Cybertronian Optimus Prime (Generations- FOC, deluxe):


A Fall Of Cybertron játékhoz teljesen újratervezték Optimus Prime kinézetét a War for Cybertron-ban megismerthez képest. És az új külsõhöz új figura is jár. Viszont míg WFC Optimus a Generations széria egyik legjobb figurája volt, FOC Optimus a nyomába sem ér.

Az alt mód továbbra is egy cybertroni kamion, ám jóval szögletesebb, mint elõdje. A legömbölyített formáknak nyoma sincs, a külseje így sokkal erõteljesebb lenne, ha nem ment volna össze, mint a Hasbro legtöbb figurája az elmúlt év folyamán. Egyébként az igen domináns és jól festett kerekek, valamint az oldalanként három kipufogó sokat dob az összképen.

Az átalakítása rendkívül egyszerû, három mozdulat, bár arra figyelni kell, hogy a karjai és a mellkasba beforduló feje együtt mozog és a nyaka mögötti panel fixálja. Ezt csak azért írom, mert az említett tengely elég keskeny, és nehogy törés legyen a vége.

A robot mód arányai igen furcsák. Ezzel a darázsderékkal és hozzá mellbõséggel akár a Playboy magazinban is lehetne miss augusztus. Viszont az alsó lábszárai olyan vastagok, mintha egy török janicsár kék bugyogóját viselné. Az is elég fura, hogy a karjai elölrõl üregesek (ez az átalakuláshoz kell), viszont nagyon tetszik, hogy a kerekek igen egyedi módon a kar belsõ felületére kerülnek. A pózolhatósága nem rossz, de sajnos azt kell mondanom, hogy ez a verzió a nyomába sem ér a WFC-hez tervezett verziónak (bemutatóim itt és itt).

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 6/10

 

2012.08.10.:

Box art:

Cybertroni jármûvek:

Méretarány:

Azért WFC Optimus mindenben jobb, mint a FOC, na:

Méretarány:

Bajban leszek, ha ez egyszer kiszabadul...:

Seibertron galéria

Vissza