet rendje.

Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!

Természetesen a jövőben is szívesen segítek tanácsaimmal ha valaki hozzám fordul, a sísportban eltöltött 64 év tapasztalatával.

Tisztelettel
Tavassy Viktor
Tel: 06-(46)-376-369
Mobil: 06-30/313-9081


Lányom Tavassy Krisztina továbbra is foglalkozik, bár kisebb mértékben síoktatással.
Elérhetősége: 06-70/333-1876