Drift Origin (Takara Adventure / RID, deluxe):


A Robot in Disguise rajzfilmsorozat figurái megint olyanok, melyeket - ha valaki teheti - tanácsosabb a Takara féle verzióban beszerezni, a Hasbro féle változat helyett. A Hasbro verziók festése sajnos kritikán aluli. Különösen akkor érdemes ezt tennünk, ha a Takara nem csak részletesebb festéssel, de új karakterként, esetleg új fejjel ad ki egyes öntvényeket. Ahogy megláttam Drift "origin" verzióját, tudtam, hogy ebben a verzióban be fogom szerezni. Dupla pakkban adták ki, de ez nem gond, mert a csomagba került Jazz öntvény is nagyon jó, miközben a Hasbro azt is rendkívül "festék spórolósan" adta ki.

Az alt mód egy sportkocsi, nagyon érdekes arányokkal, de ezzel együtt nagyon jól néz ki. Picit talán hasonlít a 4. filmben használt Bugatti Veyron-ra. Az "origin" festéshez igazodva a rajzfilmes sárga-fekete, itt fehér az alapszín, az oldalán pedig ott virít a samurai kanji-ja. Nagyon hasonló a 2010-ben kiadott Generations verzió festéséhez. A kardokat az autó aljára pattinthatjuk. A kerekek nem kaptak króm festést, viszont áttetszõek.

Az átalakítása nagyon egyszerû, ami jellemzõ a teljes RID széria öntvényeire. A korábbi kritikák miatt gondolom fontosabb lett, hogy "Ödönke" is könnyen át tudja alakítani, ne kelljen családi kupaktanács, ha át akarja alakítani.

A robot mód már az eredeti verzióban is hangulatos volt. Ott egy szamuráj sisak szerû fejet kapott, itt inkább Drift eredeti fej-koncepciójára hasonlít. Rendkívül jó a szamuráj páncél szerû testfelépítés a jellegzetes derékpáncéllal, melyben tarolhatjuk a két kardot (katana, wakizashi). A pózolhatósága és a stabilitása is rendben van a figurának.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Dobozban:

Box art:

RID és Origin:

Generations verzióval:

RID sportkocsik:

Alt móddal:

Origin és RID:

Generations verzióval:

Megint divatba jött a kard:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Adventure / RID bemutatók:

Korábbi Drift bemutatók:

Vissza