Clear Optimus Prime (clear version, Animated, deluxe):


A most bemutatandó Animated "Earth mode" deluxe Optimus Prime eredetije egy "battle damaged" verzióban jelent meg Megatronnal és egy dvd-vel egy dobozban. A Takara gondolt egyet és Rodimus-szal együtt kiadta a két figura "Sons of Cybertron" duplapakkját, méghozzá remek clear változatban.

Az alt mód itt jobban hasonlít az eredeti (G1) kamion koncepcióhoz, mint a voyager tûzoltóautó változata. A nyerges vontató arányai nagyon jók, bár kicsit kevésbé sportosak, mint a voyager-é. Clear változatban méginkább jól néz ki, szinte "lángol". A stabil átalakításhoz szükséges a fejszét is felhasználni, pedig anélkül szintén nagyon jól mutat.

Az átalakítása nagyon ötletes és egyszerû is.

Az átalakítás után egy rendkívül sportos fugurát kapunk. Mivel vékonyabb, így a clear figura elõnyei ha lehet méginkább megmutatkoznak, mint a Wingblade változatnál. Remekül pózolható és nagyon stabil annak ellenére, hogy az én példányom egyes csuklói kicsit lazák, nem tudom, hogy ez a széria problémája-e. Más clear figuráknál és az eredeti verziónál sem tapasztaltam ilyet. A derekában - mely szintén forgatható - van egy rugós automatika, mely az egyik irányba történõ oldalra fordítás után visszalöki, ez gondolom nagyon jól jön játék közben.

Fontos még megemlíteni, hogy a számos Animated Optimus figura közül ez kapta a legjobban kinézõ fejszét, mely ebben a clear változatában egyenesen hátborzongató. Az eredeti verzió pengéje kék festést kapott, itt viszont átlátszó, és nagyon jól mutat, ahogy a mögötte lévõ tárgyak torzított formái átlátszanak rajta.

Az egyetlen probléma a méretarány, hiszen ez a deluxe változat kevésbé méretarányos a többiekhez, de ez talán Animated figeknél nem annyira zavaró. Következzenek a képek!

2011.02.13.:

To clear or no to clear:

Deluxe Optimus-ok:

Sons of Cybertron:

Clear-ek és nem clear-ek:

Voyager-rel:

Méretarány:

Egyensúly:

A legjobb Optimus fejsze ever:

Fury:

Alt móddal:

Az eredeti verzióval:

Deluxe Optimus-ok:

Clear-ek:

Sons of Cybertron:

Nagyon Autobot-ok:

Méretarány:

Seibertron galéria

Vissza